Cinci din travel #martitreiceasuribune #14.11.2017

Deja se știe: 15 000 de vizitatori au ajuns la Târgul de Turism care începe peste câteva zile, cele mai bune plaje din lume în 2017 – Conde Nast Traveler, dormi într-o bulă transparentă în mijlocul naturii  în Islanda, votează Destinația Anului Travel+Leisure 2017, bătălia se dă între Santa Fe și Slovenia și cea mai mare bibliotecă din lume are 1,2 milioane de cărți și tocmai ce a fost inaugurată în Tianjin, China. În știrile de marți, 14 noiembrie 2017.

1. Deja se știe: 15000 de vizitatori au ajuns la Târgul de Turism care începe peste câteva zile

Să ne și amuzăm: pe siteul Târgului de Turism al României a apărut deja comunicatul post eveniment. Se știe cine ce și cât a cumpărat și reacțiile vizitatorilor. Se pare că a fost inventată călătoria în timp. Știrea a fost distribuită de Adevărul.ro și inițial am crezut că este o știre Times New Roman.

Târgul Naţional de Turism al României: 16-19 noiembrie. Ieri, 13 noiembrie, pe site-ul oficial al expoziţiei, apare comunicatul „cele mai bune oferte şi destinaţii turistice, prezentate de companiile din România şi din străinătate, au captat, timp de patru zile, atenţia celor 15.000 de vizitatori prezenţi la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, eveniment ce a avut loc în perioada 16-19 noiembrie 2017, în Centrul Expoziţional Romexpo”.

Mihai Costris, Director General Romexpo S.A. „Făcând bilanţul acestei ediţii, pot spune că a fost una marcată de noutăţi, atât din partea noastră, a organizatorilor, cât şi din partea expozanţilor şi sper că acestea au fost pe placul publicului”.

Aflați și care au fost cele mai bine vândute pachete turistice:

Ciiți știrea aici, pe Adevărul.ro

2. Cele mai bune plaje din lume în 2017 – Conde Nast Traveler

Conde Nast Traveler a publicat lista celor mai bune plaje din 2017, conform unui sondaj realizat, respondenții fiind cititorii cunoscutei publicații americane. Desigur cititorii majoritatea vizitează regiunile din apropiere, de aceea nu sunt prezente plaje din Europa și majoritatea sunt din Caraibe sau alte destinații de turism de masă pentru americani. Să le vedem totuși, pe linkul acesta, sură, aveți mai multe detalii despre fiecare plajă.

20. Insula Tikehau, Polinezia Franceză
19. Plaja Dreamland, Bali
18. Plaja Bathsheba, Barbados
17. Plaja Seven Mile, Grand Cayman, Isulele Cayman Islands
16. Golful Horseshoe, Bermuda
15. Insula Harbour, Bahamas
14. Blue Beach (La Chiva), Vieques, Puerto Rico
13. Trunk Bay, St. John, USVI
12. Waipio Valley Beach, Big Island, Hawaii
11. Parrot Cay, Turks and Caicos
10. Lindquist Beach, St. Thomas
9. Plaja Orient Bay, St. Martin
8. Plaja Treasure, Jamaica
7. Plaja Matira, Bora Bora, Polinezia Franceză
6. Palm Beach, Aruba
5. Plaja Reduit, St. Lucia
4. El Nido, Palawan, Filipine
3. Sunset Beach, Oahu, Hawaii
2. Honopu Beach, Kauai, Hawaii
1. Honokalani Beach, Wai’anapanapa State Park, Maui, Hawaii

3. Cazare într-o bulă transparentă, la hotelul 5 milioane de stele – la vedere în Islanda

Și când credeam că Islanda nu poate deveni mai minunată: niște antreprenori ingenioși au creat hotelul 5 million stars, nume dat de faptul că practic dormi sub milioane de stele, în mijlocul naturii. Bubble – bulele transparente în care stai chiar în natură, fără pereți. Intimitatea este asigurată numai de faptul că bulele sunt plasate în pădure, la distanță una de alta. Indiferent de vreme, poți să stai confortabil aici.

Aici vedeți pagina de Facebook a companiei și aici sursa articolului.

 

4. Votează Destinația Anului Travel+Leisure 2017, btălia se dă între Santa Fe și Slovenia

Anual, cititorii sunt îndemnați să voteze destinația anului. Din fericire anul acesta am fost pe fază, așa că puteți vota aici destinația voastră favorită. Rezultatele vor fi publicate pe 15 noiembrie, adicâ mâine. Destinația anului trecut a fost Portugalia, anul acesta cele mai multe voturi le are Slovenia și Santa Fe (am văzut după ce am votat) și destinațiile nominalizate sunt:

Peru, Chile, Minneapolis, Montana, Santa Fe, Caraibe, New Orleans, Mexico City, California, Canada, Bermuda, Norvegia, Sicilia, Grecia, Portugalia, Islanda, Slovenia, Georgia, Coreea de Sud, Cambodia, Vietnam, Namibia, Cape Town.

5. Cea mai mare bibliotecă din lume are 1,2 milioane de cărți și este în Tianjin, China

Biblioteca publică Tianjin Binhai  a fost proiectată pentru a semăna cu un glob ocular, 3D. Compania olandeză MVRDV a creat această clădire futuristică de 5 etaje și 33 700 de metri pătrați. Biblioteca găzduiește 1,2 milioane de cărți și arată efectiv fantastic!

Urmăriți galeria foto aici.

O zi frumoasă de marți să aveți!

 

Mirela este autoarea blogului ExTraViTa – Experiențe, Visuri, Călătorii, din pasiune pentru călătorii și aventură. Blogul ExTraViTa este unul dintre cele mai citite din România, subiectele preferate fiind legate de călătorii solo, croaziere, ponturi legate de călătorii, bagaje, modă și frumusețe pe drum.

Lasă un răspuns