TOP 10 atracții din Singapore, pentru copii

Asia În Asia Singapore TOPURI

singapore 1014

Singapore este o destinație de vis pentru o vacanță cu copii. Mai ales pentru școlari va fi o vacanță pe care nu o vor uita niciodată. Însă nu va fi o excursie ieftină.

Cum mi-a venit ideea acestui articol? Păi ascultând o fetiță de 9 ani vorbind foarte entuziasmată de diferite atracții și insistând pentru anumite vizite. Și un frățior care îi ținea isonul. Lumea copiilor este colorată, frumoasă și deși mulți adulți intră și ei în acest joc eu deocamdată prefer un cappuccino pe o terasă sau jungla adevărată, dar dacă aș privi situația din perspectiva unui părinte aș avea alte priorități.

Deci ce le place cel mai tare micuților?

În primul rând au o afinitate naturală de a asimila informația și devin captivați dacă este prezentată într-un mod distractiv și ușor de înțeles, amuzant.

Când cererea se întâlnește cu oferta

Iar în Singapore sunt bani să fie puse în practică toate fanteziile. Dar cum este cu economia de piață, acum toate aduc bani. Mulți. Sunt curioasă în cât timp se vor amortiza sau s-au amortizat anumite investiții și când a fost brake-even: (acel moment din care începe profitul).

Până și mascota orașului, Merlionul este un simbol plăcut și iubit de micuți. Ordinea este aleatoare!

singapore 935
Merlionul din Centru si teatrul in forma de durian

singapore 929

1. Grădina Zoologică

Trebuie să spun că în general nu sunt de acord cu ideea de Grădină Zoologică, nu este nimic mai trist decât privirea unui animal captiv și din principiu nu merg la zoo. Dar în Singapore este altceva, dacă doriți să le faceți copiilor cunoștință cu animalele: în jurul cuștilor sunt săpate șanțuri și alte artificii, astfel că ai impresia că animalele sunt libere, nu există nicio cușcă. Copii iubesc acest loc, măcar nu le sădește ideea că locul unui animal este după gratii, este o evoluție.
Puteți admira multe specii pe cale de dispariție, precum hipopotami pitici, tigrii albi.
Duminica puteți vedea cum sunt hrăniți șerpii cobră regală și dragonii komodo.
Aveți nevoie de o hartă care se oferă la intrare, pentru a vă face itinerariul: sunt nenumărate evenimente zilnice, de la hrănirea diferitelor animale până la prânz cu leii, sau mic dejun în junglă, carusel, călărit de poney, etc.
Intrare: 20$ pentru adulți, 13$ copii
Deschis zilnic între 8:30 – 18:00
Mai multe detalii pe websiteul: www. zoo. com. sg

2. Safari nocturn

Copii sunt fascinați numai când aud de această atracție. Este încă o găselniță – interesantă de a mai scoate bani, de a mai crește atractivitatea unei locații.
Dar cum sună o călătorie cu tramvaiul prin parcul unde animale nocturne stau parcă lângă tine? Că animalele nu stau în cuști ci libere, deși nu este niciun pericol pentru vizitatori, sunt șanțuri săpate, ești protejat, dar senzația…. Călătoria te poartă prin pădurea tropicală, savană, junglă, multe specii de aici sunt pe cale de dispariție, o experiență de neuitat.
Intrare: 32 $ adulți și 21$ copii (3 – 12). Tichetele includ călătoria cu tramvaiul.
Deschis zilnic între 19.30 și miezul nopții
Addresa: Mandai Lake Road nr. 80
Website: www.nightsafari. com. sg

3. Jurong Bird Park

Paradisul parcurilor ”păsărești”. Răspândit pe 20 de hectare, cu 8 000 de păsări din 600 de specii, dintre care multe zboară libere prin parc. La intrare primiți o hartă, unde sunt trecute și orele la care sunt hrănite păsările, dacă doriți să vedeți aceste momente, copii sigur vor fi fascinați.
În Jurong Bird Park puteți vizita și Cascada Africană, unde sunt cum altfel multe păsări de pe acest continent.
Birds and Buddies: Păsări și prieteni este un eveniment frumos, iar Lory Loft presupune o interacțiune cu diferite păsări frumoase, care sunt obișnuite să mănânce din palma vizitatorilor. Birdz of Play: parc acvatic și loc de joacă.
Intrare: 18 dolari adulți, 12 dolari copii între 3-12 ani..
Deschis între 8:30-18:00
www. birdpark. com.sg

Bilet combinat 3 atracții: Singapore Zoo, Night Safari și Jurong Bird Park: 58 dolari adulți și 38 copii

4. Insula Sentosa

Insula veseliei. În trecut a fost un loc de tristă amintire și autoritățile au găsit cea mai bună metodă de a aduce oamenii aici: acum este aproape în totalitate un mare parc de distracții.
Sunt aici și hoteluri, plaje, parcuri de distracție, un Merlion uriaș – mascota orașului Singapore, un leu de mare, grădini, oglinzi care deformează, păsări și an de an se mai adaugă câte ceva acestei fantezii. Volcano Land…. hmmm aici copii pot învăța cum este cu erupția vulcanilor într-un mod cum altfel decât foarte amuzant.
Până și accesul din oraș către insulă se face cu un tramvai colorat, frumos, care are stația de plecare într-un mall la ultimul etaj! – Sentosa Express,, mall VivoCity, etaj 3. Desigur se poate ajunge și pe jos, dar și cu telegondola, o atracție în sine. 29 $ adulți, 18 $ copii.
www. sentosa.com. sg/ en/ attractions/ – sunt atât de multe, cred că cineva poate sta pe insulă cu familia o săptămână și să nu se plictisească, chiar să nu cuprindă tot!

singapore 1056

singapore 1001
Uriasul Merlion de la Sentosa si Expresul Sentosa bleu in fundal: sunt si roz, portocaliu, galben: veselie

singapore 1013

singapore 1018

singapore 1038

singapore 1067
Telegondola

5. Underworld Sentosa

Un parc acvatic senzațional, mulți spun că nu există altul la fel, nici măcar pe aproape. 2500 de animale marine din toată lumea. Există și un loc de interacționat cu animale precum diavoli de mare, rechini și alte vietăți marine, adică acestea pot fi atinse și hrănite :). O lagună cu delfini roz!
Distracție maximă indiferent de vârstă.
Scufundări cu rechini, înot cu delfini, snorkelling. Prețurile sunt mari: înotul cu delfinii se poate face pentru prețul de 190 dolari, dar include și un tricou frumos, snorkelling 45 dolari și multe altele.
Foarte apreciată este pasarela circulară rulantă care duce vizitatorii printr-un tunel unde pot fi admirați rechini, draci de mare uriași, pisici de mare, țestoase, mulți pești colorați. Copii adoră să petreacă ore aici, observând animalele.
Intrare: 25.90$ pentru adulți și 17.60$ pentru copii (3-12 ani)
Zilnic între orele 9:00 – 21:00
Addresa: Insula Sentosa
Web site: www. underwaterworld .com. sg

6. Universal Studios Singapore

Primul și deocamdată singurul parc tematic Universal Studios din Sud-Estul Asiei.
24 teme din tot atâtea filme, dintre care 18 unice în Singapore, adulții și copii sunt fascinați. Prietena mea din Singapore vizitase locul și dorea să mai meargă, mi-a spus că este senzațional, eu nu am avut timp pentru parc, dar poate cu altă ocazie. Aici trăiți povestea în decoruri fabuloase. Sunt mult prea multe de spus despre acest loc, rezervați cel puțin o zi (există și bilete pentru 2 zile), uitați ce informații cuprinzătoare sunt pe wikipedia.
Prețuri pentru acces 1 zi: 74 $ adulți, 54 $ copii (4-12 ani), 36 $ seniori (peste 60 de ani)
Program: 10:00 – 19:00 zilnic

7. Centrul științific din Singapore

Muzeu iubit deopotrivă de adulți și de copii, indiferent cât de mare legătură au cu știința. Asta deoarece în acest muzeu știința prinde viață și totul este explicat într-un mod foarte palpitant. Cu display-uri interactive, în cele 14 galerii.
20 000 de mp, în interior și exterior. Ce poate fi în exterior atât de interesant? De exemplu Grădina cinetică, sau experimente acvatice,apreciate de copii, este necesar să aveți un prosop și costum de baie pentru micuți, sau și pentru voi. În interior puteți vizita Ochiul Minții sau Sistemul Solar.
Intrare: 9 $ pentru adulți, 5$ pentru copii (3 – 16) și 6$ pentru seniori.
Deschis între 10:00 – 18:00.
Adresa: Science Centre Road nr. 15
Web site: www.science. edu. Sg

Grădinile botanice

Sunt faimoase deoarece se pot vizita gratuit, dar nu drumul până acolo. Puteți hrăni peștii, admira natuea în toată splendoarea ei. Orașul are grădini publice aici încă din 1859. Și:

8. Jacob Ballas Children’s Garden în Cadrul Grădinii Botanice

Este un parc frumos, unde este creat un mediu propice pentru copii să învețe cu ajutorul jocurilor. Pădurea fantastică, expoziții interactive care explică fotosinteza, căsuța din copac, etc. O zonă pentru plantat, unde micuții sunt învățați despre cum se îngrijește o plantă.

Intrarea gratuită pentru copii până la 12 ani. Toți copii trebuie însoțiți de un adult, iar adulții nu pot intra fără copii :).

Deschis între orele 8:00 – 19:00 de Marți până Duminică, închis în zilele de Luni dacă nu este o sărbătoare.
Adresa: 1 Cluny Road nr. 1
Web site: www.sbg. org. sg

9. Roata gigantică de observare din Singapore

Asemănătoare cu cea din Londra, dar mai mare, oferă cea mai frumoasă vedere din Singapore de sus: o roată uriașa care se înalță la 165 de m. Tot circuitul durează 30 de minute. Se vede tot orașul, iar în zilele senine chiar Malaezia și insulele din Indonezia.

Bilet: 29.50$ pentru adulți (de la 13 ani); 20.65$ pentru copii (3 – 12 ani) și 23.60$ pentru seniori.
Deschis zilnic între orele 8.30 – 22.30
Adresa: Raffles Avenue nr. 30

Web site: www.singaporeflyer. com

10. Croazieră pe râu

Relaxați-vă în această croazieră în care puteți vedea cele mai frumoase priveliști din Singapore de la sol. Copii în special o vor ține minte, ei o și recomandă :).

Preț: 22 $ pentru adulți și 12 pentru copii (croazieră de 60 de minute ); 17$ adulți și 10 $ pentru copii croaziera de 40 de minute.
Între 9:00 – 22:30 zilnic, din 15 în 15 minute

Punctul de îmbarcare: Raffles Landing Site, Fullerton Hotel, Boat Quay.
Web site: http://www.rivercruise. com. sg

singapore 938

Și multe alte atracții, ca de exemplu Orașul zăpezii, 365 de zile pe an: ski, snowboard, skitub, igloo, Snow tubing, sau Muzeul Național, cu expoziții interactive și ghiduri audio special realizate pentru copii de peste 7 ani, povești frumoase și anectode. Adorat de copii, istoria poate fi foarte amuzanta!

Prețurile sunt exprimate în dolari singaporeni și pot suferi modificări, așa că vizitați paginile obiectivelor.

Singapore este o feerie și noaptea!

singapore 743
Gardens by the Bay
singapore 721
Festivalul Lanternelor
singapore 811
Marina Bay si podul cu structura ADN-ului uman, Helix Bridge

singapore 791

0 thoughts on “TOP 10 atracții din Singapore, pentru copii

  1. Și în Frankfurt, de exemplu, Grădina Zoologică are astfel de spații pentru animale – fără garduri, doar șanțuri pe care vizitatorul aproape că nici nu le vede. 🙂

    1. Nu stiam! Da, este altceva si cu animale bine ingrijite, dar tot un Zoo, insa daca nu se poate altfel macar sa fie decent, oricum, copii sunt fascinati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *