Eat! Pray! Love! românesc: Predeal

DSC_8114

Ce putem face în una dintre cele mai frumoase destinații de schi de la noi? Mă refer la Predeal. Când am ajuns era o vijelie, nu foarte frig și orașul arăta ca o poveste de iarnă. Fiind într-un InfoTrip iar ziua dedicată Predealului una singură, vă prezint cam cum au stat lucrurile în prima zi: m-am simțit ca o bilă de cât am mâncat, noroc cu activitatea de la SPA.

Plimbare de la gară la Hotel Orizont!

Orașul sub nămeți, a fost frumos. Am ajuns cu trenul particular. Atenție: faceți rezervări online, pentru a avea cel mai mic preț. Acesta poate fi obținut și direct din tren, dar numai dacă în stația de unde luați trenul nu există casă de bilete. Altfel, plătiți aproape dublu. Noi am plătit în tren mai mult pentru că în Gara de Nord era casă de bilete. Nașul foarte simpatic, cu tabletă, verifica, ne-a emis biletele pe loc, ce mai suntem în era digitală.

DSC_795420150110_101016DSC_7964

Hotel Orizont – cred că cea mai frumoasă amintire a copilăriei

M-am bucurat când am auzit că vom sta la acest hotel: prima oară ne-a dus aici mama și este una dintre cele mai frumoase amintiri posibile: știu că ne uitam la pârtie, că totul mi s-a părut fantastic – noi de la mare vă dați seama! Așa că abia așteptam!
Hotelul acum este total renovat, într-un stil curat, sobru, elegant, plăcut în sensul în care nu pune nicio presiune pe vizitator.
După ce ne-am cazat am făcut turul hotelului și am văzut diferite camere. Și cele două restaurante și centrul SPA, dar la ele ne întoarcem mai târziu.

Camera noastră și priveliștea de la fereastră: iarna este frumoasa

DSC_7966

DSC_7971

DSC_7968

Și vizita de hotel:

DSC_7974

DSC_7973

DSC_8007

DSC_7998

DSC_7983

DSC_7985

DSC_8017
SPA
DSC_8039
Sala de conferinte

DSC_8041

DSC_8054
Spre Restaurantul Miorita

DSC_8065

Plimbare prin Predeal

Am făcut o plimbare de 10-15 minute pe jos până la Cabana Vânătorilor, am urcat și ce pot să spun: iarna pe uliță. Cumva peisajele acestea ne fac să ne simțim de 10-12 ani și să nu avem altă grijă decât de a ne bucura de zăpadă – și de ceva poze. 

20150110_125248

Prânz la Cabana vânătorilor

Cea mai mare provocare la excursiile acestea organizate: mesele mult prea copioase! În general fac alegeri foarte sănătoase și nici nu visez la altceva, adică nu mă fac eforturi, vine totul natural, dar atunci când anumite lucruri îmi sunt puse în față ….. nu mă pot abține. Dar prânzul acesta a fost super, nu foarte greu și oricum muream de foame că de dimineață nu mai mâncasem nimic.
Am fost întâmpinați și ne-a dat detalii despre meniu chiar Dl Ștefan Bercea, Președintele Asociației Naționale de Bucătari ANBCT.
Aperitiv cu diferite specialități vânătorești, gurmet, după supă cremă cu hribi și trufe (am leșinat după ea) și ospățul vânătorului, friptură de cerb lopătar gătită într-un fel în care mi-a amintit de bunătățile din Azore, gătite în vulcani și un desert divin, exact cum îmi place, adică nu foarte dulce, ci răcoros.

DSC_8093

DSC_8097

20150110_142927

20150110_143024

DSC_8112

20150110_151029

Și iar o plimbare frumoasă până la hotel

DSC_8127

20150110_155529

20150110_155530
Mai multa veselie la intoarcere
20150110_155801
Niste copii se dadeau pe derdelus

DSC_8120

2-3 ore la SPA 

Da, am avut timp liber la SPA. Nu știu exact cât am stat, dar am făcut câteva ture de piscină, am discutat ceva cu fetele, ne-am făcut poze, după și 3 ture de saună umedă, intercalate cu pauze de butonat telefonul.

DSC_8018

DSC_8020

DSC_8136

DSC_8162

DSC_8164
Incepuse iar sa ninga asa ca nu m-am putut abtine sa nu privesc de pe palier

Cină la Restaurant Miorița

A treia activitate a zilei, a doua luptă cu caloriile, de data asta dură. Am început la cramă, cu muzică, bucate românești, vișinată, afinată, era și țuică sau palincă nu știu exact ce că afinata era excelentă. Și afinele din ea.
După am urcat la restaurant și ce pot spune, am simțit că am eșuat. Deja mă gândeam la ce cumpărături să fac acasă: pătrunjel, castraveți, salate pentru green smoothie de care deja îmi era dor. Dar a fost bun. Și multă veselie, ceea ce a fost și mai important.
Așa s-a terminat această seară, în acorduri de Pușca și cureaua lată și cu plăcinte românești extraordinare, plus papanași cu smântână și dulceață la discreție, adică exact așa cum îmi place, uf!

DSC_8076
Dulceturile, zacusca, visinata, afinata, carnatii si alte bunatati servite la Restaurantul Miorita sunt din productie proprie
DSC_8175
Veselie mare in crama

DSC_8177

DSC_8180
Da, este paine cu untura!

Si sus la Restaurant marile provocari

DSC_8183

DSC_8187

DSC_8182

DSC_8191

DSC_8201

DSC_8199

20150110_211250

DSC_8188

20150110_211243
Afine din afinata!

DSC_8206

20150110_220608

În cameră am discutat mult cu Diana, mi-a plăcut să aud ce proiecte frumoase face în Constanța.

Concluzie: Cred că nimeni nu se întreabă care este povestea cu mâncarea, de rugat m-am rugat să nu mă duc ca toporul la fund cât am înotat iar despre iubește… am adorat să mă întorc în atmosfera copilăriei, cu la fel de multă zăpadă și tot la Orizont, Predeal.

Lasă un răspuns