Thomas Cook va relua charterele în Tunisia și din Marea Britanie, ați spune da destinației?

Noutăți Tunisia

Thomas Cook va relua charterele în Tunisia din Marea Britanie, începând cu luna aprilie a anului curent. Tunisia a făcut furori printre turiști de toate naționalitățile, inclusiv români. Cu plaje frumoase, prețuri mici, autenticitate, deșert, porturi pitorești și o capitală plină de contraste și de istorie, nu este de mirare că stațiunile tunisiene la Marea Mediterană gemeau de turiști de cum se deschidea sezonul și până târziu în toamnă.

Și a venit dezastrul: atentatul din 2015, când 38 de turiști, dintre care 30 britanici au fost împușcați pe o plajă din Sousse. De atunci, au avut loc multe atentate în toată lumea, inclusiv în faimoase orașe europene.

Însă acestea nu au fost afectate, nu au văzut o dramatică scădere de turiști, de fapt și-au păstrat milioanele de vizitatori, cu toate că incidentele au fost cu mult mainumeroas și mai sângeroase. Așa că ușor, ușor, vdere o revenire a turismului în Tunisia, dar vom vedea dacă turiștii doresc să achiziționee pachete de vacanță aici.

Marele operator britanic Thomas Cook a reluat zborurile charter dinspre Marea Britanie spre Tunisia, la un an de când atenționarea de a evita destinația a fost retrasă, de către Foreign and Commonwealth Office Marea Britanie.

Cu toate că charterele din Marea Britanie au fost sistate, Thomas Cook a vândut în continuare vacanțe către turiștii din Franța, germania și Belgia, pentru că guvernele acestor țări nu au recomandat cetățenilor să evite destinația.

Deși au fost și multe critici la adresa deciziei, primele trei curse charter spr tunisia au fost vândute în totalitate a scurt timp de când au fost anunțate.

Chris Mottershead, director Thomas Cook UK a declarat: ‘Tunisia a foot o destinație populară printre turiști timp de decenii, iar faptul că am vândut primele trei curse charter în proporție de 100% dovedește că există un apetit pentru această destinație.

Plajele sale cu nisip fin, cu soare pe tot parcursul anului, ruinele istorice, delicioasa mâncare locală atrage turiștii loiali, dar și noi vizitatori.”

Peter Fankhauser, CEO-ul companiei a declarat că s-au luat măsuri pentru a asigura securitatea turiștilor. ”Ar fi prostesc din partea mea să spun că vreo destinație este 100% sigură, dar ce pot spune este că a durat mult timp până ce ne-am decis să pregătim acest program.

Se pare că vor fi mulți polițiști care vor patrula pe plajele tunisiene, pentru a asigura liniștea turiștilor.

Ce părere aveți, ați merge în Tunisia? Dacă da, într-o vacanță de aventură, sau de plajă și relaxare?

Am vizitat Tunisia în vremea când era sigură și a fost una dintre cele mai reușite vacanțe. Nu m-am simțit în nesiguranță deloc, iar oamenii mi s-au părut fantastici. Vom vedea ce va mai fi.

Ce spune MAE despre Tunisia aici, recomandă prudență dar nu evitarea destinației, însă cam așa este peste tot.

Sursa: Daily Mail

Articole despre Tunisia: 

Excursie din Sousse, Tunisia, Partea I: El Djem, deșert, Gabes, troglodiți și oaza Douz
Excursie din Sousse, Tunisia, II: Chott el Djerid, Tozeur, palmieri, canionul Selja
Viața este o plajă…. Sousse, Tunisia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.