Uber a rămas fără licență în Londra, din 30 septembrie 2017

Noutăți Uncategorized

Aveați de gând să folosiți aplicația Uber pentru transportul în capitala Marii Britanii? Este o mare posibilitate să fie nevoie să găsiți alternative. 40 000 de șoferi și milioane de utilizatori au fost surprinși neplăcut de decizia autorităților locale de a suspenda licența de transport UBER, cu efect din 30 septembrie a.c. Este o decizie cu impact uriaș asupra călătoriilor, dacă va fi menținută, fiind un precedent pentru alte afaceri cu scântei, care funcționează online și aflate constant în mijlocul scandalurilor în ultimul timp, din cauza concurenței create companiilor locale.

TfL – Transport for London a anunțat că nu va reînnoi licența UBER din cauza problemelor legate de securitatea pasagerilor. Actula licență expiră pe data de 30 septembrie a.c. Decizia este foarte blamată de mulți, de la cei pentru care au fost create locuri de muncă la utilizatorii bucuroși să plătească sume mai mici decât exorbitantele taxe pentru taxiurile negre.

Uber s-a confruntat cu multe critici în ultimii ani, legate de siguranța pasagerilor, condițiile de muncă ale angajaților și opoziția șoferilor de taxiuri negre

TfL a anunțat că aplicația nu este ”potrivită și adecvată” pentru a funcționa în Londra din cauza îngrijorărilor legate de ”siguranța publică și implicațiile de securitate”

Transport of London: „TfL consideră că abordarea și comportamentul Uber demonstrează lipsa de responsabilitate corporativă în legătură cu o serie de aspecte care au implicații potențiale asupra siguranței și securității publice”.

Primarul Londrei, Sadiq Khan nu a fost implicat în decizie, dar o susține, declarând: ”Toate companiile din Londra trebuie să respecte regulile și să adere la standardele înalte pe care le așteptăm – în special în ceea ce privește siguranța clienților.” „Furnizarea unui serviciu inovator nu trebuie să fie în detrimentul siguranței și securității clienților”.

Tom Elvidge, General Manager Uber Londra a confirmat că decizia va fi atacată în justiție, declarând: 3,5 milioane de londonezi care utilizează aplicația și mai mult de 40 000 de șoferi care se bazează pe Uber pentru a-și câștiga existența, vor fi uluiți de această decizie”.

„Dorind să interzică aplicația noastră TfL și Primarul au cedat unui număr mic de oameni care doresc să restricționeze alegerea consumatorilor.”

„În cazul în care această decizie este valabilă, aceasta la lăsa fără muncă peste 40 000 de șoferi autorizați și va lipsi londonezii de o modalitate convenabilă și accesibilă de transport…. Uber operează în peste 600 de orașe din întreaga lume, inclusiv în peste 40 de orașe din Marea Britanie. Această interdicție ar arăta lumii că, departe de a fi deschisă, Londra este închisă companiilor inovatoare care aduc consumatorilor posibilitatea de a alege.”

Reputația Uber a fost afectată de mai multe atacuri sexuale ale șoferilor asupra pasagerilor

În iulie, un șofer UBER a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a violat o pasageră beată. Dacă stai să te gândești la câte doamne și domnișoare se îmbată în Londra, poate fi o problemă gravă dacă șoferii nu sunt riguros selectați.

Au fost raportate alte cazuri și incidentele au oferit pretextele necesare pentru a pune în aplicare o decizie mult dorită de companiile de taximetrie clasice.

Taximetriștii londonezi au protestat împotriva UBER


Decizia Transport for London

Sursa: Daily Mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.