Destinatie de shopping: Düsseldorf

Destinatie de shopping Dusseldorf Europa Germania

1

IMG_8929 Deși nu am fost niciodată într-o excursie pentru cumpărături, m-am nimerit de câteva ori în perioadele de reduceri în anumite orașe, ca de exemplu Dusseldorf și mereu cu folos: în străinătate reducerile sunt reduceri și poți achiziționa produse de calitate la prețuri accesibile.

Și pentru că sezonul de reduceri se apropie, vă prezint Dusseldorful, un oraș aflat în topul preferințelor ca destinație de cumpărături, care cucerește din ce în ce mai mulți adepți din toată lumea. Magazine sunt pentru toate gusturile, de la high fashion la medium și budget, dar în perioada reducerilor high o ia spre medium și medium spre budget!

Düsseldorf, ca destinație de cumpărături și-a câștigat locul alături de Milano și Paris pe harta europeană și mondială a festivalurilor de modă, fiind capitala modei din Germania. Aici puteți consulta programul din 2014 pentru Fashion Weeks Dusseldorf, evenimentele dedicate modei.

Prin ce cucerește Düsseldorf?

Dusseldorf este un oraș frumos, centru de modă și de afaceri, care oferă multe atracții turiștilor, despre care voi scrie un articol dedicat, acum mă voi rezuma la cumpărături. Capitala Modei din Germania cucerește prin accesibilitate în primul rând, prin numărul mare de magazine pe toate nivelurile de preț, totul într-un cadru de siguranță și curățenie.

Accesibilitate și diversitate

Toate magazinele sunt concentrate într-o zonă restrânsă, cu marea vedetă Königsallee, oferta de aici fiind copletată de pătratul modei și de centrul vechi. Nu se pierde deloc timp la alergătură, toate fiind situate într-un perimetru foarte mic. Într-o zi poți vizita toate magazinele și face și oprire la un prânz, cafea, aperol pentru a-ți trage sufletul.

Königsallee, cel mai faimos bulevard de shopping din Germania – localnicii îl alintă Kö

Königsallee este totodată și una dintre cele mai renumite bulevarde de modă pe plan internațional. Este un bulevard superb, mărginit de castani înalți, restaurante și cafenele șic. Aici își au sediul cam toate magazinele de high-fashion posibile: Armani, Gucci, Kenzo, JOOP, Prada, Max Mara, Max Azria, Chanel, Jil Sander, Uta Raasch, Burberry, Onofri, Féraud, Hermes, Marco Polo, Hugo Boss, Calvin Klein, Bulgari, Tiffany & Co., Versace, Bally, Longchamp, Tod’s etc

IMG_8883
Königsallee, Düsseldorf
IMG_8877
Königsallee, Düsseldorf

IMG_8878

IMG_8882

IMG_8884

IMG_8926

IMG_8929

Schadowstrasse

Schadowstrasse și Schadow Arkaden, un shopping quarter situat în partea de nord a Königsallee, cumva în prelungirea bulevardului. Este strada care aduce cel mai mare venit din toată Germania.
Aici sunt multe Malluri, magazine universale: Schadow Arkaden, Sevens, Kö Galerie, Galeriile Kaufholf, etc. Toate brandurile precum Zara, Accesorize, H&M etc au aici reprezentanțe, unele mai multe (aici am văzut prima oară 3 magazine H&M unele lângă altele, ok unul vis-a-vis de celelalte două și nu cu marfă identică în ele!
La aceste magazine reducerile sunt foarte mari, în special în ultimele zile, trebuie să ai și noroc să găsești ceva frumos, dar eu am luat rochițe și pantaloni cu 5 euro de la H&M!

IMG_8930
Düsseldorf, Schadow Arkaden
IMG_8931
Rochie de la H&M și balerini Bally, de la shoppingul din ziua precedentă!

Centrul vechi din Düsseldorf: 

Pe lângă baruri, restaurante, cluburi, etc ( am scris mai mult despre centrul vechi în articolul dedicat, aici) centrul vechi din Dusseldorf este împânzit de mici magazine de new fashion, designeri locali, modă alternativă, sau magazine second hand foarte apreciate am înțeles. (eu în centrul vechi am făcut mai mult windows shopping, din lipsa de timp).

Mențiune specială: Foarte apreciat printre localnici și nu numai: Outletul Esprit
În Ratingen, lângă Dusseldorf este un magazin uriaș Esprit, care arată ca un magazin METRO la rafturi, un hipermarket de haine, se intră cu cărucior de cumpărături și este plin plin!. Sau cel puțin când am ajuns eu, dar mi s-a spus ca așa este în general. Prețurile nu mi s-au părut mici, chiar deloc, tricouri cu 16, 20 de euro, polo, cu dungi, iar oamenii cumpărau lucruri care arătau – din punctul meu de vedere, la fel – alte culor la dungi. Pentru a nu sta la coadă la cabinele de probă, multe fete probează hainele direct în magazin, pe mine nu m-a tentat nimic, nu era chiar stilul meu, plus că mărimile erau destul de mari, sau poate fiind perioadă de reduceri asta mai rămăsese.

Dusseldorf este un oraș foarte curat, cu un nivel de trai destul de ridicat, nu sunt aici găștile din alte orașe mari din Germania, nici nebunia, cum zicea cineva: aici este un loc în care te poți plimba pe orice stradă la orice oră din zi și din noapte, în siguranță. Sper ca lucrurile să rămână așa.

Cum ajungi în Düsseldorf:

Aeroportul Dusseldorf International este cel de-al treilea aeroport din Germania după mărime. Sunt 77 de companii aeriene care operează zboruri către mai mult de 180 de destinații din toată lumea, la prețuri avantajoase, făcând orașul ușor accesibil din orice parte a globului. De la aeroport se ajunge foarte ușor în oraș cu mijloacele de transport în comun sau cu taxi, diferența o face prețul, de mai mult de 10 ori mai mare între cele două variante, aici toate informațiile despre cum se ajunge la și de la aeroport la Dusseldorf.

2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.