Petra manastire

Haideți cu mine să descoperim comorile Regatului Hașemit al Iordaniei: 15-23 mai 2021

Uncategorized

Precum știți, iubesc Iordania! Am fost de atâtea ori acolo, în tot felul de excursii încât pot spune că o părticică din mine a rămas în Regatul Hașemit. Am intrat prin Amman (de multe ori), prin aeroportul din Aqaba, cu feribotul din Egipt, cu mașina din Israel. Am ajuns aici în toate anotimpurile, am văzut zăpadă dar și inundații în Wadi Rum și Petra, am fost și în Ramadan și vara, l-am văzut pe Moș Crăciun pe cămilă în Wadi Rum, brazi uriași împodobiți în marile orașe și m-am bucurat de un Revelion de vis.

Și chiar am prins ultima cursă Tarom spre România anul trecut la mijlocul lunii martie când a început pandemia și s-a închis Iordania pentru o perioadă. Ultima cursă programată, care era fix cursa cu care trebuia să ajungem acasă.

Însă chiar și atunci, când pandemia începuse să își arate colții, Iordania a fost fabuloasă. De fapt mai plăcută decât de obicei, pentru că nu mai era atât de aglomerat peste tot. Și a fost singura dată când am găsit locuri pentru balonul din Wadi Rum, în alte dăți fiind rezervat pentru luni întregi înainte. Sper că și acum vom avea șansa de a vedea Wadi Rum de sus, este o experiență mirifică. Mijlocul lunii mai este o perioadă fantastică deoarece este cald, plăcut, ziua este lungă și avem timp să vedem toate locurile pe îndelete.

Am conceput un program ideal pentru cei care doresc să exploreze ce are Iordania, bucurându-se de atracțiile sale emblematice și să învețe despre tradiții, obiceiuri, despre istorie și despre spiritualitate. Despre toleranța și buna înțelegere a iordanienilor, indiferent de ce Religie aparțin. De calmul lor și de superputerea de a trăi momentul deplin, de a accepta ceea ce soarta le aduce în cale cu speranță și fără să piardă bucuria meselor în familie, sau a bârfei la cafea și șișa alături de prieteni. Sper să vă fac să îndrăgiți Iordania la fel de tare pe cât o iubesc eu cu tot ceea ce o caracterizează.

Când? 15-23 mai 2021 (7 zile pline/8 nopți)

Este o călătorie ideală pentru iubitorii de cultură și de autenticitate. Am ales cele mai frumoase atracții ale Iordaniei. Totodată, este o excursie confortabilă, cu timp generos pentru explorat locurile și a descoperi cât mai mult din magia Regatului Hașemit.

Transport cu o cursă Tarom, bagaj de cală inclus – o să doriți să aduceți acasă curmale, cafea și multe alte bunătăți.

Hoteluri bune de 4 și de 5 stele. În Iordania există hoteluri de 4 stele cu notă mică pe booking și desigur cu  preț mic, dar și hoteluri bune, cu notă mare, curate. Desigur diferența de calitate se reflectă și în preț. Am ales acele hoteluri bune în care am mai stat și nu m-au dezamăgit, pentru un confort sporit. Le veți vedea specificate în program.

În program veți vedea nouă zile: am conceput așa pentru a nu crea confuzii vizavi de orarul de zbor. Și de întâlnirea din aeroport. Zborul este pe data de 16 la ora 00:30, însă întâlnirea din aeroport are loc pe data de 15 mai, la ora 22:30. Cu toate că voi discuta telefonic înainte cu fiecare călător pentru a răspunde la toate întrebările și a da ponturi legate de ce avem nevoie în bagaj etc, am dorit să elimin posibilitatea de a se crea anumite confuzii.

Cui i se potrivește programul?

Persoanelor care doresc să se bucure de locuri, celor pasionate de istorie și cărora le place să meargă pe jos, dar cărora le place și relaxarea. Nu este un program de alergătură continuă.. De exemplu, în Wadi Musa ajungem în jur de ora 15. Avem timp să facem o baie la piscina cu vedere, să ne plimbăm prin oraș, să bem o cafea la o cafenea locală, înainte de a merge seara la Petra by Night. Avem timp să facem câteva tratamente și cură cu nămol la Marea Moartă. Și tot așa.

Experiențe memorabile:

O zi la Petra, perla deșertului, vizită la Little Petra. Petra By Night, timp liber în Wadi Musa (orașul în care este și situl Petra), pentru hammam, sau cafea și șișa la o cafenea tradițională beduină sau o vizită la cel mai vechi bar din lume – The Cave,  aflat într-o grotă nabateeană.

The Cave Bar Petra: cel mai vechi bar din lume

Explorăm Amman-ul pe îndelete: în Amman sunt nenumărate restaurante tradiționale spectaculoase, iar Bazarul este cel mai mare din tot Regatul. Iar strada Curcubeu este renumită în întreaga lume: ”the rainbow street”.

Wadi Rum: o noapte într-un camp beduin, cină Zarb, prânz în deșert și o excursie lungă cu Jeepurile, pentru a descoperi minunile deșertului bijuterie: podurile de piatră, dune, inscripții străvechi, canioane. Vom avea opriri în cele mai frumoase locuri din deșert.

Wadi Rum Iordania: un deșert bijuterie, mini ghid

Marea Moartă: aerul de la Marea Moartă este binefăcător, fiind încărcat cu ioni negativi. Practic este o cură tot mini-sejurul de aici. Vom avea timp să facem baie în mare și să ne bucurăm de nămolul renumit pentru proprietățile sale și în același timp să explorăm pe îndelete minunatul canion Wadi Mujib.

Cele mai faimoase castele ale Iordaniei: Ajloun și Al-Karak. Adică un castel construit de arabi să se apere de cruciați și unul construit de cruciați să controleze zona. Ambele cu priveliști spectaculoase.

Jerash – cel mai bine conservat oraș roman din Orientul Mijlociu, uriaș și spectaculos.

Madaba – orașul mozaicurilor, Betania dincolo de Iordan – locul botezului lui Iisus Hrisos,, Piatra lui Moise și Muntele Nebo, Tell Mar Elias – Muntele Profetului Ilie.

Itinerariu

ZIUA 1-BUCURESTI-AMMAN - 15.05.2021

Ne vom intalni la ora 22.30 în Aeroportul Internațional Henri Coandă, pentru imbarcarea pe zborul RO 187 al companiei Tarom cu destinatia Amman, zbor direct, decolare 00:30 am /16.05.2021
La sosirea pe aeroportul din Amman, ora 03:10.

Vom fi intampinati de ghidul vorbitor de limba engleza si transferati la hotelul Sulaf Luxury 4* sau similar.

ZIUA 2-AMMAN - 16.05.2021 

Dupa micul dejun târziu, vom avea tur de o jumatate de zi in Amman, in care vom vizita Moscheea King Abdullah, Citadela, Teatrul Roman, Muzeul Folclorului și Muzeul Tradițiilor populare și Bazarul. Timp liber seara. Ne plimbăm pe strada Curcubeu.

Peste noapte cazare tot la hotel Sulaf Luxury 4* sau similarAici pe Booking. 

ZIUA 3-AMMAN- EXCURSIE OPTIONALA - 17.05.2021 

Timp liber în Amman sau excursie opțională la Jerash, Ajloun & Tal Mar Elias din Amman.
Peste noapte cazare în Amman la hotel Sulaf Luxury 4*sau similar.

Excursie opțională Jerash, Ajloun & Tal Mar Elias: 09:00 – 17:00 – aproximativ, vom sta suficient la locurile vizitate, este posibil să ajungem la 18, sau 18:30 in Amman depinde de trafic, ca de altfel orice in Iordania.

În această zi vă propunem o excursie în ținutul Biblic Gilead, aflat la este de râul Iordan și care cuprinde și orașul antic Jerash (Gerasa), castelul Ajloun și Tall Mar Elias (la 9 km de Ajloun pe drumul spre Jerash).

Orasul antic Jerash, este una dintre destinatiile favorite în Iordania. Descoperit si restaurat începând cu 70 de ani în urmă Jerash este cel mai bine conservat oraș roman din Orientul Mijlociu și de la an la an apar alte minuni, deoarece escavările continuă. Este uriaș și exemplul clasic al urbanismului roman: străzi pietruite, coloane, cu temple amplasate pe coline, amfiteatre, piete publice spatioase, băi, fântâni si ziduri străpunse de turnuri si porti. Tot în interior se pot admira mozaicurile unor biserici creștine străvechi și parte din zidurile lor, în perioada bizantină aici fiind construite aproximativ 20 de biserici. Vom sta minim 2,5 ore.

Castelul Ajloun este considerat cel mai frumos castel al Iordaniei și datorită amplasării și priveliștii deosebite. Situat la o altitudine de 1250 de metri a fost construit pe ruinele unei mănăstiri, de către un general din armata lui Saladin. Castelul controla traficul de pe ruta care lega Egiptul de Damasc. Castelul este unul dintre puținele care au fost construite de către dinastia ayyubidă, pentru a proteja ținutul de invaziile Cruciaților. Iar drumul până la castel este o excursie în sine, deoarece este absolut spectaculos. Vom sta minim o oră în castel.

Situl Tall Mar Elias este situat foarte aproape de ruinele unui oraș cunoscut sub numele de Listib. Se crede că acest loc este orașul Biblic Tishbi, locul unde s-a născut Profetul Ilie și care făcea parte din Gilead în Transiordania. Aici a fost construită o mănăstire bizantină și două biserici, deoarece încă de atunci se credea că în acest loc a fost orașul Tishibi. Nu s-au găsit încă rămășițe din epoca de fier, istoricii cercetază și alte situri din vecinătate. Este o vizită scurtă aici, pentru că locul este mic, în 15 minute se vede, dar putem sta 20-25 de minute.

ZIUA 4-AMMAN–MA’DABA- MT. NEBO – Locul Botezului – MAREA MOARTA - 18.05.2021 

Dupa micul dejun vom pleca catre “Orasul Mozaicului” – Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa Sfântul Gheorghe cu faimoasa podea realizata din mozaic ce reprezinta harta tinuturilor Biblice: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului.
Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei unde se presupune că se află mormantul lui Moise, de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului și a Marii Moarte. În zilele cu cer senin se poate vedea clar Jerico și chiar și Ierusalimul.

Ne continuăm drumul spre Betania dincolo de Iordan, locul botezului lui Iisus Hristos. Ulterior, ne îndreptăm spre hotel, ne cazăm și ne bucurăm de o baie în apele binefăcătoare ale Mării Moarte.

Cură cu nămol, baie în mare și în piscine – servicii incluse. Ajungem în jur de ora 16:00 la hotel, vom avea aproximativ trei ore de relaxare la plajă: baie și nămol, după ce ne cazăm. Plajele de la marea Moartă se închid la apus, dar piscinele au program mai lung de funcționare.

Cină și cazare peste noapte la Holiday Inn Dead Sea resort 5* sau similar – aici pe Booking. 

ZIUA 5-MAREA MOARTA-OPTIONAL WADI MUJIB - 19.05.2021 

Zi întreagă la Marea Moartă, opțional Wadi Mujib după micul dejun. Peste noapte la Marea Moartă.

Dupa micul dejun, vom avea timp liber dimineata pentru a ne bucura pe plaja privată a hotelului, de nămolul binefăcător și de apa marii: calda, linistitoare si extrem de sărată, cu o salinitate de 10 ori mai mare decât apele Oceanului Planetar, motiv pentru care nici o vietuitoare nu-i populeaza apele (de unde si numele Marea Moarta). Vom putea inota si beneficia de proprietatile vindecatoare ale apei bogata in clorura de sodiu, magneziu, potasiu.

Cină și cazare peste noapte la Holiday Inn Dead Sea resort 5* sau similar. ·

Excursie opțională Wadi Mujib: 10: 00 – 15:00

Canionul Wadi Mujib este un canion fascinant care se înalță deasupra râului Mujib și se întinde de-a lungul a 70 de kilometri. Râul Mujib se varsă în Mara Moartă. Sunt multe trasee care se pot parcurge, pentru a admira frumusețile locului. Râul Mujib de azi este cel mai probabil râul Arnon din Biblie, traversat de Moise cu poporul israelit. Vom merge pe cursul râului alături de ghid, este o excursie pentru iubitorii de mișcare în natură.

Iar după sosirea din excursie, putem să ne relaxăm: plajă, nămol, piscine. Plajele de la Marea Moartă se închid la apus (19:25 la mijlocul lunii mai), dar piscinele sunt deschise până mai târziu, uneori și până la 21:00.

ZIUA 6-MAREA MOARTA-AL KARAK-LITTLE PETRA-OPTIONAL PETRA BY NIGHT - 20.05.2021 

După micul dejun plecăm de la Marea Moartă, oprim pentru a vizita castelul cruciaților Al-Karak și Little Petra pentru a descoperi mai multe lucruri despre civilizația Nabateenilor.

Cină și cazare Hotel Petra Moon sau similar – aici pe Booking. 

Activități opționale: Petra By Night: 20:00 PM – 22:00; hammam; tratație la cel mai vechi bar din lume, The Cave – situat într-o grotă nabateeană.

ZIUA 7-PETRA-WADI RUM - 21.05.2021

Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit și orasul Roz. Petra, o adevărată minune a lumii, este fără îndoială cea mai mare atractie turistică a Iordaniei. Este un oras vast, unic, săpat în stâncă de către Nabateeni, un destoinic popor arab care s-a asezat în zonă în urmă cu mai mult de 2000 de ani.

Intrarea în oras se face prin Siq (Poartă), un defileu îngust de 1,2 km lungime printre pereti inalti din stanci de culori incredibile. Iesind din Defileu catre Valea Petrei vom putea admira fatada masiva roz trandafirie a Al-Khaznek (Trezoreria), cu coloanele ei sculptate direct in versantul vertical de stanca si avand rol de mormant pentru unul din cei mai importanti regi nabateeni. Ne continuăm traseul pentru a admira teatrul, Mormintele Regale, Aleea Colonadelor, Ulterior, timp liber pentru efectuarea unui traseu (ca de exemplu cel spre Mănăstire sau Înaltul loc de sacrificiu) sau explorarea altor atracții ușor accesibile, precum Marele Templu sau Catedrala.

După vizita la Petra, în jurul orei 17:00 vom porni către deșertul Wadi Rum.
Înnoptare si cina in cort în Wadi Rum – Hassan Zawaideh Camp sau similar – aici pe Booking. 

ZIUA 8-WADI RUM-AMMAN - 22.05.2021

Dupa micul dejun, imbarcati in jeep-uri, insotiti de ghidul local, beduin, vom descoperi timp de câteva ore fascinantul deșert, magia unică a naturii. Cunoscut și drept “Valea Lunii”, a devenit celebru în întreaga lume datorită filmului Lawrence al Arabiei filmat aici. Casa beduinilor, deșertul Wadi Rum este străbătut de muți spectaculoși, cu stânci multicolore și canioane largi.

Include: tur de 4 ore cu opriri la dunele marțiene, poduri de piatră, formațiuni fabuloase, canioane.
După excursie, prânz în desert și relaxare. În jurul orei 15:00 plecăm spre Amman.
Seara târziu (ca iordanienii) vom lua cina de rămas bun un restaurant local autentic.
Cazare la hotel Sulaf Luxury 4*sau similar.

ZIUA 9-AMMAN-BUCURESTI - 23.05.2021 

Check out devreme la 01:30 și vom fi transferati la aeroport pentru a ne imbarca pe zborul RO 188 cu plecare la ora 03:55 am/23.05.2021
Vom ateriza la Bucuresti in data de 23.05.2021 la ora 06:40 AM

Care este rolul meu

Vă voi însoți în călătorie, alături de ghidul local cu care ne întâlnim în Iordania și care va fi alături de noi în fiecare zi, inclusiv în autocar. Vă vom povesti amândoi multe lucruri despre destinație și în timpul liber vom explora împreună locurile, desigur alături de cei care doresc să vină pe traseul propus de mine pentru că nu mă pot împărți în mai multe locuri o dată. De exemplu, la Petra programul ghidat (de ghidul local) se termină la Marele Templu. Ulterior, voi merge spre Mănăstire, alături de cei care doresc să mi se alăture și dacă ne mișcăm bine și spre Înaltul loc de sacrificiu. Timp este suficient, mai ales dacă nu alocăm o oră întreagă să luăm masa la unul dintre cele două restaurante din sit. Însă timp pentru o cafea ici-colo, sau o limonadă, suc, bere este chiar dacă explorăm mai mult. În principal, alături de lucrurile de organizare pe care le efectuez ca însoțitor de grup, voi fi alături de voi și în alte activități și sper să vă motivez să folosiți la maxim timpul pe care îl vom petrece în Regatul Hașemit.

Preț și înscriere

Pentru ca grupul să fie legal, am colaborat cu o agenție, de data aceasta cu Globe365, o agenție boutique, care este specializată în a crea experiențe memorabile. Da, ei sunt și cei care au organizat Transilvanian Train! Totodată, turul este organizat în parteneriat cu o agenție locală de încredere, partener vechi al Globe365 pentru excursiile din Iordania, pentru a avea o excursie cât mai armonioasă și lipsită de griji.

Așa că pentru înscriere șii toate celelalte detalii și condiții, accesați aici. 

PREȚ: 1080 Euro, loc în cameră dublă

Supliment camera singla: 300 EUR/ persoană. Încercăm să găsim partaj, însă nu putem garanta, depinde de ce vor dori persoanele care se înscriu. Avem deja solicitare de partaj, pentru o doamnă. Vă voi răspunde întrebărilor prin mesaj pe pagina de Facebook ExTraViTa, sau puteți întreba direct la agenția Globe360, cum preferați.

Tariful este valabil pentru un grup de 25 de persoane. În cazul în care se vor înscrie între 15-20 de persoane, tariful se va majora cu 40 de euro.

Condiții de intrare în Iordania:

În Iordania se cere test PCR negativ pentru infecția cu SARS CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Amman și tradus în limba engleză. Pentru a vă putea recupera prețul excursiei în cazul în care veți fi depistați pozitiv, în momentul rezervării excursiei, încheiați și o asigurare storno.

Pentru a intra în Iordania este necesar să aveți și o asigurare medicală, care să acopere riscul COVID-19. O puteți încheia individual înainte de a pleca spre Iordania, sau tot la agenție, în momentul rezervării.

La sosire în Iordania, vom mai face un test în aeroport, care se va achita la fața locului. Copii sub 5 ani sunt scutiți de a prezenta test molecular, sau de a efectua acest test. Mai multe detalii despre formalitățile de intrare în Iordania pe websiteul MAE aici. 

Ce include prețul:

Bilet de avion international Bucuresti – Amman – Bucuresti, cu compania Tarom
Taxele de aeroport.
Taxa de viza.
Cazare 8 nopți cu mic dejun după cum urmează: 4 nopti în Amman, 2 nopti la Marea Moartă la hotel de 5 stele, 1 noapte la Petra și 1 noapte în cort la un camp apreciat din WadiRum la hotelurile mentionate sau similar, in camera standard. Prima și ultima noapte sunt petrecute parțial la hotel.
5 cine: 2*Marea Moartă, 1*Petra, 1*Wadi Rum, 1*Amman
1 prânz în deșert
Transport si transferuri in Autocar privat cu aer conditionat, conform programului
1 sticla de apa minerala per persoana pe zi în Autocar
lnntrarea la obiectivele turistice din program: Petra, Locul Botezului, Madaba, muntele Nebo, Al-Karak, Citadela din Amman și Teatrul Roman etc
Jeep Safari in Wadi Rum (tur privat de 4 ore)
Ghid local vorbitor de limba engleza
Insotitor de grup: eu, Mirela Leoni.
Taxele de serviciu.

Ce nu include prețul:

Excursiile optionale:

Jerash, Ajloun&Tall Mar Elias – excursie de o zi: 95$.
Canionul Wadi Mujib 5 ore: 65$,
Petra By Night / Barul The Cave / hammam – activitățiel opționale din Wadi Musa, se organizează la fața locului.
Plimbare cu cămilele în deșert la răsărit: 30$
Plimbare cu balonul în Wadi Rum la răsărit: 220$
Tips uri pentru sofer si ghid (45 dolari, vor fi colectați de către însoțitorul de grup la sosire în Iordania).
Cheltuieli personale.
Produsele minibar, altele decât cele incluse (apă, cafea, ceai – vă voi informa la fiecare hotel ce este inclus acolo unde este cazul).
Mesele nespecificate in program.
Pentru pranz si cina nu sunt incluse bauturile.
Taxele suplimentare pentru aparate foto/video de la obiecivele turistice (pentru cele considerate profesionale).
Test PCR de care este nevoie cu 72 ore inainte de a ajunge in Amman.
Test la sosire pe aeroportul Queen Alia din Amman: 28 JD, aproximativ 40 de dolari. Se achită în aeroportul din Amman.

Folosiți formularul de contact de mai jos, pentru a lăsa o sugestie de o excursie viitoare, sau pentru a primi pe mail informații despre alte programe frumoase, inedite

Wadi rum pod piatra
Wadi Rum podul mic

Petra

Iordania
Prin Petra, pe carari mai putin batatorite
Petra Iordania
Tot in Petra
Wadi Rum
Wadi RUm
Jerash primavara
Jerash primavara

Petra Iordania

Petra

Petra manastire

Jerash Iordania
Jerash
Jerash Iordania
Jerash

Petra Iordania 1

Kerak
Vedere din Al-Karak

Petra Iordania 3

Al Karak

Kerak Iordania

Little Petra
In Little Petra, faceam o cafea

â

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *