De ce am dat ITB Berlinul pe Chiang Mai Thailanda

De ce am dat ITB Berlin pe Chiang Mai Thailanda

Uncategorized

Uneori chiar îmi vine să spun că sunt vizionară. Am făcut multe greșeli și voi face cu sârg în continuare. Însă devin din ce în ce mai bună în a evita să fac aceeși greșeală dacă nu a doua, măcar a treia oară.

Am realizat că suntem tentați să facem aceleași greșeli până ce învățăm ceva din lecțiile care ni se dau. Desigur, mereu este altul contextul, dar esența aceeași, lecția aceeași.

Scriam într-un articol că ”nu am stat atât de mult la ITB Berlin în 2017 pentru că am mers în Thailanda cu Qatar Airways și că nu știu ce aș fi făcut dacă trebuia să aleg între una sau alta: glumesc, aș fi mers în Thailanda.” Ei, anul acesta fix acest lucru s-a întâmplat în anul de grație 2018.

Deci culmea culmilor, anul acesta a trebuit să fac alegerea. Deci ori deduc cumva lucruri, ori văd în viitor. Am luat hotărârea în cinci minute, în primul rând după ce pornire am avut, după instinct. Vocea rațiunii a fost: hai, Mirela, că ai mai fost la ITB, să renunți la un lucru pe care ți-l dorești, îți place (Thailanda) și este sigur pentru ceva care nu există (oportunități aduse de participarea la târg( sau care poate exista și atfel (discuții online doar).

Fapt: după ce aveam confirmate o mulțime de întâlniri la Sped Datingul ITB Berlin, când s-au confirmat biletele de Thailanda, s-au suprapus cu Târgul de la Berlin.

Am zis: eu lucrez online, trebuie să se poată online, dacă nu reușesc online, nici offline nu este mare lucru. M-am gândit dacă să renunț la Thalanda. Dar nu m-a lăsat sufletul. Instinctul mi-a spus să merg. Așa că am mers. Și a fost minunat, adică clar prefer 37 grade în Thailanda în locul a 12 în Berlin.

Unii mi-au spus că oportunitățile puteau fi la târg. Never know. DAR!

Sunt pățită cu cioara de pe gard cum am spus. Mi-am promis la un moment dat că nu voi mai da ceva sigur pe ceva ipotetic care mi-ar plăcea mie să fie.

Disclaimer: nu mă refer la ceva sigur care nu îmi place, ceva în care mă complac, ci ceva sigur care mă entuziasmează maxim.

Se pare  însă că nu am pierdut mare lucru, că deja am aranjat prima excursie cu un oficiu de travel cu care aveam întâlnire, cu alții sunt în discuții, cu alții încă nu am primit răspuns, dar poate fi după târg.

Însă dintre toate colaborările, 75% cel puțin le-am avut cu oameni pe care nu i-am văzut înainte de a perfecta colaborarea și pe unii nici după ce am încheiat colaborarea.

Nu vreau să spun că nu este de mers la ITB Berlin, dimpotrivă! Mi-ar fi plăcut să merg, este un eveniment senzațional și anul viitor sper să nu îl mai ratez. Am fost anul trecut și mi-a plăcut tare mult. Și am primit o mulțime de comunicate, voi înverca să fac și un rezumat despre ce mi-ar fi plăcut să văd acolo. Însă desigur pentru a nu știu câta oară am remarcat că nu pot avea totul, că trebuie să fac alegeri. Și nu este nimic de negociat aici.

Am vrut să merg în Chiang Mai și de mâine veți regăsi pe blog mai multe articole despre această destinație. Mi-a plăcut orașul. Și zona. Mi-a plăcut călătoria și grupul. M-am relaxat atât de tare că am luat și o pauză de scris, precum ați remarcat probabil. Efectiv am simțit nevoia unei pauze. Unei mini vacanțe.

Colac peste pupăză, întoarsă în țară am avut de mers la câteva petreceri și zile de naștere. Dar acum, după o săptămână de pauză de scris, am simțit imboldul puternic de a scrie. Merg spre marea noastră, sunt în mașină pe autostradă și scriu cu laptopul în brațe, făcând  hotspot de la telefon. Și mă simt bine de tot. Este ceea ce mă definește, să scriu, să editez, să programez, să visez. Și să transmit mai departe trăirile și experiențele mele.

Vi s-a întâmplat vreodată să dați vrabia din mână pe cioara de pe gard? De câte ori? Aveți de gând să spuneți stop, indiferent cine va fi cioara și cine vrabia într-o circumstanță anume? Eu cred că de data aceasta am spart tiparul, făcând fix ceea ce mi-am dorit.

Thailanda este atât de verde! 

De ce am dat ITB Berlinul pe Chiang Mai Thailanda
De ce am dat ITB Berlinul pe Chiang Mai Thailanda

4 thoughts on “De ce am dat ITB Berlin pe Chiang Mai Thailanda

  1. Buna, Mirela!
    Intr-adevar ai dreptate. Am fost anul acesta pentru prima data la ITB si, desi este un eveniment extraordinar si am avut multe intalniri acolo cu posibili parteneri, mi-am dat seama ca de fapt lucrurile se aranjeaza f bine si online. Oricum urmeaza corespondenta online de acum inainte. Si la Berlin au fost maxim 9 grade, asa ca Thailanda a fost cea mai buna alegere pe care o puteai face!

    1. Multumesc mult!Si pentru confirmare! ITB este frumos ca eveniment si inveti, dar efectiv lucrurile merg si online, am vazut ca mari bloggeri de tavel nu trec pe la targuri decat daca sunt vorbitori. Nu ca nu as merge, dar prefer 37 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *