Viața este o plajă…. Barceloneta

Barcelona Europa Spania Viața este o plajă

DSC06640

Cred că fiecare excursie trebuie să fie un mix între a vizita obiective turistice și a te bucura, a simți viața unui oraș. Din acest motiv nici nu am reușit să văd toate obiectivele din nicio locație unde am fost, dar nici nu regret, viața înseamnă mai mult decât a bifa 10 expoziții, 3 castele, 5 piațete etc în să spunem… 2,3 zile. Muzeele, operele de artă se cer admirate în tihnă, bifatul în viteză este din punctul meu de vedere numai pierdere de timp și de bani. Adică ori savurezi și înțelegi ceva ori…. stai la o cofetărie și te bucuri de un oraș frumos în care ai ajuns, de oameni, de soare. Și plaja Barceloneta.…..

Untitled

Barceloneta, cea mai bună plajă urbană din lume…

Eu am ajuns la sfârșit de iulie și visez la clipa în care mă voi întoarce, o plajă extrem de aglomerată dar și foarte cool. Este cireașa de pe tortul plajelor aglomerate.
O mulțime de oameni frumoși de toate vârstele, relaxați, foarte relaxați, adică nicio fiță la modul înghețat la poza, toată lumea se bucură de soare, de muzică pe alocuri, de mojito….

1

DA!!!!! Aici nu o sa fie (sau eu nu am întâlnit în cele 3 zile în care am venit la paljă aici) vânzatori ambulanți de semințe, piatră ponce, nămol, gogoși, porumb! NUUU!. În schimb sunt vânzători care plimbă tăvi frumoase pe care tronează pahare de… Mojito! Mojito și caipirinha!!!! Și maseuri care îsi oferă serviciile pentru o relaxare… TOTALĂ :).

Aglomerație urbană….la plajă:

Poți ajunge ușor cu metroul sau unul dintre autobuzele care duc aici, iei ce ai nevoie de la supermarketurile din zonă și…. heat the beach! Cum spuneam, lumea are o detașare pe care eu o ador, detașarea oamenilor care știu să se bucure de viață: mulți tineri și mulți localnici, veniți direct de la serviciu, corporatișto get-beget! UPS: asta înainte de a lăsa la o parte costumele potrivite pentru o ședință de board pe Wall-Street, să scoată un prosop, să îl pună pe plajă și să se bucure de soare!!!!! Aici lumea nu încearcă să își demonstreze statutul social prin închirierea celui mai tare șezlong și majoritatea stă direct pe nisip, că nu este o plajă cu pietre. Mi-a convenit de minune pentru că mie îmi place să stau direct pe nisip, asta am adorat de mică și se pare că există și o explicație: este mai puternică legătura cu natura, cu terestrul, acum nu o să neg confortul dat de paturi, sezlonguri, etc, dar parcă nu chiar tot timpul :).

DSC06641
Aglomerație la plaja Barceloneta
DSC06640
Barceloneta în Iulie

DSC06643

DSC06570

DSC06644
Toată lumea pe nisip la Barceloneta

Sunt alternative de plaje lângă Barcelona, dacă ai mult timp la dispoziție bineînțeles că este o variantă de luat în seamă, dar dacă ești la vizitat orașul este la îndemână să te oprești pentru 2, 3 ore pentru o baie în mare și una de soare aici! Nici nu ai nevoie de cine știe ce calabalâc cu tine, un prosop sau un pareo mare pe care îl așterni pe jos, o cremă cu factor de protecție și gata!

DSC066452

  • Barceloneta nu este o plajă naturală, a fost contruită pentru olimpiada din 1992
  • Nisipul fin este adus din Egipt!
  • Are o zonă extinsă pentru nudiști, FIX în mijloc, aproape de hotelul W, așa că fii atent unde alegi să îți pui prosopul :).
  • Dicovery Channel a numit plaja cea mai bună plajă urbană din lume și cea de-a treia cea mai bună plajă din lume. Au fost luate în considerare criterii precum curățenia, facilitățile, barurile, cluburile, posibilitățile de relaxare, securitatea, etc.
  • Sunt o mulțime de beach baruri (chiringuitos) de-a lungul plajei (aproximativ 1,1 km de nisip fin!)
  • De-a lungul coastei sunt înșirate și faimoasele cluburi Opium Mar, Sotovento, Catwalk, sau fabulosul Ice Bar (unde se dau geci și mănuși pentru a face față temperaturilor scăzute dinăuntru, barul este faimos pentru rețeta secretă de Sangria, se spune cea mai bună din Barcelona).

1

2 thoughts on “Viața este o plajă…. Barceloneta

  1. Sculpturile de nisip sunt geniale pe aceasta plaja. Adevarate opere de arta! Imi place foarte mult plaja aceasta si parca ma vad in fiecare seara iesind acolo cu bicicleta la plimbare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *