Impresii Iordania 5

Jordan Pass – viză gratuită în Iordania și 40 de obiective turistice incluse

Iordania

Vrei să vizitezi Iordania independent? Atunci cel mai economic mod de a face acest lucru este să cumperi ”Jordan Pass”, înainte de a intra în Regatul Hașemit. ”Jordan Pass” este emis de Ministerul de Turism al Iordaniei și chit că vizitezi numai Petra, tot faci o economie de 20 de dinari cu el. Cum funcționează, cât costă și cum îl cumpărăm, în articolul de față.

Valabilitate Jordan pass

Jordan Pass expiră în 12 luni de la cumpărare.

Dar… din momentul în care este folosit prima oară, este valabil două săptămâni.

Cât costă Jordan Pass

Sunt trei variante dintre care puteți alege, fiecare cu câteva opțiuni. Cred că prima opțiune, Jordan Wonderer este cea mai bună opțiune, mai ales dacă nu doriți să vizitați Petra decât într-o singură zi.

Toate pachetele au inclus:

– Descărcare gratuită a broșurilor cu Iordania (se pot descărca și dacă nu cumpărați Pass-ul).

– Intrare liberă la 40 de atracții din Iordania.

– Viză gratuită dacă cumpărați Jordan Pass înainte de a intra în Iordania (scriu mai jos cum) și petreceți în țară minim trei nopți.

În rest diferențele sunt:

JORDAN WANDERER – 70 dinari, 99 de dolari americani

– intrare de 1 zi la Petra

JORDAN EXPLORER – 75 de dinari iordanieni, 106 dolari americani

– intrare de două zile la Petra

JORDAN EXPERT – 80 de dinari iordanieni, 113 dolari americani

– intrare de trei zile la Petra

Având în vedere că numai intrarea de o zi la Petra costă 50 de dinari (70 de dolari) și că evident fiecare dorește să viziteze Petra, nu este deloc scump. Să vedem însă ce mai este inclus și de ce am susținut că este atât de util:

Ce include Jordan Pass

Viza gratuită pentru Iordania

Viza: viza pentru intrarea în Iordania este gratuită pentru grupurile de călători, dacă agenția care organizează are o agenție parteneră locală. Însă pentru călătorii independenți costă 40 de dinari iordanieni (valabilă o lună, cu o singură intrare). Cu două intrări costă 60 de dinari.

Atenție: viza la sosire nu se oferă la toate punctele de frontieră, ci doar pe Queen Alia Airport, Sheikh Hussein Bridge (granița de la raul Iordan), granița Wadi Araba (Eilat-Aqaba).

Cum trebuie să procedați pentru a fi scutiți de plata vizei la sosire cu Jordan pass

– Cumpărați Jordan Pass înainte de a ajunge în Iordania.

– Printați Passul, pentru că este posibil ca în aeroport să nu poată fi scanat codul QR de pe telefon.

– Îl arătați la ofițerul de frontieră.

Nu vi se va cere la intrarea în Iordania să faceți dovada că veți sta minim trei nopți. Însă la ieșire, dacă ați stat mai puțin, veți fi îndrumați către biroul unde veți achita taxa.

Altele incluse în Jordan Pass

– Intrarea la Petra de o zi: care costă, așa cum aminteam, 50 de dinari. Pentru mai multe zile, costul este mai mare.

– Intrarea la Wadi Rum: 5 dinari

– Intrarea la Jerash: 10 dinari

– Intrarea la Citadela din Amman: 3 dinari

Multe alte atracții: castele, situri, muzee. Prețurile de intrare pentru aceste atracții sunt în jur de trei dinari. Vedeți aici toate atracțiile incluse în Jordan Pass.

Intrarea la Betania dincolo de Iordan, locul unde a fost botezat Isus Cristos de către Ioan Botezătorul nu este inclusă în Jordan Pass. Costă 12 dinari. Însă dacă doriți să vizitați acest sit, aveți o reducere dacă îl cumpărați odată cu Jordan pass. Veți plăti 8 dinari în loc de 12.

Puteți cumpăra aici Jordan Pass, este sigur (fiind emis de Ministerul de Turism) și vă scutește de foarte mulți bani. De câți anume, depinde câte atracții doriți să vizitați. Dar numai dacă considerați Petra o zi și scutirea de a plăti viza, tot faceți o economie de 20 de dinari iordanieni. Dar presupun că doriți să vizitați mai multe locuri.

Citiți și:

Impresii Iordania: informații de călătorie #minighid

Traseu Iordania trei zile: ce poți vizita într-un weekend prelungit în Regatul Hașemit

Alcoolul în Iordania: ponturi, prețuri, de unde cumperi

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania: la ce să vă așteptați #RyanairIordania

 

15 thoughts on “Jordan Pass – viză gratuită în Iordania și 40 de obiective turistice incluse

  1. Pentru Moldova, viza trebuie obtinuta inainte, la Ambasada. Nu face parte dintre tarile cu visa upon arrival. Așa că da, Jordan Pass se poate lua, însă nu știu dacă scutește de plata vizei, trebuie întrebat la Ambasadă, îneinte

 1. Scrii prostii !!! Nu este adevarat ca trebuie sa l achizitionezi printr o agentie ! Il poti achizitiona si individual, sa ti fie rusine ca dezinformezi . Probabil ca esti platita de o asemena agentie…

  1. Unde am scris ca trebuie sa fie prin agentie??? Nu scrie nimic de asa ceva. Scrie ca poate fi cumparat online, prin siteul oficial al lor, al Ministerului de Turism, unde vezi agentie in articol???

  2. AM revazut articolul: scrie ca viza este gratuita cu grupuri, sau cu Jordan Pass. Ca este INCLUSA in Jordan Pass si ca achizitionand JP inainte de a ajunge in Iordania, inainte, direct pe situl oficial, esti scutit ca si calator individual de plata vizei. Este mai mult decat clar, atata timp cat nu dau niciun link de la nicio agentie, ci doar linul OFICIAL. Daca dvs. nu intelegeti ce scrie intr-un articol pe care l-au inteles atatia inainte si mi-au trimis multumiri, este altceva.
   Cum trebuie să procedați pentru a fi scutiți de plata vizei la sosire cu Jordan pass
   – Cumpărați Jordan Pass înainte de a ajunge în Iordania.

   – Printați Passul, pentru că este posibil ca în aeroport să nu poată fi scanat codul QR de pe telefon.

   – Îl arătați la ofițerul de frontieră.

   Nu vi se va cere la intrarea în Iordania să faceți dovada că veți sta minim trei nopți. Însă la ieșire, dacă ați stat mai puțin, veți fi îndrumați către biroul unde veți achita taxa.

  3. Atata timp cat in articol scrie de mai multe ori ca viza este gratuita cu Jordan Pass si ca pentru a beneficia de viza gratuita trebuie cumparat passul INAINTE de a ajunge in Iordania, cred ca este destul de clar. Da, daca nu se cumpara JP, calatorii individuali PLATESC viza. Insa este gratuita la grupuri. SI nu la orice grup, numai la cela care au organizata vacanta cu o agentie partenera locala. Articolulk este corect si foarte clar scris.

  4. Viza nu este gratuita pentru calatorii independenti, se plateste, insa este inclusa in Jordan Pass, cu JP este gratuita, este atat de greu de inteles?

 2. Buna ziua
  Dacă am inteles eu bine cumpăr JP de pe net ,am in el viza ptr Iordania si reducere la obiectivele turistice pe care doresc sa le vizitez..nu am inteles daca trebuie să stabilesc obiectivele înainte să cumpăr JP sau nu

  1. Buna ziua, da, de pe net. Are obiectivele deja incluse, nu se pot alege. JP este diferit numai in functie de cate zile se viziteaza Petra. Permisul pentru 3 zile la Petra, sau 2 zile, cel standard, primul, incluzand doar o zi la Petra (cum aleg majoritatea vizitatorilor). Insa la Petra se poate sta o saptamana, sunt multe trasee!

  1. Am inclus linkul catre siteul oficial in articol, de cateva ori :). Copii sub 12 ani au intrarea gratuita la siturile turistice. Dar trebuie desigur sa aiba viza. Viza din cate stiu costa tot 40 de JD pentru copii. Se poate lua la sosire, coada este aceeasi, VOA sau VOA cu JP. Se face o economie de 30 JD daca se ia doar viza pentru copii, nu tot JP. Aici informatia: https://www.jordanpass.jo/Contents/FAQs.aspx

 3. buna ziua.oare ma ajutati cu o informatie?ne-ar place sa mergem in Iordania pe cont propriu.ma gandeam la un circuit si as prefera sa nu inchiriem masina.credeti ca ar exista mijloace de transport in comun care sa acopere toate distantele dintre obiectivele turistice?multumesc.

  1. Bună seara, eu aș încerca cu mai mult timp înainte, adică cu două, trei săptămâni etc, pentru ca dacă am vreo problemă cu plata etc să o rezolv 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *