Noua listă semafor care intră în vigoare din 29 august: UAE pe lista verde, Bulgaria și Albania intră pe lista galbenă

LISTA SEMAFOR Noutăți

CNSU a dat publicității noua listă semafor a țărilor cu risc epidemiologic. Aceasta va intra în vigoare pe data de 29.08.2021. Bulgaria, Albania și alte țări preferate pentru vacanță vor intra pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că cei care nu se înscriu într-una dintre situațiile exceptate intră în carantină. Emiratele Arabe Unite sunt pe lista verde!

Oricine poate intra în țară, nu este interzisă intrarea în țară fără vaccin/test/alte excepții, însă cu carantină dacă țara din care vine este considerată de risc epidemiologic. În Bulgaria, mulți hotelieri s-au pregătit pentru această măsură, astfel încât pe lângă centre medicale, sunt disponibile teste PCR la multe hoteluri – care au inclus centru medical – cu prețul de la 15 euro.

Important: în luna septembrie se vor modifica criteriile de excepții, inclusiv de intrare pe lista galbenă, roșie, verde. Nu se știe ce modificări vor fi, dar trebuie să le urmărim.

Principalele modificări față de ultima listă:

Pe lista verde au intrat:

Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Insulele Virgine Britanice.

Pe lista galbenă au intrat:

-de pe lista roșie, deoarece a scăzut indicele epidemiologic: Argentina și Irak
-de pe lista verde, pentru că a crescut indicele epidemiologic: Albania, Armenia, Belarus, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Japonia, Filipine, Mauritius, Bermuda,,Burnei, Guyana, Palestina, Timorul de Est,

Pe lista roșie au intrat:

Azerbaidjan, Elveția, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Bahamas, Guam, Maldive, Anquilla și Insulele Saint Kitts și Nevis.

Lista nouă se poate consulta aici, inclusiv descărca în format pdf.

La intrarea în țară dintr-un teritoriu aflat pe lista galbenă, cei care nu se înscriu la excepții fac carantină 14 zile.

Excepții: persoane vaccinate conform schemei aprobate, persoanele care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, copii cu vârsta de până la 6 ani, persoanele care stau în țară mai puțin de 72 de ore și celelalte excepții legate de motivul deplasării, menționate în Hotărârile CNSU. Le-am inclus în articolele trecute, le voi posta mai jos.

La intrarea dintr-un teritoriu aflat pe lista roșie, cei care nu se înscriu la excepții intră în carantină. Nu se mai poate prezenta un test PCR negativ pentru a scăpa de carantină, dar pe lângă vaccinare mai sunt și alte multe excepții, tot legate de motivul deplasării în țară, menționate și ele în hotărârile CNSU.

Carantina se efectuează pe o perioadă de 14 zile, dar se poate ieși în cea de-a 10-a zi, dacă se prezintă rezultatul unui test negativ.

Sunt și diferite (multe) alte excepții, se pot consulta în Hotărârile legate de riscul epidemiologic:

Noul sistem semafor, condiții de intrare în țară: fără carantină din Grecia, Bulgaria și multe alte destinații

Noua Lista cu clasificarea țarilor Hotararea 33/27.05 / Scutiți de carantină și care au avut COVID

Fără teste PCR pentru copii cu vârsta de până la 6 ani la întoarcerea din țări aflate pe lista galbenă sau roșie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *