Zbor QATAR Airways Bucuresti - Doha - Krabi Thailanda 28

Qatar Airways anunță mai multe zboruri pentru calendarul de iarnă și reduceri de Black Friday

QATAR

Qatar Airways începe să refacă calendarul de zboruri, prin îmbunătățiri aduse flotei de avioane și mărirea numărului de zboruri în perioada vacanței de iarnă. Au fost suplimentate zborurile spre destinații calde precum Cape Town, Durban, Maldive, Maputo, Phuket, Seychelles și Zanzibar. Însă sunt multe alte zboruri disponibile.

Într-un comunicat de presă, compania anunță că și-a mărit flota de avioane moderne, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Chiar și în perioada pandemiei, au operat până la 700 de zboruri săptămânale spre peste 100 de destinații.

Serviciile vor fi îmbunătățite și vor fi incluse mai multe zboruri spre următoarele destinații – pe perioada vârfului de sezon:

Cape Town –  zboruri zilnice începând cu data de 16 decembrie

Durban – Trei zboruri săptămânale începând cu data de 18 decembrie.

Maldive – Între 17 decembrie și 10 ianuarie vor tripla numărul de zboruri zilnice.

Maputo – Până la trei zboruri săptămânale, via Durban, începând cu data de 18 decembrie.

Phuket – zboruri începând cu data de 4 decembrie, iar din 18 decembrie vor fi trei zboruri săptămânale

Seychelles –  trei zboruri săptămânale începând cu data de 15 decembrie.

Zanzibar – mai multe locuri, prin folosirea aeronavei A350-900 începând cu data de 1 decembrie.

Zborurile pot fi rezervate direct pe websiteul Qatar Airways. Compania oferă o mare flexibilitate pentru reprogramarea călătoriilor, inclusiv modificarea nelimitată a datelor călătoriei, însă recomandarea mea este pentru fiecare aceea de a încheia o asigurare storno, care să acopere riscul de COVID, pe lângă asigurarea medicală.

Prețurile pornesc de la 429 de euro (spre Kuweit), prin folosirea codului Black Friday. Vedeți aici oferta. 

Totodată, trebuie să vă interesați de condițiile de călătorie și chiar dacă la un moment dat o anume destinație nu solicită un test PCR, să îl programați, pentru eventualitatea în care condițiile se schimbă. Puteți renunța la el dacă doriți și nu este necesar, însă este greu de obținut o programare din scurt, în cazul în care o anume destinație va solicita.

CEO-ul Qatar Airways, Excelența sa Dl. Akbar Al Baker a declarat: ”Pe măsură ce restricțiile de călătorie se relaxează, începem să vedem mugurii inițiali ai recuperării călătoriilor internaționale de agrement. Așa cum a fost prioritatea noastră să continuăm să zburăm în primele luni ale acestui an pentru a ajuta oamenii să se întoarcă acasă (Qatar a operat multe zboruri de repatriere – n.a.), este la fel de important pentru noi acum să oferim opțiuni mai flexibile pentru pasagerii și agenții care doresc să planifice călătorii pentru viitoarea vacanță de iarnă. De aceea creștem capacitate către multe destinații cheie de vacanță, cum ar fi Cape Town, Maldive, Seychelles și Zanzibar. Cu peste 700 de zboruri săptămânale către peste 100 de destinații din întreaga lume și sute de conexiuni ulterioare prin intermediul partenerilor noștri, pasagerii se pot baza pe Qatar Airways că le va oferi opțiuni mai flexibile pentru a călători acolo unde doresc, oricând doresc. ”

Investiția strategică a Qatar Airways într-o varietate de avioane cu bimotoare eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, inclusiv cea mai mare flotă de avioane Airbus A350, i-a permis să continue să zboare pe parcursul acestei crize.

Compania aeriană a primit recent livrarea a trei noi avioane Airbus A350-1000 de ultimă generație, mărind flota sa totală A350 la 52 de aeronave, cu o vârstă medie de doar 2,6 ani. Ca urmare a impactului COVID-19 asupra cererii de călătorie, compania aeriană și-a ținut la sol flota de Airbus A380, deoarece nu este justificat din punct de vedere ecologic să opereze astfel un avion mari cu patru motoare pe piața actuală. De asemenea, Qatar Airways a lansat recent un nou program care permite pasagerilor să compenseze voluntar emisiile de carbon asociate călătoria lor în momentul rezervării.

Până la finalul sezonului de iarnă, Qatar Airways dorește să refacă rețeaua până la 126 de destinații, dintre care 20 în Africa, 11 în America, 42 în Asia-Pacific, 38 în Europa și 15 în Orientul Mijlociu.

Știu că unele țări au condiții destul de greu de îndeplinit, pentru a obține viza. Carantina de exemplu în Thailanda. Însă mă bucur că ușor, ușor se deschid țările pentru turiști. Este o veste bună. Să așteptăm mai multe la fel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *