miercuri, iunie 12, 2024

Yuli Edelstein, Ministrul Sănătății din Israel, a declarat azi că începând cu data de 1 iunie Israel revine la normal. Cetățenii nu vor mai trebui să facă dovada vaccinării (sau teste, sau faptul că au trecut prin boală) pentru a avea acces în anumite locații.

Israelul va ridica aproape toate restricțiile de coronavirus rămase începând cu 1 iunie întrucât numărul cazurilor active din țări a scăzut la 500, comparativ cu 88.000 la vârful pandemiei.

Având în vedere scăderea semnificativă a morbidității, Ministerul Sănătății, Yuli Edelstein, a declarat că ministerul nu va reînnoi reglementările care impun companiilor și locurilor să funcționeze fie sub sistemele Green Pass sau Purple Standard, care urmează să expire pe 31 mai.

Israelienii nu vor mai trebui să prezinte niciun permis pentru a lua parte la anumite activități și nu vor mai fi restricții privind adunările

Referitor la restricția privind purtarea măștii în spațiile închise, aceasta va fi analizată în săptămânile următoare.

Yuli Edelstein a declarat: „Israelul se întoarce la normal! Cu mai puțin de jumătate de an în urmă am început campania de vaccinare. Datorită muncii excelente a sistemului de sănătate și datorită mobilizării uimitoare a cetățenilor israelieni, am desfășurat cea mai bună campanie de vaccinare din lume.
De-a lungul timpului, Ministerul Sănătății a formulat o schiță pentru o deschidere treptată și atentă a economiei, care a permis menținerea datelor de morbiditate scăzute în timp.

Acum, spre bucuria mea, este posibil din punct de vedere al sănătății să eliminăm necesitatea ”Green Pass” sau ”Purple standard”.

Autoritățile vor continua să monitorizeze situația și dacă morbiditatea crește din nou, va fi necesar să se întoarcă și să reintroducă restricții.

Restricțiile privind călătoriile externe vor rămâne în vigoare și cetățenii israelieni sunt îndemnați să evite deplasarea în țări cu grad mare de infectare.

Sursa. Times of Israel

Israelul a început să primească și grupuri de turiști străini, dar cu limită și sub formă de test. Turiștii trebuie să aibă schema completă de vaccinare efectuată și totodată să facă un test PC înainte de a intra în Israel și unul în Israel, alături de un test serologic care să ateste prezența anticorpilor. Se așteaptă noi reglementări și referitoare la turismul din străinîtate, probabil că vor veni și aici relaxări în perioada următoare.