Arcul lui Darwin

Galapagos: ”Arcul lui Darwin” s-a prăbușit, trăiască ”Pilonii evoluției”

Ecuador Noutăți

Formația stâncoasă Arcul lui Darwin din Galapagos s-a prăbușit, lăsând în loc doi piloni, pe care deja mulți oameni din industria de turism și scufundări îi numesc ”Pilonii evoluției”.

Sursa foto copertă: Galapagos National Park

Marea și vântul creează aceste minuni ale naturii care înfierbântă imaginația oamenilor. Ne-am întristat când s-a prăbușit fereastra azurie din insula Gozo, Malta. Ne întristăm un pic și acum, însă aceste lucruri uimitoare nu au cum să dăinuiască veșnic.

Vremelnicia lor le face și mai frumoase și din fericire, natura ne rezervă mereu alte și alte surprize plăcute. Momentan, din arcul lui Darwin au rămas doi stâlpi, care se pare că deja au fost rebotezați.

Au fost turiști care au fost martori ai prăbușirii Arcului lui Darwin

Turiștii companiei Aggresor Adventures au privit ”pe viu” fenomenul după cum a anunțat compania pe pagina de Facebook aici, fotografiile fiind însoțite de explicația: „Din păcate, astăzi oaspeții noștri din Galapagos au experimentat un eveniment unic în viață. În această dimineață, la ora 11:20, ora locală, faimosul Arc al lui Darwin s-a prăbușit în fața ochilor lor. Acum au rămas doi piloni. Câțiva din industria de scufundări și turism deja se referă la această nouă formațiune cu numele de Pilonii evoluției. Ne va fi dor de acest site emblematic”

O știre tristă, prăbușirea s-a datorat eroziunii naturale

Știrea a fost anunțată oficial de Ministerul Mediului din Ecuador. „S-a raportat că pe data de 17 mai s-a prăbușit Arcul lui Darwin, atractivul pod natural aflat la mai puțin de un kilometru de insula Darwin”.

„Arcul lui Darwin este făcut din piatră naturală care la un moment dat ar fi făcut parte din Insula Darwin, care nu este deschisă vizitelor pe uscat” au declarat reprezentanții Ministerului.

 

Numit după biologul englez Charles Darwin, arcul este considerat unul dintre cele mai bune locuri de scufundare din arhipelagul Galapagos, administrat de către Ecuador.

Structura stâncoasă avea 43 de metri înălțime, 70 de metri lungime și 23 de metri lățime și se află la mai puțin de 1 kilometru de Insula Darwin. Este un loc popular pentru scafandri și nu este accesibil pe uscat.

„Evident, toți oamenii din Galapagos s-au simțit nostalgici, deoarece este ceva cu care suntem familiarizați încă din copilărie și a ști că s-a schimbat a fost un pic șocant”, a declarat Washington Tapia, directorul Galapagos Conservancy. „Cu toate acestea, din punct de vedere științific, face parte din procesul natural. Căderea se datorează cu siguranță proceselor exogene, cum ar fi intemperiile și eroziunea, care sunt lucruri care se întâmplă în mod normal pe planeta noastră. ” AP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *