turma elefanti ataca vanatorii namibia 2

Elefanții atacă vânătorii după ce aceștia au împușcat și ucis un membru al turmei în Namibia

Noutăți

Atenție, conținut violent, poate provoca emoții puternice. Împușcă-l între ochi! Un videoclip care circulă acum online arată doi bărbați la vânătoare de elefanți în Namibia. După ce aceștia au împușcat și ucis un mascul, au fost atacați de ceilalți membri ai turmei. În video se vede cum vânătorii aleargă să se salveze de atacul mai multor elefanți masculi. Și arată totodată cât de greșită este această formă de distracție, cât de mult suferă animalele când pierd un membru al comunității lor. Suferința lor neputincioasă în fața celui mai necruțător predator: omul.

Elefanții atacă vânătorii după ce aceștia au împușcat și ucis un membru al turmei în Namibia

turma elefanti ataca vanatorii namibia
Elefant cazut, dupa cateva focuri

În video apar doi bărbați înarmați cu puști de vânătoare, cum țintesc un elefant de la distanță și se aude cum unul îi spune celuilalt: împușcă-l între ochi.

Amândoi trag într-un elefant din turmă, acesta cade iar ceilalți elefanți intră în panică. În câteva secunde însă, vânătorii sunt forțați să se retragă, fiind atacați de elefanți.

Incidentul a avut loc în revervația ”Nakabolelwa Conservancy” din nord-estul Namibiei. Videoul a apărut acum online, dar este posibil ca incidentul să fi avut loc acum câțiva ani.

Vânătoarea de elefanți este perfect legală în Namibia, dar este morală?

”Există o mică cotă permisă, de a vâna doi elefanți pe an în zona aceasta” a declarat pentru News 24 vânătorul profesionist stabilit în Namibia, Corne Kruger.

Acesta a afirmat că videoul este de acum trei sau patru ani de zile și susține că vânătoarea de elefanți este perfect legală și sustenabilă.

Nu vreau să spun cât de tare mă revoltă această aroganță și putreziciune a sufletului acestor specimene care nu merită să trăiască sub același soare cu aceste ființe magnifice.

Sunt câteva companii din Namibia care le oferă turiștilor străini vacanțe de tip safari în care pot ucide elefanți. Sezonul durează între lunile martie și octombrie. În timp ce turiștii străini nu au nevoie de un permis special pentru a ucide elefanți, un vânător profesionist trebuie să ăi însoțească.

Este necesar un permis legal pentru uciderea de elefanți, așa zisă vânătoare, altfel devine braconaj. Și braconajul este tratat cu severitate, mai ales că este o luptă pentru conservarea anumitor specii precum elefanții, leii și rinocerii.

Acum sunt mai luminată însă de ce vedem atâția elefanți uciși în așa zis braconaj. Cred că această formă legală ascunde multe tragedii și vânătoarea de elefanți (printre altele) ar trebui trecută în afara legii. Cine garantează că în goana pentru profit se vânează numai doi elefanți pe an? Sigur sunt mult mai mulți și restul sunt trecuți ca acte de braconaj iar vinovații nu sunt găsiți niciodată.

Asta pentru a nu mai spune că și doi elefanți sunt mulți. De ce să fie uciși doi elefanți? 

Elefanții sunt o specie pe cale de dispariție. Din păcate, cred că în ceva timp îi vom vedea numai în sanctuare, pentru că în libertate sunt vânați, legal sau prin braconaj, până la extincție. Dar despre sanctuare, ce este prezentat corect și ce deformat în mass-media în alt articol, pentru că am învățat multe între timp despre acest subiect.

Ce părere aveți despre vânătoarea de elefanți? Este vreo logică aici? Sau vreo scuză? Dorim ca generațiile viitoare să poată vedea elefanți în libertate? Sau măcar în sanctuare?

Sursa: Daily Mail

2 thoughts on “Elefanții atacă vânătorii după ce aceștia au împușcat și ucis un membru al turmei în Namibia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *