miercuri, iunie 12, 2024

Care este destinația ta favorită din România? Anul trecut,”Țara Făgărașului” a obținut titlul de ”Destinația Anului”, iar anul acesta poți participa la alegerea destinației care tva câștiga acest titlu! Cu siguranță avem cu toții multe locuri dragi însă cred că fiecare avem unul ”de suflet”, mai drag decât oricare altul. Poți deveni și suporter al destinației și să o ajuți să fie propusă și ulterior votată de cât mai mulți oameni.

Actualizare articol: cele șase destinații care au intrat în competiția pentru Destinația Anului sunt: Brăila, Banatul Montan, Delta Dunării, Iași, Oradea și Țara Maramureșului. Le puteți vedea aici. 

De câte ori ajungem într-un loc și suntem uimiți: este foarte frumos, sunt multe locuri minunate, oameni simpatici, bucate delicioase, atracții de tot felul? Mi s-a întâmplat des lucrul acesta, să redescopăr cu alți ochi locuri de altfel foarte dragi.

Am călătorit mult în țară și pot spune că destinațiile mele favorite sunt cele în care poți face mult activități în aer liber pentru că iubesc să fiu în natură și dacă s-ar putea aș sta numai afară mereu. Pe lângă natură, anul acesta am revăzut și mai multe orașe mici care mi s-au părut efectiv fermecătoare: Deva, Petroșani, Târgu Jiu etc.

Destinația anului? Le-aș vota pe toate, dar vor fi 6 finaliste și o destinație câștigătoare

Le știam, le vizitasem în trecut de mai multe ori, însă s-au schimbat în bine și s-au dezvoltat și regiunile. Împrejur sunt multe atracții deosebite și am cochetat cu ideea de a mă muta undeva în mijlocul țării. Să am muntele aproape, deși sunt de la mare și Dobrogea are un loc special în inima mea.

M-aș muta la munte, da, dacă m-aș putea dezlipi de Dobrogea :D. Chiar vă recomand ca dacă veniți vara asta la mare, să vă rupeți o zi de plajă și să explorați un pic regiunea, să vizitați câteva cetăți. Sau să veniți din București pe la Ostrov, să treceți Dunărea cu bacul, am făcut și lucrul acesta, regiunea este spectaculoasă, deși satele au nevoie de foarte multe îmbunătățiri.

Nu vreau să vă influențez în alegerea destinației și oricum, îmi plac enorm atât de multe locuri că oriunde ajung, îmi spun: aș vrea să stau mai mult pe aici. Iubesc zona Cazanele Dunării, Defileul Oltului, Țara Făgărașului, Ținutul Conacelor, Țara Bârsei, multe, multe locuri. Cred că toate :D. Am de altfel planificată vara aceasta o excursie mai lungă în țară, alături de o prietenă și țintim zona de munte.

În Țara Făgărașului am admirat faptul că oamenii s-au unit și au creat Asociația prin care se ocupă de regiune cu totul, nu numai de promovare, dar de multe lucruri legate de cazări, excursii prin zonă, implică oamenii de peste tot și aș vrea să văd lucrul acesta în cât mai multe regiuni. Cum se spune: unde-s mulți puterea crește!

Ai o destinație favorită? Sau mai multe și nu poți alege? Alege cu inima, cea care crezi că ar trebui să aibă acest titlu, ”Destinația Anului” în 2021. 

Ce destinație poți nominaliza?

O regiune, sau un sat, comună, oraș, dar care să nu fie mai mare decât un județ, sau nu cu mult mai mare. Poți propune de exemplu: Țara Hațegului, Țara Lăpușului, Valea Prahovei, Delta Dunării, Țara Bârsei, Clisura Dunării, Ținutul Conacelor, sau Rezervația Retezat. Poți nominaliza desigur și Țara Făgărașului, nu este exclus ca o regiune să iasă de două ori pe primul loc!

”Destinația anului ” este și un prilej să învățăm mai multe despre România, despre tradiții, obiceiuri, frumuseți naturale!

Știai că:
Județul Maramureș este împărțit din punct de vedere folcloric în patru țări? Țara Maramureșului, Țara Lăpușului, Țara Codrului și Țara Chioarului.

Nu nominaliza regiuni întinse precum: Transilvania, Moldova, Oltenia.

Nu pot participa individual localitati cu populatie mai mica de 20,000 de locuitori.

Cele mai populare 6 destinații nominalizate vor intra în marea finală și vă vom invita să votați destinația favorită dintre cele șase.

Nominalizează până la 4 iunie ”Destinația Anului” 2021 aici, pe websiteul dedicat. 

Nu durează nici măcar un minut! Vei deveni suporter al destinației și dintre cele propuse se vor alege cele șase destinații finaliste, care au cele mai multe nominalizări.

Destinatia Anului 2021 este un proiect media sprijinit de mai multi bloggeri de călătorii care are scopul de promovare ale celor mai frumoase locuri din țară. Fac parte din această inițiativă și abia aștept să aflu propunerile voastre, mai ales că voi merge și eu anul acesta în țară fără prea multe planuri și sper că voi descoperi noi locuri pe care nu trebuie să le ratez!