Cea mai veche republică din lume, San Marino, s-a deschis pentru vizitatori. Mai mult, au început să deruleze o serie de inițiative menite să atragă cât mai mulți vizitatori. Despre ce este vorba?

San Marino le oferă turiștilor străini posibilitatea de a se vaccina cu Sputnik V:

Vacanță de vaccinare

Cetățeni care au dreptul să intre în San Marino (românii au), care u vârsta între 18-84 de ani și care nu sunt ”vulnerabili clinic” și care nu sunt rezidenți ai Italiei.

Să rezerve prin portalul lor două sejururi de câte trei zile cel puțin la unul dintre hotelurile recomandate, cu cel puțin 21 de zile și maxim 28 de zile între șederi. Prima noapte nu trebuie să fie sâmbătă și sosirile în ziua de vineri sau dinainte de alte sărbători legale trebuie să fie înainte de ora 12:00 (cazare la hotel). Programarea pentru vaccinare va fi făcută de Managerul hotelului în ziua sosirii sau a doua zi.

Prețul vaccinării este de 50 de euro și se plătește când se efectuează prima doză, indiferent dacă se mai face sau nu și doza a doua. La momentul vaccinării doritorii vor fi evaluați de către un medic și numai cei care se încadrează la condiții (nu au contraindicații) vor fi vaccinați. Programul se desfășoară până la data de 31 august a.c.

Informațiile complete despre program se pot consulta aici. Pe link se poate descărca un fișier pdf cu toate condițiile vaccinării și totodată un formular care trebuie completat de către doritori. Tot pe linkul amintit puteți vedea și hotelurile participante.

San marino a apelat la vaccinurile Sputnik V pentru că erau singurele disponibile pentru ei. Au derulat campania de vaccinare rapid și din dqata de 4 mai nu mai au cazuri active de COVID. Oficialii au declarat în câteva rânduri că au reușit să scape de COVId cu ajutorul acestui vaccin care nu a dat efecte adverse, au redus la 0 rata de deces COVID și au închis o unitate a spitalului care trata cazurile de COVID.

Voucher de vacanță în San Marino: 1+2 nopți gratuite

San Marino va oferi două nopți de cazare gratuite pentru cei care rezervă trei nopți de ședere: la rezervarea a trei nopți, două din ele sunt gratuite. Plătești una primești trei.

Oferta se poate achiziționa până la data de 31 iulie a.c. și șederea poate fi rezervată până la data de 31 martie 2022.

Pentru a beneficia de această ofertă trebuie să rezervați aici sau pe siteurile partenere menționate. Oferta aceasta nu se aplică pentru vacanțele de vaccinare.

Condiții de intrare în San Marino

Cetățenii care nu sunt rezidenți ai statului Vatican trebuie să prezinte:

– un certificat din care să reiasă că vizitatorul s-a vaccinat complet împotriva COVID-19, sau un certificat care să ateste că are anticorpi efectuat după data de 1 aprilie a.c., sau un certificat din care să reiasă vindecarea după covid din ultimele 6 luni, sau un test  molecular cu rezultat negativ pentru care prelevarea s-a făcut cu maxim 48 de ore înainte de a intra în San Marino. Rezultatele pot fi prezentate și pe suport electronic și pe hârtie, la alegere, dar pentru trecerea vămilor este indicat să aveți certificate printate.

Muzeele, magazinele și restaurantele sunt deschise și nu există restricții de circulație.

Aici mai multe detalii. 

Intrarea în San Marino se face prin Italia. Pentru a intra în Italia fără carantină, toți cetățenii trebuie să prezinte un certificat PCR cu rezultat negativ, însă pentru tranzit cu transport privat se face excepție de la regulă,pentru tranzit cu o durată de maximum 36 de ore. Mai multe detalii privind intrarea în Italia pe MAE. 

Românii pot intra în San Marino fără viză pentru o perioadă de 20 de zile. Se poate intra cu pașaportul sau cu buletinul. Pentru șederi între 20-90 de zile este necesar un permis de ședere turistic. Însă: dacă aveți pașaportul la voi, puteți primi viza de San marino la Oficiul Turistic! Pentru a avea o amintire frumoasă.

Deoarece este o perioadă în care lucrurile se pot schimba rapid, vă recomand ca înainte de orice călătorie să verificați cu atenție toate condițiile de intrare într-o țară, pentru a nu exista schimbări de ultim moment.

Sursa Foto copertă: Visit San Marino