Cinci din travel #martitreiceasuribune 7.10.2017

TOP 15 cele mai pașnice țări din lume, care sunt cele mai bune și cele mai rele țări din punct de vedere a egalității dintre sexe, Capela Sixtină a hotelurilor în Siena, Italia, în Dubai International Airport (DXB) vezi ultimele filme gratuit pe laptopul sau tableta personală și epidemia de ciumă din Madagascar a atins un punct critic: dacă nu este stopată poate ajunge rapid pe continent. Vestea bună este că se tratează rapid cu antibiotice. În știrile de marți, 7.10.2017.

1. Care sunt cele mai bune și cele mai rele țări din punct de vedere a egalității dintre sexe

Călătorim și de multe ori ca simpli turișni nu ne lovim de multe lucruri, mai ales că există o mare toleranță pentru tuști, în țările unde acesta este o sursă importantă de venit. Dar cum stau de fapt lucrurile în privința egalității sexelor? La unele mă așteptam, pe altele nu le-aș fi văzut venind, cum se spune, m-au luat total prin surprindere.

Raportul este realizat de către Economic World Forum și îl puteți citi integral aici. La întocmirea clasamentului au fost luate în considerare criterii precum: diferența dintre salarii, numărul de femei în Parlament, speranța de viață pentru ambele sexe etc. Așa că uitați mai jos care sunt cele mai bune și cele mai rele țări, la acest capitol:

Cele mai bune 20 de țări din punct de vedere al egalității sexelor

 1. Islanda
 2. Norvegia
 3. Finlanda
 4. Rwanda
 5. Suedia
 6. Nicaragua
 7. Slovenia
 8. Irlanda
 9. Noua Zeelandă
 10. Filipine
 11. Franța
 12. Germania
 13. Namibia
 14. Danemarca
 15. Marea Britania
 16. Canada
 17. Bolivia
 18. Bulgaria
 19. Africa de Sud
 20. Latvia

TOP 10 țări cele mai rele din punct de vedere a egalității dintre sexe

 1. Yemen
 2. Pakistan
 3. Syria
 4. Chad
 5. Iran
 6. Mali
 7. Arabia Saudită
 8. Lebanon
 9. Morocco
 10. Iordania

Sursa: telegraph.co.uk aici găsiți și un instrument interesant, o hartă interactivă

2. TOP 15 cele mai pașnice țări din lume

Ziua Internațională a Păcii este pe data de 21 septembrie, dată la care a fost publicat și Indexul de Pace Gobal 2017. Uitați cele 15 cele mai pașnice țări, din punct de vedere al siguranței în societate, gradul de militarizare și conflictele interne și internaționale:

15. Ungaria –> + 4 locuri din 2016
14. Norvegia –> + 3 locuri din 2016
13. Bhutan –> același loc
12. Australia –> + 3 locuri
10. Japonia –> – 1 loc
10. Irlanda –> + 2 locuri
9. Elveția –> – 2 locuri
8. Canada –> păstrează locul
7. Slovenia –> + 3 locuri
6. Republica cehă –> același loc
5. Danemarca –> – 3 locuri
4. Austria –> – 1 loc
3. Portugalia –> + 2 locuri
2. Noua Zeelandă –> + 2 locuri
1. Islanda –> același loc!

Islanda aceasta trebuie vizitată, clar! Și cea mai pașnică și cea mai echitabilă și foarte frumoasă și cu oameni prietenoși!

Sursa articolului: Telegraph.co.uk aici

3. Capela Sixtină a hotelurilor: în Siena, Italia

Construit în conformitate cu gusturile aristocraților din secolul 17, Hotelul Grand Continental din Siena, Toscana, Italia, este plin de opere de artă și de fresce. Deși ferestrele au priveliști extraordinare asupra unuia dintre cele mai frumoase burguri medievale, despre care am scris aici, hotelul este atât de încântător că nu mai simți nevoia să te uiți pe fereastră.

4. În Dubai International Airport (DXB) vezi ultimele filme gratuit pe laptopul sau tableta personală

Aveți escală în Dubai International Airport? Autoritățile au făcut un parteneriat cu Icflix, pentru a le oferi pasagerilor posibilitatea de a viziona ultimele producții de la Hollywood, Bollywood și filme în limba arabă gratuit.

Tot ce trebuie să facă pasagerii este să acceseze serviciul gratuit WiFi al aeroportului, care se numește Wow-Fi, să descarce gratuit aplicația Icflix și să navigheze ca utilizator premium. Serviciul este disponibil gratuit pentru 24 de ore.

Sursa si mai multe detalii: Gulfnews.com

 

5. Epidemia de ciumă din Madagascar a atins un punct critic: dacă nu este stopată poate ajunge rapid pe continent

A crescut numărul de cazuri cu 37 % în numai o săptămână, la momentul actual fiind 1801 de cazuri suspecte, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Au fost înregistrate 127 de decese, dar se poate ca numărul să crească alarmant. Nouă țări sunt în pericol din cauza proximității. Se estimează că în câteva săptămâni numărul cazurilor ar putea ajunge la 20 000.

Două treimi din îmbolnăviri au fost cauzate de ciuma pneumonică din aer, care poate fi răspândită prin tuse, strănut sau scuipat și poate ucide în 24 de ore. Boala se poate trata ușor cu antibiotice, în momentul de față, cei care au decedat neprimind tratament, în Madagascar mulți oameni fiind necesar să meargă mai mult de o zi pentru a primi îngrijiri medicale.

Aceasta este o boală a sărăciei, oamenii fiind nevoiți să trăiască foarte aproape de șobolani. Într-o insulă paradis al celor fericiți și bogați.

Să sperăm că se va stopa focarul cât mai repede și că temerile sumbre nu se vor adeveri – escaladarea situației – mai ales că au fost alocate încă 5 milioane de dolari de către Banca Mondială pentru lupta împotriva flagelului.

Sursa și multe informații pe Daily Mail.co.uk aici.

 

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa – Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

2 thoughts on “Cinci din travel #martitreiceasuribune 7.10.2017”

Lasă un răspuns