Hanovra Maraton despre 16

HAJ Hanovra Maraton 2018 de ce sa vii la acest maraton european de primavara

Germania Hanovra

Tocmai ce m-am întors de la Maratonul din Hanovra,  un maraton de primăvară și o adevărată sărbătoare. Ediția 2018 (8 aprilie) a avut la start 25,714 de alergători în toate categoriile. Am avut plăcerea de a participa la această ediție și pe lângă faptul că a fost o zi superbă, orașul tot a fost în sărbătoare. Uitați câteva date despre marton și de ce anume ai putea să iei în considerare să vizitezi orașul și poate chiar să participi la maraton, anul viitor sau mai departe.

HAJ Hanovra Maraton 2018 de ce sa vii la acest maraton european de primavara

Cum a fost experiența mea ca spectator

Fiind în Hanovra în timpul maratonului este extraordinar. Orașul este efectiv în sărbătoare, dar nu vă așteptați la nebunia aferentă. Nu există claxoane, trafic dificil, alte probleme. Doar voie bună și multă lume de toate vârstle pe străzi. Este o bucurie și o euforie generală.

Desigur, am avut noroc și de o zi nemaipomenit de frumoasă și de călduroasă, dar nu sufocantă, fiind un aer proaspăt de primăvară. Temperatura la umbră? 22 de grade, dar era soare. Un soare blând însă, deloc dogoritor. Ce mai, a fost o zi perfectă.

În toate parcurile erau mulți oameni care făceau picnic, oameni de toate vârstele laolaltă și mulți copii. Fiind la unul dintre punctele fierbinți de pe traseu, la poarta de nord, m-a cuprins febra momentului. Mi-am dorit și eu să fiu între alergători. Deși nu îmi place să alerg (upS) Îîncepusem deja să îmi fac un plan: cam cât ar trebui să mă antrenez ca să și câștig cursa. Mă vedeam acolo, cu numele strigat, aplaudată de toată lumea.

Galeria Foto este la finalul articolului

Între timp mi-a cam trecut entuziasmul, prinsă de activitățile mele obișnuite, dar acolo eectiv aș fi dorit să fiu parte din această lume. Mulți vin la aceste evenimente pentru distracție, este un mod de viață sănătos, frumos. La mine la hotel venise un grup uriaș de francezi, care au alergat numai la cursa de 10 kilometri.

Toată lumea, fără excepție, venea la cazare în echipament și cu nu știu câte pack-uri de bere în brațe. Parcă toată lumea aleargă și bea. Și petrece. Și umblă cu medaliile prin tot orașul de la ora 15 când se termină competiția până noaptea târziu. Din terasă în terasă.

În zilele din jurul maratonului sunt tot felul de evenimente, unele dedicate familiei. Există și o cursă pentru copii, cu o zi înainte de maratonul propriu-zis. Sunt mulți oameni pe traseu, la bere, la picnic, la cumpărături. Da, pentru că sunt magazine pop-up cu echipamente sportive la prețuri mici, în această perioadă. Și tot felul de chioșșcuri cu mâncare și băutură gratuită, dar pe bază de donație, cine dorește să lase cât dorește, banii fiind folosiți pentru acte de caritate.

Câștigătorii Maratonului din Hanovra 2018

Bărbați: Erre, Seboka Negussa din Ethiopia 2:09.44

Femei: Kiprop, Agnes Jepkemboi Kenya: 2:32:35

Câștigătorul locului doi, kenyanul Michael Kunyaga a căzut cu câțiva metri înainte de linia de finish și s-a târât până la final, fiind aproape de a fi devansat de următorul clasat. A fost la limită.

Aici puteți vedea toate rezultatele, pentru fiecare categorie în parte.

Despre Maratonul din Hanovra

Este cel mai mare eveniment de alergare din Landul Saxonia Inferioară, a cărei capitale este Hanovra

Un maraton anual, încă din 1991. Pe lângă maraton, mai este competiția de jumătate de maraton și cursa de 10 kilometri.
Maratonul are statutul IAF Silver (Argint) și face parte din grupul German Road Races (Cursele germane de stradă).

În general un număr de 1700 de alergători termină maratonul, 6000 jumătatea de maraton și 3000 cursa de 10 000 de metri.

Toți participanții care trec linia de finish primesc medalii și pot intra în zona de VPS unde primesc masaje gratuite.

Maratonul se termină tot în fața primăriei noi, care este și locul de start.

La eveniment vin mulți alergători de elită, cei din Germania, Africa de Est și Europa de Est fiind cei mai de succes.

Alergătorii parcurg frumosul centru istoric, traseul fiind unul deosebit de frumos. Ruta trece pe lângă cele mai frumoase și mai faimoase obiective turistice din Hanovra. Adică Noua Primărie (unde se dă startul), Gara istorică, Lutherkirche, superbele grădini Herrenhausen, Nanas, Muzeul Butch, leineschloss, Nord LB, Waterloosdule, Muzeul de Artă Modernă Sprengel, Erlebnis, Kropcke uhr și Opera din Hanovra.

Organizare: impecabilă. Există vestiare ambulante, pe numere, pentru ca fiecare participant să ăși țină în siguranță bunurile. Asistență medicală, ba chiar și masaje gratuite. Sunt multe toalete ecologice pe tot traseul și totodată stații cu mâncare și băutură. Din păcate, ber era numai fără alcool, dar fiind toate chioșcurile și barurile deschise, nu a fost o problemă în adevăratul sens al cuvântului.

Mai multe informații despre maraton, pe siteul oficial, aici. A început numărătoarea inversă pentru evenimentul din 2019, pe data de 7 aprilie.

În articolele viitoare voi aduce mai multe informații despre Hanovra și despre ce poți face vizitând acest frumos oraș primăvara.

Am ajuns în Hanovra călătorind singură, la invitația Oficiului de Turism al Hanovrei, cu care am intrat în legătură online, direct. Am ales singură perioada în care să vizitez orașul, dorind să văd desigur maratonul.

Cum ajungi în Hanovra:

Sunt curse directe București-Hanovra cu Wizz Air. Însă în perioada aleasă de mine prețurile erau destul de mari (256 de euro) așa că am preferat varianta București-Berlin cu Ryanair (76 euro) și de acolo un autocar Flixbus până în centrul Hanovrei.

Autocarul se poate lua direct din și până la aeroport, sau a doua zi., sunt curse directe aeroport Berlin – Hanovra. Mi s-a părut o idee excepentă să combin Berlinul (unde mai fusesem) cu Hanovra, unde am ajuns cu 11,9 euro și trei ore direct cu autocarul.

Însă bugetele, la fel ca ofertele și prețurile la biletele de avion variază. Caută cea mai bună ofertă pentur tine, în funcție de buget, atât din punct de vedere al eficienței de timp, sau doar financiară. Probabil că dacă planifici bine, poți avea și eficiență de timp și financiară. Cu Flixbus însă poți ajunge desigur rapid în Hanovra din orice alt loc din Germania.

Galerie Foto Maratonul din Hanovra 2018

Hanovra Maraton despre 5

Hanovra Maraton despre 8

Hanovra Maraton despre 10

Hanovra Maraton despre

Hanovra Maraton despre 20

Hanovra Maraton despre 19

Hanovra Maraton despre 18

Hanovra Maraton despre 17

Hanovra Maraton despre 16

Hanovra Maraton despre 15

Hanovra Maraton despre 14

Hanovra Maraton despre 13

Hanovra Maraton despre 12

Hanovra Maraton despre 11

Hanovra Maraton despre 9

Hanovra Maraton despre 7

Hanovra Maraton despre 6

Hanovra Maraton despre 3

Hanovra Maraton despre 4

Hanovra Maraton despre 2

Hanovra Maraton despre 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *