zbor bucuresti santorini 6

Însoțitorii de zbor din China sunt sfătuiți să poarte ”scutece” pentru a se proteja de COVID

Noutăți

CAAC –  Civil Aviation Administration of China, a transmis un ghid de siguranță, pentru industria aviatică, pentru a proteja sănătatea personalului aviatic și a pasagerilor. Documentul intitulat ”Ghiduri tehnice pentru prevenirea și controlul epidemiei pentru companiile aeriene”, ediția a șasea conține tot felul de sfaturi despre cele mai bune practici de ihienă la bordul aeronavelor.

Ups… vin vremuri dificile

O secțiune  recomandă echipajului de cabină pe zborurile către și din țările cu risc ridicat să poarte „măști medicale, mănuși medicale de unică folosință, ochelari de protecție, pălării de unică folosință, îmbrăcăminte de protecție de unică folosință și huse de încălțăminte de unică folosință”.
Următoarea propoziție spune: „Se recomandă ca membrii echipajului de cabină să poarte scutece de unică folosință și să evite utilizarea toaletelor cu excepția circumstanțelor speciale pentru a evita riscurile de infecție”.

Este bine cunoscut faptul că toaletele din avioane pot fi locurile cu cei mai mulți germeni. În august 2020, o femeie care călătorea din Italia în Coreea de Sud a contractat coronavirus în timpul călătoriei sale, iar o vizită la baie – singurul loc în care nu purta o mască N95 – a fost numită ca posibilă sursă a infecției sale.

Reevaluarea spațiului toaletelor și în general a protocoalelor privind igiena era în discuție și înainte de pandemia COVID-19.
Compania aeriană japoneză ANA a anunțat la începutul acestui an că testează un prototip al unei noi uși de toaletă care să poată fi deschisă cu senzori.
Iar compania Boeing a solicitat cu succes un brevet pentru o „toaletă cu autocurățare” care ar folosi lumina UV pentru a curăța 99,9% din germenii de baie după fiecare utilizare.

Acum, am o întrebare: ați folosi scutece (din cele pentru adulți, desigur) pentru a nu folosi toaletele în timpul unui zbor? Oare vom găsi pe websiteurile companiilor care vând accesorii de călătorie și scutece?

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *