clatite corfu paleokastritsa makis 3

Cele mai bune clătite din Corfu sunt la Makis în Pelokastritsa

Corfu Grecia

Paleokastritsa are multe multe lucruri minunate, în primul, în al doilea și în al treilea rând peisajele. Dar nici deliciile culinare nu sunt de lepădat. La Makis am revenit de multe ori pentru că efectiv îmi place mult locul. Și are WiFi de mare viteză, așa că des am postat foarte multe articole de aici vara trecută. Așa am avut prilejul de a încerca aproape tot ce era în meniu. Clătitlele și gaufre-urile sunt de senzație. Efectiv de senzație.

La fel înghețata, care este de casă, corfiotă. Însă des am mâncat și hamburgheri (decenți dar nu senzaționali însă uriași) și aproape mereu totul era acompaniat cu bere. Care este foarte ieftină aici, puțin mai mult decât la supermarketuri.

De anul trecut am acest articol ca ciornă și azi a venit momentul în care am zis: gata. A început un nou sezon și eu nu am scris încă despre cele mai bune clătite din Corfu.

Precum unii dintre voi știți din Social Media, am ajuns de trei zile în Corfu și abia aștept să ajung la Makis. Nu m-am grăbit să ajung pentru că va veni o prietenă foarte bună și va sta chiar în Paleokastritsa așa că până atunci mai merg și în alte locuri. Iubesc Paleokastritsa dar o știu cu ochii închiși.

Nu știu ce o să mă tenteze anul acesta Makis (sau Giorgios, dacă lucrează și anul acesta la Makis, un simpatic), dar uitați de ce este o bună idee să vă opriți pentru o gustare aici, dacă sunteți prin zonă:

Clătitele: sărate și dulci, se spune (printre localnici) că sunt cele mai bune din insula Corfu

Sunt delicioase, într-adevăr clătitlele. Am recomandat multora anul trecut acest loc și absolut toată lumea a fost încântată. Eu le prefer pe cele cu șuncă, maioneză, brânză, ciuperci. Sunt diferite combinații propuse, dar fiecare își poate și ”personaliza” clătita.

Clătitle dulci sunt…. reginele clătitelor

Din păcate am arhivat multe din fotografiile de anul trecut și nu le am cu mine acum. Dar promit că refac stocul prin vizite repetate la Makis (abia aștept). Le voi posta desigur pe pagina de Facebook.

Însă până atunci, dacă vă plac clătitele și gaufre-urile nu ratați acst loc, mai ales că și prețurile sunt foarte prietenoase. Însă trebuie să vă spun că locația este foarte simplă, modestă chiar, dar foarte curată, cu bucătăria la vedere. Nu vă așteptați la lux aici. Puteți să îl întrebați pe Makis dacă îl găsiți acolo și despre ulei de măsline, din câte știu produce și el.

Gaufree cu înghețată, ciocolată și alte bunătăți și înghețata

Unde este dugheana/terasă La Makis: în Paleokastritsa, în dreptul hotelului Akrotiris. Aproae de la La Grotta.

clatite corfu paleokastritsa makis 5

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.