Specific hoteluri AI 5* Antalya

Antalya Review Hoteluri Turcia Uncategorized

Antalya este o destinație dificilă, deoarece sunt sute de hoteluri, toate diferite, toate cu tematica lor, dar totuși multe similare cu ceea ce oferă. Toate fanteziile sunt puse în practică aici, am văzut hoteluri care arată ca o parte din Veneția, ca Amsterdam, ca Titanicul și câte și mai câte. Baie turcească, fitness, mini golf, aqua parcuri, cluburi, tot ce ai nevoie pentru un sejur de vis.

Antalya se face de la ieftin la scump

Cea mai bună recomandare de la specialiști: deoarece o dată ce ai stat la un resort bun, unul bunicel o să te nemulțumească. Pe același palier de preț, dar desigur cu o diferență. Prețurile însă diferă masiv în funcție de perioadă, așa că dacă vă alegeți bine perioada, puteți avea și servicii peste așteptări și un preț atractiv.

Piscină pe terasa unei camere din Susesi Luxury Resort Belek

hoteluri antalya18

Terasa de la un apartament de la un alt hotel

hoteluri antalya7

Clar ai nevoie de o harta pentru a te descurca in unele resorturi

hoteluri antalya3

Prețul face diferența

Nu vă așteptați ca un pachet de vacanță de la 700 de euro (2 persoane) să vă aducă același confort ca unul de peste 2000, chiar dacă amândouă sunt de 5 stele. Cum spuneam și în articolul Gânduri din Info Trip-ul Nova Travel din Antalya, sunt 500 de hoteluri de 5 stele în Antalya, pentru toate gusturile și buzunarele. 5 stele însemană că o cameră are o anumită dimensiune și hotelul anumite facilități, că există spa, centru fitness, piscine, lucruri de acest fel.

Însă calitatea contează. Inutile discuțiile despre cum ar trebui să fie, că nu ar trebui să fie așa și pe dincolo: așa stau lucrurile aici și pace, este inutil să dezbatem de ce și cum.  Asta pentru că nu există decât această clasificare, maxim 5 stele (excepție Burj) care poate că trebuie regândită, având în vedere dezvoltarea turismului din ultimii ani.

Adică normal că la un resort unde doar camera costă începând cu 900 euro pe noapte să ai șampanie scumpă, caviar și tot felul de specialități care mai de care și la unul care costă de la 700 de euro pachetul (mai, in sezon mai scump) pentru 2 persoane cu zborul inclus să nu. Ambele de 5 stele și o să vă dau 2 exemple concludente.

5 stele Eftalia

Sunt multe hoteluri Eftalia, li se spune Eftalii in jargonul hotelier, avantajul: au și aqua parc si plajă privată și tot, fiind multe hoteluri. Am căutat azi pentru plecare 1 iunie (prețurile deja au crescut un pic față de mai): 1032 euro, sejur de 7 nopți pentru 2 persoane, cu bilete de avion, taxe, transfer, asistență turistică, regim Ultra AI. Pentru a merge la plajă există un autobuz, sau tunel pe sub autostradă, unele camere nu au cea mai frumoasă vedere.

5 stele Maxx Royal Kemer

The Maxx, cel mai exclusivist resort din Antalya. Există un hotel Maxx și în Belek, dar acesta este mai spectaculos, am făcut un articol separat cu acest complex. Aceeași perioadă, 1-8 iunie, 5114 euro. Sejur de 7 nopți pentru 2 persoane, cu bilete de avion, taxe, transfer, asistență turistică, regim AI. În poze camerele standard, pool view (nu cele cu piscine proprii, jacuzzi in cameră și altele). Au 2 plaje private, cu nisip alb.

De toate pentru toți

Sunt hoteluri pentru familii, pentru familii cu buget foarte mare, mediu sau mai mic, pentru grupuri de prieteni cărora le place să fie multă animație, animație moderată sau deloc, hoteluri pentru adulți, party hoteluri, hoteluri unde vin de obicei nordici, sau iranieni, sau sunt plăcute de români. Întrebați agentul ce vă recomandă, în funcție de așteptări și documentați-vă și singuri, pe tripadvisor și booking.

Mi-a plăcut enorm de tare Kaya Palazzo și braseria 

hoteluri antalya21

Multe au adevărate aqua parcuri

Asta îmi place tare, aqua parcuri pentru adulți sau pentru copii. Inutil să spun că aceste parcuri de distracție creează adevărate isterii în rândul copiilor, le dă dependență multora. Una dintre colegele de Info Trip ne-a povestit că de la vacanța de anul trecut, băiatul ei (avea 4 ani atunci) nu mai contenește să întebe când va veni din nou la toboganele respective care nu mai țin minte cum se numeau, erau tematice.

Și pentru adulți este minunat și mie îmi plac la nebunie toboganele cu apă și nu mă plictisesc de această activitate.

Aerul condiționat este inclus peste tot în costul camerei

În Grecia se punea problema dacă există și mai ales cât costă, deoarece în majoritatea hotelurilor se plătește suplimentar.

Șezlonguri

Șezlongurile sunt gratuite, pavilioanele nu. Pentru anumite tipuri de camere, se oferă și pavilioane gratuite.

Wifi

În cele mai multe locuri gratuit. Doar foarte rar nu este inclus și în cameră, fiind gratuit doar în locurile publice. Am văzut multe hoteluri unde este disponibil gratuit și pe plajă și peste tot. Sunt hoteluri care au două opțiuni: wi fi obișnuit și de mare viteză, acesta din urmă cu plată.

Pentru copii

Opțiuni nelimitate, până la 24 de ore baby sitting, pe vârste, sunt hoteluri unde poți lăsa copilul, altele unde trebuie supravegheat. Multe hoteluri oferă cărucioare pentru copii și alte lucruri necesare, mai puțin scutece de unică folosință, dar au magazine de unde puteți cumpăra. Întrebați tot.

antalya copii

Mini barul

Cam peste tot unde am fost, mini barul este gratuit și se umple zilnic cu răcoritoare, apă, bere, chiar și vin sau alt delicatese. În unele hoteluri se umple doar o dată. Altele dau și șampanie, vin oaspeților la sosire. Lămuriți de la început ce este inclus și ce nu, pentru a nu avea surprize neplăcute. La Kaya Palazzo am primit și șampanie și vin (sticle mari, nu mini) și multe altele.

Animație 

Multe resorturi au spectacole superbe aproape seară de seară, sau concerte cu artiști faimoși, cu acrobați și tot felul de trupe. De asemenea, multe resorturi au animație ziua la piscină, la plajă, tot felul de programe, unele mai gălăgioase, altele mai discrete. În general nemții și alți norici preferă cât mai multă liniște, românii majoritatea cât mai multă distacție și gălăgie. Desigur există resorturi unde le poți avea pe amândouă, cele care au suprafețe mai mult decât generoase și care au împărțit pe zone.

Restaurante

Toate hotelurile au restaurante, baruri, fast food-uri, chioșcuri și câte și mai câte facilități unde la orice oră poți consuma diferite alimente. Resturantele principale sunt de tip bufet și au o selecție uriașă de preparate de toate felurile.

O mică parte din bufetul cu prăjituri de la Kaya Palazzo

antalya1

Distracție

Majoritatea hotelurilor au cel puțin un club de noapte, sau o discotecă, la care se adaugă Cigar Bar, piano bar și alte zone dedicate relaxării.

Dry Martini la Susesi

antalya2

Restaurante a la carte

Da, nu este nici mpăcar nevoie să părăsiți hotelul pentru a cina într-o ambianță foarte elegantă, în liniște, nu în restaurantele tip bufet. În general sunt restaurante cu specific: pescăresc, italian, chinezesc, turcesc, japonez, sushi, mexican, steakhouse. În funcție de hotel, oaspeții pot avea de la o zi, două sau mai multe/săptămână acces gratuit, doar cu rezervare, sau pot plăti 10, 15, 20 de euro/persoană. Întrebați ce restaurante sunt disponibile, cum trebuie să rezervați, cu cât timp în avans și ce aveți inclus, respectiv cât aveți de plătit.

hoteluri antalya2

Belek – pentru iubitorii de golf

Terenurile de golf din Belek au un mare avantaj: oferă diversitate, au toate tipurile de trasee posibile, nu toate în același club, dar un pasionat de golf nu se plictisește aici, ani la rândul.

Se doarme foarte bine

Multe hotelui din Antalya au niște saltele și perne de vis, am înțeles că hotelierii păstrează cu strășnicie secretul, de unde le achiziționează. Am adorat în mod special hotelurile din lanțul Barut și la Kaya Palazzo.

Și bucurați-vă de vacanță, oriunde ajungeți, din 70 de hoteluri vizitate, toate mi-au plăcut pentru anumite lucuri, sau desigur raportul calitate/preț, care este excelent peste tot

Fotografii: eu

Aparat: Nikon 1 AW1 (adică un aparat mirorless subacvatic și antișoc) de la Nikoniști.

hoteluri antalya11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *