Condusul masinii insulele Grecia 7

Lista semafor s-a actualizat: 17.06.2021, Grecia, Belgia, Franța, Olanda intră pe lista verde!

COVID LISTA SEMAFOR Noutăți

România a actualizat lista semafor și pe Lista Verde au intrat multe destinații de interes maxim pentru români, precum Grecia, Belgia, Franța, Olanda și multe altele. Așa că nu vom mai avea nevoie să prezentăm teste, dovezi de vaccinare sau alte dovezi pentru a nu intra în carantină la întoarcerea în România. Bulgaria se menține pe lista verde și a ajuns la o incidență de 0,3, infimă practic!

Cine pleacă la drum?

Și alte destinații relaxate au incidență mică: Albania 0,1, Croația 0,6. Iar dintre cele câteva noi intrate pe lista verde: 

Grecia: 1,3 – eram sigură că vine momentul, mai scrisesem despre faptul că trebuie să fim atenți, că poate să intre pe lista verde. Este în scădere, însă trebuie să urmărim, desigur, dacă va scădea în continuare sau se va duce iar în sus!

Belgia: 1,2

Franța: 1,1

Olanda: 1,4

Bulgaria se menține pe lista verde și are incidența de 0,3!

Intrate noi pe lista verde: Andorra,, Belgia, Danemarca, Franța, Grecia, Letonia, Lituania, Olanda, Slovenia din Europa. 

Trebuie să fim atenți și la Portugalia și Spania cu planurile de vacanță, deoarece a început să crească la ei incidența variantei Delta. Portugalia a anunțat lockdown de weekend în Lisabona. După ce au primit mulți britanici, care erau și testați, de altfel. Precum știm, sunt țări care chiar dacă nu au incidență mare, intră pe lista roșie din cauza unor variante. 

Lista verde o puteți consulta sau descărca în format pdf de aici, sau o puteți urmări mai jos:

Clasificarea semafor și care sunt regulile le puteți consulta aici.  În principiu la țările aflate pe lista verde nu este nicio restricție, la celelalte se solicită test, sau vaccin sau alte dovezi pentru a nu intra în carantină, care nu poate fi evitată totuși de persoanele nevaccinate care vin din țările aflate pe lista roșie dacă nu se încadrează la excepții diverse, dar de pe cea galbenă da.

PS: poza de pe copertă este din Corfu, unde am stat mult timp (in total 8 luni) și tocmai ce primisem înapoi mașina înapoi după ce i se schimbase toba. Au lăsat-o sub semnul cu parcarea interzisă de la aeroport, cu geamul întredeschis, să nu mă coc înăuntru, cu cheia sub preș, rezervorul de benzină pe roșu și cu toată guma din borcan mâncată 😀 . M-am distrat teribil, însă s-a reparat într-o zi!  Mai multe articole despre Corfu (nici nu am apucat să scriu câte aș avea de scris) în categoria dedicată, aici. 

 

https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2515-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-din-17-06-2021-1/file 2 https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2515-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-din-17-06-2021-1/file 3 https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2515-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-din-17-06-2021-1/file 4 https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2515-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-din-17-06-2021-1/file 5

3 thoughts on “Lista semafor s-a actualizat: 17.06.2021, Grecia, Belgia, Franța, Olanda intră pe lista verde!

  1. Daca vii dintr-o tara care este in lista verde, ai acces in Romania fara sa ti se mai ceara test sau vaccin? Inteleg ca nu mai stai in carantina, insa in tara ai acces asa, fara nimic? Intreb pentru ca o ruda vrea sa vina in Romania, din Italia. Si nu stie daca trebuie sa mai faca test inainte sau sa aiba vaccinul facut.

    1. Da, așa este. Dacă este țara verde nu se cere nimic pentru a intra. De ce am scris despre carantină: pentru că și fără test sau vaccin etc se poate intra în țară, putem să ne îmbarcăm și să ajungem aici, dar vom intra în carantină dacă țara respectivă este pe lista galbenă de exemplu. Deci de ajuns în țară putem ajunge oricum ca cetățeni. Însă: dacă nu avem test putem intra în carantină, dacă nu avem vaccin, alte dovezi, PCR etc.
      Dar, dacă țara este pe lista verde, nu este nevoie de absolut nimic. Se întorc și din Iordania și din alte regiuni fără nicio problemă sau întrebare, cât timp țările sunt pe lista verde! Călătorie plăcută rudelor!

    2. Însă cu situația de acum, trebuie mereu să ne interesăm și chiar înainte de a pleca pentru că oricând se poate da totul peste cap, din păcate. Sper să nu, este mică șansă în viitorul apropiat, dar nu strică în vremurile acestea să fim cât de prevăzători putem. Însă acum Italia este pe lista verde, fără restricții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *