Condusul masinii in insulele din Grecia 3

Fără teste PCR pentru copii cu vârsta de până la 6 ani la întoarcerea din țări aflate pe lista galbenă sau roșie

Coronavirus LISTA SEMAFOR Noutăți

Guvernul a anunțat noi relaxări pentru cei care se întorc din țări cu risc epidemiologic ridicat. În afară de câteva relaxări pentru cei care participă la competiții sportive, o schimbare importantă este că dacă până acum numai copii cu vârsta de până la 3 ani erau exceptați de la a prezenta un test PCR pentru a nu intra în carantină, acum vârsta a crescut până la 6 ani!

La întoarcerea din țări aflate pe lista verde nu este necesar niciun test, nicio dovadă de vaccinare sau trecere prin boală pentru nicio categorie de vârstă. Testele sunt solicitate (celor care nu au vaccinul efectuat sau acea dovadă că au trecut prin boală în conformitate cu normele de la noi) pentru a nu intra în carantină, nu pentru a intra în țară.

Țări de pe lista galbenă: în țară poate intra oricine, cu sau fără test, dar intră în carantină dacă vine dintr-o țară aflată pe lista galbenă și nu prezintă test/dovadă vaccinare/dovadă trecere prin boală. Conform unor surse, testul se poate face însă și în țară, urmând să se iasă din carantină când acesta este negativ. Se poate solicita testarea la domiciliu, sau ieșirea din carantină (dacă se obține derogare de la Dsp) pentru efectuarea testului. De ce spun  surse: nu am găsit acest lucru (că se poate efectua testul și în țară) trecut în lege. În principal având în vedere că s-a actualizat Hotărârea inițială cu lista semafor de trei ori, cred că trebuie o Hotărâre nouă, curată, care să includă tot.

Sunt scutiți de carantină și cei care stau mai puțin de 72 de ore în țară.

Țări de pe lista roșie: cei care au efectuat vaccinul sau au dovada trecerii prin boală nu intră în carantină, însă cei nevaccinați intră obligatoriu în carantină, dar pot ieși peste 10 zile dacă efectuează un test PCR.

Copiii cu vârste între 6 și 16 ani, sunt scutiți de carantină dacă prezintă rezultatul unui test negativ PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

Copii cu vârsta de până la 6 ani nu vor mai avea nevoie de teste pentru a evita carantina

Exceptarea apare în Hotărârea nr. 51 din 26.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe care o puteți consulta aici. 

Reglementările privind condițiile de intrare în țară în funcție de clasificarea țărilor au fost publicate la jumătatea lunii mai a.c.:

Noul sistem semafor, condiții de intrare în țară: fără carantină din Grecia, Bulgaria și multe alte destinații

Noua Listă Verde, din data de 22.07 o puteți consulta aici, de remarcat că Grecia se află periculos de aproape de a intra de pe lista galbenă pe lista roșie, însă vom vedea la următoarea actualizare, pentru că în ultimele zile s-a stabilizat situația la ei, s-a aplatizat curba.

Conform EDC, situatia sta asa pe zile cu numarul de cazuri in Grecia, luna iulie 2021, pe zile, vedem că a fost un prag de peste 4000 de cazuri în data de 21. Însă vom vedea la următoarea actualizare, dacă doriți să urmăriți evoluția cazurilor, o puteți face aici pe ECDC, descărcați fișierul. 

27 2056
26 1553
25 2472
24 2852
23 2601
22 2968
21 4327

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *