corona nu vrea sa te omoare

Sadhguru: Coronavirusul nu vrea să te omoare și răspunsul dat haterilor de pe twitter

Coronavirus

Sadhguru, unul dintre liderii spirituali proeminenți din India și cunoscut în întreaga lume, s-a implicat foarte activ pentru a ajuta oamenii din sudul Indiei și nu numai să treacă prin această perioadă dificilă. Pe lângă nenumăratele videouri în care răspunde îngrijorărilor diverse ale populației pe seama multor probleme cu care se confruntă, acesta are un rol activ în a ajuta comunitățile rurale.

Și nu numai educând populația, alături de voluntari, ci și pentru a calma spiritele la nivel național, la a face apel pentru unitate, indiferent de credință. Sau a pleda pentru ca fermierii să se poată întoarce mai repede la muncile câmpului, că altfel ar fi dezastruos pentru populație, ar urma foametea.

Lucru care se va întâmpla, în urma unei discuții cu Prim Ministrul Indiei la care au fost prezenți mai mulți lideri religioși, dar el a pledat pentru agricultorii din regiunea sa, care trebuie să înceapă munca altfel nu va fi recoltă.

Sadhguru îi încurajează permanent pe toți oamenii să facă ce pot, un lucru pozitiv, pentru ei sau pentru ceilalți. Cu multe idei, desigur. Voi detalia în articolul următor, apare mâine pe blog. Însă unii nu au altceva de făcut decât să critice, să ia în râs unele lucruri, că ceva pozitiv nu pot face. Și Sadhguru le-a dat un răspuns magistral, într-un videoclip de pe Youtube. Haideți să vedem despre ce este vorba:

Întrebare către Sadhguru: ”acum două zile, ai spus că virusul nu dorește să ne ucidă, că corpul nostru este habitatul lor. Câțiva oameni care pretind că sunt intelectuali fac glume pe seama acestei declarații pe Twitter, scoțând lucrurile din context.  Poți să faci o clarificare? Acesta este adevărul? Că virusul nu vrea să ne ucidă?”

Virusul nu dorește să te ucidă. Corpul tău este habitatul lor

Notă: am pus tot textul de mai jos în ghilimele, este extras din videoul pe care l-am atașat la sfârșitul articolului, vă recomand să îl urmăriți, mai ales dacă vorbiți limba engleză. Tot textul de mai jos este format din afirmațiile lui Sadhguru. de aceea am optat pentru fontul ”italic”:

”Exceptând oamenii, nicio altă creatură de pe Planeta aceasta nu dorește să își distrugă habitatul. Numai oamenii sunt cunoscuți pentru asta. Așadar, nu fac asta cu intenție. O fac neintenționat. Virușii la fel. Dorește să trăiască în tine, dar se multiplică prea mult și din acest motiv poți deceda.

La 17 ani am avut pojar, febră tifoidă, o recidivă a tifoidei, variolă, cam orice poate lua un copil. Dar niciuna din aceste boli nu m-au pus la pământ. Chiar când am avut recidiva febrei tifoide, cu temperatură mare. Continuam să mă joc, să fac diferite lucruri. Singurul avantaj a fost că nu trebuia să mergi la școală și mie chiar îmi plăcea asta. Așa că îmi plăceau bolile acestea, toate, că nu trebuia să merg la școală, puteam chiuli oficial.

Dar la 17 ani am luat holeră. Am văzut lucrul acesta, la două ore după ce am realizat că am asta m-a pus la pat. Aproape inconștient le auzeam pe mama și pe bunica mea cum plângeau: <<am pierdut băiatul, am pierdut băiatul>> și bunica îmi atinge nasul și spune: <<o, nasul este rece gata, s-a terminat>>.

Toată lumea plângea. Tata, care este doctor, încerca să facă tot ce poate, au mai venit încă doi doctori și am leșinat. În doar două ore. Dar a doua zi, seara, m-am ridicat. Ziua următoare m-am ridicat și am început să mă mișc. Mi-au spus: nu poți să mergi afară, așa că m-au încuiat în cameră. I-am rugat: măcar lăsați-mă pe terasă ca să pot să mă mișc un pic. Așa că m-au lăsat pe terasă. Am reflectat.

Asta m-a deranjat: până acum puteam să fac multe lucruri, îmi plăceau pentru că puteam să chiulesc de la școală, dar acum această boală m-a lovit atât de tare că aproape am murit. Am dorit să înțeleg. Așa că m-am dus la Bibliotecă, atunci nu era google să poți căuta ușor și bibliotecara mi-a dat o carte despre patogeni. Am citit mult și tot eram deranjat: cum acest lucru mic pe care nici măcar nu pot să îl văd m-a afectat atât de tare. Am vorbit și cu tata, care mi-a explicat multe lucruri, am mai citit.

Așa că ce sunt patogenii, fie că sunt bacterii sau viruși, sunt mulți, acum este corona:

Vedeți, au trăit cu animalele multă vreme, fără să omoare niciuna. Acum a sărit la oameni și face aceleași lucruri pe care le făcea și în animale. Dar noi nu suntem capabili să rezistăm și ne îmbolnăvim.

Așa cum am văzut și acum, cei mai mulți oameni, care au un bun sistem imunitar se recuperează bine, dar cei care au un sistem imunitar slab devin victime ale acestui patogen.

Ce înseamnă asta? Foarte simplu. Virusul vrea să trăiască, dar trăiește atât de agresiv că noi putem muri.

Chiar și atunci spuneau că majoritatea virușilor și a bacteriilor pe care le luăm, care sunt în noi chiar acum, ne ajută, nu ne fac rău. Toți aceștia la un moment dat ne puteau face rău, ucide, dar în timp au înțeles că dacă trăiesc așa își vor distruge habitatul.

Așa că într-o perioadă de timp s-au adaptat, au devenit mai puțin agresivi și au învățat să trăiască cu noi. Trăiau cu alte animale confortabil, alte animale trăiau cu acești viruși, aceasta este esența vieții. Unul înăuntrul altuia și tot așa, ca o atât de multe forme de viață, trilioane de forme de viață, toate încurcate una în alta. Asta suntem și noi. Trilioane de bacterii și de viruși trăiesc în noi chiar acum. Dar dacă faceți un test Mantoux (de detectare a tuberculozei) indienilor, majoritatea vor ieși pozitive.

Aproape toți indienii vom ieși pozitivi la acest test pentru că toți avem suficiente bacterii de tuberculoză, dar nu avem boala, nu avem tuberculoză. Acum au venit cu un alt nume, primary complex care apare la copii, dar asta arată câteva simptome. Toți vom pica testul, avem bacteria, dar nu ne îmbolnăvim de tuberculoză.

Pentru că am învățat să trăim cu acești patogeni, iar ei au învățat să trăiască cu noi. Ei știu că dacă trăieasc prea agresiv, așa cum trăim noi acum pe Pământ, știu că își vor pierde habitatul. Așa că se vor transforma în ceva mai ușor.

Deci asta nu este ceva nou, acești oameni, care pretind că sunt intelectuali, se pare că nici măcar nu s-au dus la studiile preuniversitare, pentru că atunci eu am învățat cum funcționează acești patogeni. 

Ei cred că să fie pe twitter trebuie să aibă un creier de pasăre.

Ei bine, într-un moment ca acesta, când este un dezastru eminent, pentru țară, pentru întreaga lume, până la punctul în care țările pun forța armată împotriva propriilor cetățeni, trebuie să înțelegeți cât de serioasă este această situație. Este foarte serioasă. Dacă armata americană este pe străzi să țină oamenii în case.

Dar chiar și în această perioadă, oamenii aceștia nu pot să facă ceva util pentru cineva din jurul lor. Tot ce fac este acest gunoi. Și-au luat Doctoratul, sau au devenit doctori pe Twitter? Doctori aviari cel puțin ar trebui să devină.

Din nefericire, există un segment al populației cărora nu le pasă de ce se întâmplă oamenilor din jurul lor, ce se întâmplă cu țara, nu le pasă de ce se întâmplă cu restul Umanității. Tot ceea ce au este propriul vitriol, pe care îl tot varsă și în aceste vremuri. Sper că acest virus îi va vindeca de această otravă.

În aceste zile în care sunt ei cu ei înșiși, sper că o să facă ceva util. Te rog fă ceva, oricine ești tu și care arunci cu aceste gunoaie, fă ceva util. Care este problema? Știu care este problema voastră, nu vreau să vorbesc despre asta acum, când este un dezastru iminent.

Dacă nu tratăm cum trebuie această situație, ne îndreptăm spre un dezastru major. Milioane de vieți se pot pierde. În această situație, asta este tot ceea ce puteți face?

Am spus că aceasta nu este perioada să criticăm sistemul sanitar sau pe ministrul sănătății, nu este acum momentul. Acum este momentul ca fiecare să facă ceva util. Orice mic lucru pozitiv pe care îl putem face cu viețile noastre. Pentru că acestea nu sunt vremuri obișnuite.

Întreaga noastră generație, nu a mai întâlnit niciodată așa ceva. Vreau ca oamenii să înțeleagă asta foarte clar. Nu am mai întâlnit niciodată o asemenea situație, este o urgență mai gravă decât războaiele pe care le-ați avut în țările voastre, mai mare decât orice cunoașteți.

Poate să treacă fără prea mult dezastru, dacă ne purtăm responsabil și facem acel mic lucru pozitiv pe care putem să îl facem. Asta le cer și lor, chiar dacă creierul lor are dimensiunea unui creier de pasăre. Chiar și păsările pot contribui, vreau să spun.” – Sadhguru. 

Citește și: 

94 citate despre cum să ne fie mai bine în pandemia Coronavirus, Sadhguru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *