marți, decembrie 07, 2021

Am stat cinci nopți la Palm Beach, un hotel de 4 stele All Inclusive din Nisipurile de Aur, deal pentru o vacanță reușită, plăcută, fără nervi și la un preț corect. Are plajă privată, parcare, curățenie la superlativ, bufet delicios, animație și multe alte facilități.

Hotelul a fost preluat de alt management față de anii precedenți, fiind condus acum de o echipă cu mare experiență în turism și care a pus accentul pe calitatea produselor, pe curățenie, pe multe detalii care laolaltă duc la o vacanță foarte plăcută. Camerele sunt foarte silențioase, am remarcat acest aspect și mi s-a confirmat că într-adevăr, sunt ”sound proof”.

Haideți să vă prezint așa cum v-am obișnuit, pe capitole, cum stau treburile la Palm Beach anul acesta:

Poziția

Palb Beach Nisipuri 3
Palm beach, vedere de pe terasa hotelului

Hotelul Palm Beach este situat peste drum de plajă, ca de altfel toate hotelurile de la Nisipurile de Aur, care au ieșire la plajă fiind necesar să traversăm aleea pietonală pentru a ajunge la plaja hotelului.

Plaja

Palm Beach Hotel
Plaja Hotelului Palm Beach, multe sezlonguri erau stranse, insa la cerere se aseaza si celelalte, erau multe stiva la intrare

Plaja de la Nisipurile de Aur este renumită pentru nisipul fin, pentru apa curată, fiind o plajă certificată ”Blue Flag” – cu nisip fin și apă curată. Pentru a se menține certificarea Blue Flag apa trebuie controlată des pentru a nu avea bacterii precum e-coli, prezenți în multe plaje de pe glob.

Apa de la Nisipurile de Aur este curată și cristalină, sigură pentru copii și de altfel pentru noi toți.

Totodată, plaja este jumătate amenajată cu șezlonguri și jumătate publică, alternează cele două sectoare de-a lungul stațiunii.

Hotelul Palm Beach are pachete care au incluse șezlongurile și umbrelele, precum și consumație la barul de la plajă. Însă seturile se pot achiziționa și separat, sau foarte frumos se poate sta și pe nisipul fin, direct (ador acest lucru, drept să spun prefer mereu să stau direct pe nisip, însă depinde de gusturi.

Camerele

Palm Beach Hotel 6
Vedere de la camera mea din Palm beach, etajul 5, sunt si camere cu vedere frontala la mare, mai multe de fapt sunt acelea

Camerele de la Palm Beach sunt spațioase, multe având vedere superbă la mare! Cine se trezește de dimineață poate să vadă un răsărit minunat chiar de la balcon, dar ideal este să mergeți să îl vedeți direct pe plajă. Este spectaculos în fiecare zi!

Au televizoare noi, Aer Condiționat, frigider, de toate. Sunt foarte silențioase, bine izolate, sau așa a fost camera mea. Acum nu sunt nici cea mai sensibilă la zgomote, dar am dormit tun.

Există și apartamente, dar nu este diferență mare față de camerele standard, însă au o chicinetă. În camera mea nu erau farfurii etc, nu era și utilată, nu știu dacă în sezon va fi și utilată, voi întreba.

Sunt și camere cu paturi suspendate, iar copii au un loc gratuit, iar dacă sunt doi copii pentru al doilea copil veți primi o reducere de 50%.

Wi Fi

Momentan se lucra la îmbunătățirea acoperirii. Cât timp am stat acolo apăruseră încă două routere, pentru două dintre etaje, în afară de cele generale ale hotelului. Am încărcat poze, filme, era WiFi, însă mai lent. În scurt timp, probabil chiar câteva zile va fi o acoperire mult mai bună, precum menționam chiar la asta se lucra cât timp am stat acolo.

Parcarea

Hotelul Palm Beach are pachete în care parcarea este inclusă, sau se poate plăti separat, depinde pentru ce anume optați.

Mesele

Așa cum vă spuneam, Hotelul și-a schimbat Managementul, a fost preluat de alți investitori. S-au schimbat multe zone, precum cea de recepție, de bar, Restaurantul. Pe intrnet încă circulă poze din anii trecuți, sau de acum 15 ani, însă Restaurantul arată acum imaculat.

Este totul renovat proaspăt, alb, curat

Palb Beach Nisipuri 6
Restaurantul este curat si foarte aerisit

Mâncarea este delicioasă, momentan pentru că este început de sezon și hotelul nu este plin ochi este o selecție mai mică de produse, însă totul se schimbă zilnic. Se rotește o dată pe săptămână meniul

În fiecare săptămână sunt trei seri tematice: bulgărească, arăbească, mediteraneană – în plin sezon toate, acum era numai seara bulgărească. Serata bulgărească include și program de divertisment cu animatori, program foarte reușit și evident meniu cu specific.

Hotelul dorește să reducă și mâncarea irosită, de aceea donează produsele neconsumate (nu cele din farfurii ci ce este la bucătărie) către câteva organizații, nu știu exact cum că și ei au diferite reguli că nu pot dona oricum, trebuie anumite contracte.

Am ajuns la discuția aceasta pentru că am remarcat cu plăcere că farfuriile sunt mici și astfel luăm felul 2 pe o farfurie, salata pe alta, ne dozăm mai bine și mai elegant totul și avem o experiență mult mai elegantă.

Știți că am mai vorbit despre AI și prefer hotelurile unde mâncarea este gustoasă, proaspătă, chiar dacă nu sunt sute de feluri de orice, pentru că oricum nu mănânc zeci de prăjituri la o masă. Atâta timp cât totul se rotește, cât există multe opțiuni și mâncarea este foarte proaspătă și delicioasă, prezentată curat, frumos, sunt  foarte mulțumită.

Pâinea este foarte bună, de mai multe feluri și bună, cafeaua la fel, la aparate (unul are cafea mai tare, le puteți încerca), au și freshuri la micul dejun, fructe, legume, salate diverse, mezeluri și brânzeturi, ciorbe foarte bune (să o încercați pe cea de roșii, am mâncat două era fabuloasă) și feluri principale diferite plus o selecție de dulciuri.

Deoarece este un hotel mediu, cu 136 de camere, nu va avea selecția de produse pe care o putem regăsi la hotelurile cu 500 sau 1000 de camere, dar pentru mine este mai important să fie totul delicios, decât să fie 20 de feluri de carne la o singură masă. Diversitatea este asigurată prin rotație. Am întâlnit multe resorturi cu o ofertă extraordinar de abundentă, dar gust cam fad la produse. Calitatea este mai importantă.

Sistemul All Inclusive – toate cazările sunt cu AI:

Mic dejun: 7:30-10:00

Prânz: 12:30 – 14:00

Gustări grătar: 16:00 – 16:30

Cină: 18:30 – 21:00

Gustări la restaurantul de pe plajă: 11:00 – 15:00

Barul din Lobby: 10:00 – 22:00 – băuturi diverse, cocktailuri, sucuri, apă și cafea.

Beach Bar: 10:00 – 18:00 – băuturi și gustări, se iau doar produsele, cu regulile COVID nu este și o zonă de bar amenajată, însă toți turiștii pot lua produse, chit că au sau nu pachet cu șezlonguri.

Înghețată la piscină: 10:00 – 18:00

La cerere, se prepară mâncare pentru bebeluși : piureuri, formule.

1 joc gratuit de Bowling – hotelul are singurul Bowling din Nisipurile de Aur.

Animație pentru copii și adulți șase zile pe săptămână în limbile: bulgară, engleză, rusă poloneză

Palb Beach Nisipuri 11

30% reducere la Aqua Parcul Rolba care se află în imediata vecinătate a hotelului, rezervări la Recepție, parcul acvatic se va deschide în 2021 pe data de 20 iunie.

Se vor primi toate aceste informații la cazare, în limba română – pot fi desigur modificări, însă dacă vor fi vor fi în plus în plin sezon. Programul de animație este afișat la Recepție zilnic.

Alte facilități:

Piscină cu șezlonguri și umbrele, multe zone amenajate cu mese, fotolii su scaune în hotel și în perimetru, zone de joacă pentru copii.

Săli de fitness – în interior și la exterior, mese de biliard, de ping-pong, acces gratuit, în zona de Bowling. Precum spuneam mai sus est eși o sesiune gratuită de Bowling pentru fiecare familie (sau cameră) la fiecare sejur.

Hotelul este ”prietenos” și pentru cei care vin cu un animal de companie: se acceptă numai căței de talie mică, nu și pisicuțe, din câte am înțeles.

Măsuri COVID:

Palm Beach Hotel 4
Robotelul te ocoleste, se opreste cand te pozitionezi in fata lui

Hotelul este foarte curat, are și singurul robot probabil din Bulgaria, care aduce oaspeților la sosire dezinfectant, care de altfel este prezent peste tot în zonele comune, sunt multe recipiente.

La mese oaspeții sunt încurajați să folosească măști și mănuși de unică folosință pentru a lua produsele. Mănușile sunt peste tot, iar măști sunt și la intrare pentru cei care nu au la ei. Dacă cineva se duce spre bufeuri fără mască/mănuși imediat angajații le solicită foarte politicos să poarte ”echipamentul”. Nu la masă, ci cât se iau produsele.

Restaurantul are mese distanțate în interior și multe mese și afară, pe terasa acoperită. Tacâmurile sunt în învelișuri de unică folosință.

Camerele se curăță numai la solicitarea oaspeților – una dintre măsurile care se aplică la toate hotelurile. Se folosesc lămpi cu ultraviolete pentru igienizarea zonelor comune – nu când sunt clienți acolo, bineînțeles – dar și pentru camere.

Rezervări

Hotelul are și un website în limba română, puteți să rezervați direct în sistemul lor de rezervări, prin agenție sau pe booking.com aici.

Veți vedea că este o diferență între recenziile din anii trecuți și cele care sunt de anul acesta pe toate platformele, deoarece, așa cum v-am spus, s-a schimbat managementul și tot ce ține de bucătărie și alte servicii.

Mi-a plăcut hotelul pentru că este intim, curat, are tot ce este necesar pentru o vacanță reușită la mare și este la doar 30 de metri distanță de plajă.

Notă: am vizitat Hotelul Palm Beach la invitația Oficiului pentru Turism din Varna, regiune care împlinește anul acesta 100 de ani de când a devenit turistică, ocazie cu care vor fi tot felul de evenimente vara aceasta. La aceste evenimente accesul vizitatorilor este gratuit, voi reveni cu detalii, însă între 18-20 iunie se va desfășura în Parcul Istoric un mare festival medieval, unde vin echipe din mai multe țări, inclusiv România. Accesul este gratuit!