Cum ar arăta lumea după locul unde doresc britanicii să meargă în vacanță

Diverse Uncategorized

Travel Republic, o agenție turoperatoare britanică, a realizat o hartă foarte interesantă și amuzantă, bazată pe căutările turiștilor. Bănuiesc că este vorba despre turiștii britanici, deși nu am găsit specificată această informație clar, deși am citit știrea în mai multe publicații online. Oricum, este o idee îndrăzneață, așa că haideți să ne distrăm:

Observăm că Africa, America de Sud și Rusia s-au atrofiat destul de mult, în timp ce Cuba, Grecia, Portugalia, Islanda, Italia, Mexic, Croația, Turcia și Thailanda parcă au explodat. Teritorial. 

harta-travel-republic1
Sursa: Daily Mail

Top 20 țări, în căutările monitorizate de Travel Republic:

 1. Cuba
 2. Grecia
 3. Mexic
 4. Spania
 5. Thailanda
 6. Croația
 7. Islanda
 8. Portugalia
 9. Italia
 10. Turcia
 11. Cipru
 12. Egipt
 13. Jamaica
 14. Republica Dominicană
 15. Sri Lanka
 16. Australia
 17. Maroc
 18. Bulgaria
 19. Costa Rica
 20. Canada

Cererea pentru Cuba reflectă sezonalitatea charterelor operate, cea mai solicitată perioadă fiind Decembrie – Mai, perioadă în care te poți aștepta la zile însorite și fără multă umiditate.

Paranteză: Mie tot perioadele mai călduroase și cu umiditate crescută îmi plac mai tare, dar când este vară în Cuba este vară și în Europa, așa că scade interesul multor călători. Vestea bună este că prețurile sunt mai mici și este perioada în care mulți localnici sunt în vacanță, sau vin să își viziteze rudele, așa că este mai multă forfotă și distracție. Visez la o lună iulie petrecută în Santiago de Cuba, perioadă în care sunt mai multe Carnavaluri.

În cazul Greciei crește cererea de vacanțe All Inclussive, deși segmentul de self-catering este încă destul de popular. Mexicul este căutat în orice perioadă a anului, la fel ca și Spania. În cazul Thailandei, aceasta crește ca atractivitate în cazul cuplurilor.

Nu trebuie să uităm că harta și căutările reflectă cererea turiștilor care călătoresc prin agenții, alegând pachete complete. Sunt curioasă să văd și o hartă a călătorilor independenți, a backpackerilor, a femeilor care călătoresc singure. Chiar așa, de ce nu aș face un top al destinațiilor în care călătoresc cititorii ExTraViTa? Ați participa la un chestionar? Primesc răspunsuri și în privat :D.

Și că tot a venit vorba despre topuri, care este destinația voastră de vis din cele 20? Mă refer la unde vă doriți să mergeți, indiferent dacă ați mai fost sau nu acolo. Sau un Top 3? Al meu este:

1 Jamaica

2 Islanda

3 Republica Dominicană și/sau Costa Rica

Și dacă stau să mă mai uit pe listă, le adaug ușor, ușor, probabil pe toate.

Călătorii frumoase vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *