Turistii care conduc in Franta vor fi amendati cu 135 Euro daca nu afiseaza un abtibild „verde” cu emisiile vehiculului

Uncategorized

Noile reguli le vor interzice masinilor mai vechi de 20 de ani sa ruleze in trei orase din Franta in anumite zile. Turistii trebuie sa cumpere abtibilduri prin care sa arate cat de „eco-friendly” este masina lor. Politistii pot emite pe loc amenzi de 135 de euro daca observa o masina fara acest abtibild. Deja s-a inregistrat o cerere uriasa pentru abtibilduri, turistii fiind nerabdatori sa se puna in legalitate.

Legea a intrat in vigoare chiar pe data de 1 aprilie si totusi nu este vorba de nicio gluma. Conducatorii auto care traverseaza Parisul, Lyonul si Grenoble trebuie sa afiseze pe parbriz abtibildul, care arata varsta automobilului, marimea motorului si nivelul de toxicitate a gazelor emise.

Abtibildurile „Crit Air” sunt emise in 6 culori, de la verde la gri pentru masinile care polueaza cel mai mult. Acestea sunt obligatorii numai in cele trei orase mentionate. 22 de alte orase, insa, incluzand Lille, Cannes si Dunkirk iau in considerare de asemenea introducerea acestei masuri pentru a reduce poluarea.

Abtibildele pot fi cumparate de pe siteul guvernului francez aici,  certificat-air.gouv.fr,costa 4,18 de euro pentru expedierea in Franta. Pentru Romania poate dura si 6 saptamani sau mai mult.

Aici puteti face o simulare, sa vedeti unde se incadreaza masina voastra. Iar videoul de mai jos arata cum functioneaza tot procesul:

Sursa: Daily Mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *