duminică, decembrie 05, 2021

Bulgaria tocmai ce a anunțat o nouă relaxare! Începând cu data de 19 mai, copii cu vârsta de sub 5 ani nu vor mai trebui să prezinte (părinții lor de fapt) un test PCR pentru a intra în țară. Pentru cine se aplică măsura?

Situația de urgență epidemiologică s-a prelungit în Bulgaria până la data de 31 mai. Dar începând cu data de 19 mai copii cu vârsta de sub 5 ani nu vor mai trebui să facă un test PCR sau antigen la intrarea în țară.

Măsura se aplică pentru cetățenii bulgari și pentru cetățeni ai Marii Britanii, Uniunii Europene, țărilor din zona Schengen dar și cetățenilor altor țări:

Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, Japonia, Noua Zeelandă, Republica Populară Chineză, Republica Ruanda, Republica Coreea, Regatul Thailandei, Republica Tunisia, Republica Orientală a Uruguayului, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Ucraina, Republica Macedonia de Nord, Republica Serbia, Republica Albania, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Republica Moldova, Federația Rusă, Israel, Kuweit, Republica Belarus și Republica Turcia.

Sursa: site oficial Bulgaria și Open Sofia. 

S-au anunțat și alte relaxări începând cu data de 19 mai, precum organizarea de competiții sportive. În Bulgaria nu este obligatorie purtarea măștii în aer liber (decât în câteva locuri aglomerate) și nu există oră de intrat în casă.

În schimb se interzice intrarea în Bulgaria a călătorilor din India, Bangladesh, Brazilia și câteva regiuni din Africa de Sud. Cetățenii bulgari și cei care au reședința în Bulgaria pot intra, dar vor efectua carantină obligatorie.

Ce restricții se aplică și ce alte relaxări sunt?

Citiți articolul de mai jos, singura modificare față de ce este prezentat se referă la exceptarea copiilor cu vârsta de până la 5 ani – o relaxare. Bulgaria a anunțat acum ceva timp că dacă situația epidemiologică va permite, dorește să scoată obligativitatea prezentării testului PCR de către toată lumea.

Bulgaria: măsuri interne și condiții de intrare