94 citate despre cum să ne fie mai bine în pandemia Coronavirus, Sadhguru

Coronavirus Motivație

1. ”Când calamitățile vin în viața noastră, sunt multe moduri în care le putem face față. Așa că haideți să facem față acestei amenințări cu grație”

Sadhguru este un yoghin și lider religios indian foarte cunoscut și la nivel internațional. Pe vreme de pandemie, poziția lui a fost aceea de a îndemna la solidaritate, la a respecta măsurile luate de autorități, la compasiune. A încercat să ajute în orice fel posibil. De aceea feste asaltat din toate părțile cu întrebări, deoarece oamenii au nevoie de ghidare, să facă față mai ușor acestei perioade.

Putem folosi această perioadă pentru a învăța, pentru a rezolva multe lucruri pe car le amânam de mult timp. Ceea ce fac și eu, așa că haideți să vă împărtășesc câteva citate, compilate din zeci de videouri pe care le-am urmărit. Am lucrat ceva la acest articol, dar sper că veți găsi inspirație în el!

2. ”Trebuie să spui 100% da vieții. Dacă devii deprimat, furios, supărat, frustrat spui nu vieții. Nonsensul minții ține oamenii ocupați toată viața. Acum, perioada aceasta este bună pentru spiritualitate”

3. ”Nu este un timp pentru a fi plictisit, pentru Netflix nu este timp pentru Netflix. Într-o săptămână poate nu mai ai Netflix. Nu este timpul să iei un PhD în virusologie în aceste săptămâni. Trebuia să iei PhD mai devreme dacă erai interesat. Aceasta este o vreme în care să înveți să spui 100% da vieții”.

4. ”Cu cât devii mai conștient de acțiunile tale, cu atât ai mai mult control asupra a ceea ce se întâmplă în tine și în jurul tău”.

5. ”Poți să îți folosești mintea fie pentru a crea o stare de bine sau de suferință pentru tine. Fiecare alege”.

6. ”Dacă nu știi cum să te stăpânești pe tine, atunci tot ceea ce reușești se întâmplă accidental”.

7. ”Este momentul să ne relaxăm, să ne contemplăm viața, să reflectăm, să facem strategii despre cum dorim să fie viața noastră și cel mai important, să realizăm cât de fragilă este existența noastră”.

8. ”Dacă ai iubire în inima ta, o să te ghideze pe parcursul vieții. Dragostea are inteligența sa proprie”.

9. ”Nu este nevoie de panică. Este nevoie de multă precauție, dar nu de panică”

10. ”Sunt date substanțiale care arată că dacă o persoană este voioasă, exuberantă și minunată, sistemul lor imunitar funcționează mereu la un nivel de protecție mult mai bun decât al celor care sunt mereu depresivi și care se îngrijorează”.

11. ”Situația este foarte serioasă, dar asta nu înseamnă că tu trebuie să devii serios. Asta este cea mai importantă. Nu sunt serios, asta înseamnă că trebuie să fiu frivol? Nu. O să fiu vesel, responsabil, sensibil așa voi fi”

12. ”Un om vesel, responsabil, sensibil e va descurca cu orice situație mult mai bine decât cineva care este serios de moarte în legătură cu orice. Cu atât mai mult dacă ești în panică. Panica paralizează. Ești paralizat și te gândești că te vei descurca mai bine? Nu există așa ceva. Este foarte important ca toate facultățile tale să fie la locul lor. Corpul tău și creierul tău vor răspunde mai bine la orice vei avea de înfruntat la ce este necesar așa cum este necesar”.

13. ”De aceea, este vremea să demonstrăm ce fel de oameni suntem. O creatură condusă de impulsuri, sau o ființă conștientă. Dacă ești o ființă, cel mai fundamental lucru este că știi cum să te comporți”

14. ”Dacă știi cum să fii, interacțiunea socială este numai datorată alegerii. Dacă nu este necesar, te poți păstra pe tine pentru tine și acesta este un timp extraordinar”.

15. ”Dacă toată lumea peste tot o să reacționeze cu responsabilitate, o să ne descurcăm cu virusul, fără probleme. Dar dacă iau virusul în glumă, calamitatea care ar putea veni, spun unii doctori că ar putea ucide 10% din populație”.

16. ”Va dura între 12 și 18 luni până ce corpul nostru va învăța cum să se descurce cu virusul. Spun majoritatea oamenilor de știință”

17. ”Nu este o alegere: cine va lua virusul, cine îl va evita. În 12-18 luni, toată lumea de pe Planetă va contacta virusul. Întrebarea care se pune este: vom face în așa fel încât să ajungă o mare calamitate, sau să treacă ca o gripă obișnuită? Asta depinde de multe lucruri pe care le vom face”.

18. ”Sunt vremuri în care inactivitatea devine mai importanta decât acțiunea. Acesta este un moment de acest fel”. (pentru cei care trebuie să stea în case)

19. ”Nefăcând nimic, te poți simți extrem de satisfăcut că ai făcut o mare favoare umanității. Cum este asta? Niciodată înainte nu ai mai avut această oportunitate. Am vorbit de mulți ani de zile cu voi cum să nu faceți nimic. A trebuit să vin cu numeroase tehnici, metode, pentru a reuși să vă fac să stați fără să nu faceți nimic câteva minute”

20. ”Iar acum aveți asta. Că prin a nu face nimic faceți un mare serviciu umanității. Servind națiunea, sevind oamenii, servind lumea doar făcând nimic. Nu veți mai avea vreodată o șansă ca asta, așa că trebuie să profitați de această șansă la maxim”.

21. ”Cu sadhana (spiritualitate, poate fi vorba despre meditație, rugăciune etc) și cu îngrijire, grijă la felul cum mâncăm, cum trăim, în mod sigur sistemul nostru imunitar este bun”.

22. ”Este bine, foarte bine pentru că un contact fizic care nu este necesar, nu este deloc bun pentru cineva car este pe calea spirituală. Nu este bun deloc. (este vorba despre corzi energetice, schimb energetic). Pentru că crează anumite legături, care fac lucrurile simple foarte dificile”.

23. ”Multe lucruri vor veni, dar cum le facem față, asta depinde de noi”.

24. ”Dacă știam că un virus poate deveni o sursă atât de mare de simțire și de trezire a spiritului, v-aș fi adus unul cu mult timp în urmă”.

25. ”De ce îmi pierd timpul încercând să vă învăț multe practici să vă ajut să fiți mai conștiincioși, mai sensibili, cât de multe lucruri! Oh, nu știam că un virus poate face asta!”

26. ”Ei bine, asta nu este un lucru de râs, dar dacă ne pierdem râsul virusul nu va dispare”

27. ”Dacă devii serios de moarte, vei fi mort înainte de a deceda”.

28. ”În vremuri ca acestea, când ne gândim că traversăm o criză, sau când întrevedem o criză sau când este o posibilă criză, în aceste vremuri este important ce fel de om ești”

29. ”Contează mereu, dar în vremuri normale toate tipurile de defecte se ascund. Ne putem preface. Dar atunci când o criză te lovește, ce fel de om ești devine cel mai valoros lucru”.

30. ”Cel mai semnificant aspect pentru noi este că acest virus nu este transmis de către țânțari, maimuțe sau o altă creatură. Este transmis de către noi. Noi suntem cei care îl transmitem. Aceasta este o mare problemă, dar este și un mare avantaj, pentru că suntem ființe umane”.

31. ”Chiar acum trebuie să ne decidem: suntem ființe umane sau suntem creaturi umane?”

32. ”Dacă suntem ființe umane, ar trebui să știm cum să ne comportăm. Dacă știm cum să ne comportăm, urmând regulile simple pentru a nu transmite virusul altor persoane, este foarte ușor”.

33. ”Dacă ești o creatură umană, o să te înghesui în alte persoane și vei face o problemă universală. Poate tu ești agentul virusului. Ești, nu glumesc. Sunteți agenții care îl poartă, mulți dintre cei care sunt asimptomatici”.

34. ”La unii nu se va manifesta, la unii vor fi simptome ușoare, la alții se va manifesta ușor, alții vor deceda. Dar în cazul celor mai mulți, va trece de noi, dar îl putem da cuiva a cărui viață o punem în primejdie. Cineva care este cu mult mai vulnerabil decât noi”.

35. ”Trebuie să facem tot pentru a proteja oamenii cei mai vulnerabili. Cei tineri și sănătoși pot avea și simptome, dar se pot recupera rapid cu îngrijire medicală imediată. 99% din procent te vei recupera”.

36. ”Dacă cineva este infectat, desigur că trebuie să fie izolat. Dar haideți să avem compasiune, nu să discriminăm”.

37. ”Pacienții nu trebuie să pună doctorii în pericol. Nu trebuie să le punem în pericol viețile celor care sunt acolo să ne servească pe noi. Este foarte important, așa că te rog ca oricine ești, oriunde ești, ai grijă ca doctorilor să le fie bine și să li se asigure sprijinul în orice mod posibil”.

38. ”Voi nu trebuie să fiți cauza problemei, atât puteți face – mențineți distanțarea socială”.

39. ”În primul rând, virusul nu vrea să te ucidă – dar tu decedezi. tu ești cel care moare. Pentru că pentru virus ești habitalul, casa, le place să trăiască aici. Și desigur dorește să se ducă și în alte case, să își extindă teritoriul”

40. ”Dar nu dorește ca tu să mori, pentru că dacă mori, este un corp mai puțin. Nu are nicio intenție să ucidă. Dar dacă corpul tău nu are anticorpii necesari, dacă sistemul tău imunitar nu are forța să lupte, atunci din păcate vei muri”.

41. ”De aceea rata de fatalități este foarte mare. Și poate să fie uriașă. Dar dacă societatea se va purta responsabil, va trece. Menținem distanța fizică, în special față de oamenii în vârstă”.

42. ”Haideți să folosim asta să devenim oameni mai buni. ființe umane mai bune”

43. ”Cei dintre voi care sunteți un pic leneși, care vă plângeți, genul ”Thank God is Friday” acum este timpul vostru. Cel puțin bucurați-vă de timpul vostru pentru trei săptămâni, sau patru sau câte or să fie”.

44. ”Nu putem să ne facem imunitatea peste noapte. Dar să ne uităm la stilul de viață, la alimentație, la cum stăm cu sănătatea”.

45. ”Va fi cam cum pentru trei luni nu trăim, iar după aceea vom reveni la viață. Este ca experiența lui Gulliver, dar numai pentru trei luni”

46. ”Așa că cel mai important lucru este ca oamenii să nu devină temători și să facă lucruri stupide. Să devină fricoși și să înceapă să fugă pe străzi Este foarte important ca fiecare dintre voi să mențină echilibrul fizic și mental. Este un timp minunat să avem grijă de noi”.

47. ”În ultimele 3,4 decade, niciodată nu am avut trei săptămâni în care să fac ceva cu mine. Așa că vreau ca toți să vă folosiți de această perioadă. Putem să devenim mai puternici fizic și psihic, mai echilibrați, iar din punct de vedere spiritual cu mai mult potențial. Energetic și spiritual putem face foarte, foarte multe lucruri în trei săptămâni în care lucrăm numai la asta. Mulți ați participat la programe de două sau de patru zile și ați văzut ce mare schimbare pozitivă a adus în viața voastră. Așa că acum este timpul vostru să faceți lucruri”.

48. ”Haideți să nu ne plângem de orice vine în calea noastră. Virusul își face munca sa, noi trebuie să o facem pe a noastră. Nu trebuie să îi facem treaba virusului. Dacă purtați virusul de la o persoană la alta, faceți treaba virusului, deveniți parte din virus”

49. ”Aceasta este o vacanță dată, ei bine, o să ne ducă înapoi economia pe multe niveluri, toată economia o să facă un pas înapoi. Este ok, da, o să doară, o să ne doară pe toți, dar este ok, în regulă. Poate o să trăim așa cum o făceam acum cinci ani, sau zece ani, dar nu era nimic rău cu timpurile acelea, o să trăim așa”.

50. ”Cel mai important lucru este că suntem în viață și că avem o vacanță. Haideți să o folosim bine”

51. ”Este un timp să fii singur, să devii spiritual. Ai avut nevoie de un virus”

52. ”Relațiile umane sunt așa. Când ești împreună este o problemă, când ești departe este o problemă. Când este departe este doar o problemă: îți este dor de ei, atât. Când sunteți împreună sunt multe probleme”

53. ”Mulți oameni se plâng. Înainte: unde este soțul meu, nu apuc să îl văd, unde este soția mea, nu pot să o văd, îmi este dor de tine ție își este dor de mine, acum, acum ne lipsește biroul”.

’54. ‘Este timpul să aflăm cine suntem. Cum suntem făcuți. Care sunt limitele noastre. Este un timp bun pentru asta.  Să lăsăm deoparte idelile luate din filme, cărți, să ne dăm seama cine suntem cu adevărat. Avem probleme. Avem probleme pe care trebuie să le înfruntăm. Este timpul să o facem”.

55. ”Să stăm liniștiți și să ne gândim la toate problemele pe care le avem. Șeful nu este lângă noi, nu putem să îl învinuim pe el. Traficul nu este o problemă, nici măcar nu ești acolo. Nu trebuie să ajungi la birou la timp așa că nu poți da vina pe asta pentru că te enervezi”.

56. ”Stai acasă și te enervezi, este clar că tu ești de vină. la tine este problema și este timpul să înfrunți această problemă”

57. ”Relațiile umane au devenit așa cum au devenit pentru că majoritatea oamenilor cred că cealaltă persoană trebuie să fie sursa mea de bucurie. Nu, este treaba ta să fii tu sursa bucuriei pentru tine și pentru celalaltă persoană. Toată lumea vrea să întâlnească acea persoană extraordinară care nu există. Vă plângeți pentru că credeți că altcineva decât voi trebuie să fie minunat”.

58. ”În aceste trei săptămâni tu poți deveni acea persoană minunată pe care aspiri să o cunoști. Tu poți să devii acea persoană minunată, cea care dorești să fie toate celelalte persoanele pe care le întâlnești. Asta este șansa ta. Și să te bucuri. Dacă sunt alții în jur se vor bucura și ei, dacă nu, te vei bucura tu, de această persoană minunată care ești. Ești mereu în compania altei persoane”.

59. ”Ce înseamnă să lucrezi la tine? Fizic, setează câteva mici scopuri pentru tine pentru următoarele două săptămâni”

60. ”Acum oamenii cred că poartă lumea pe capul lor. Dar asta nu este adevărat. Planeta te poartă pe tine. Soarele vine după el, sezoanele se schimbă. Orice este semnificant in Univers se schimbă singur. Tu doar trebuie să stai și să te bucuri, folosește acest timp. Nu trebuie să ai grijă de toată Planeta sau Universul, se întâmplă. Ești o creatură mică, care are puțin timp aici, nu face așa o mare tam-tam pe treaba asta. În aceste săptămâni trebuie să devii o persoană mai bună și mai minunată”.

61. ”Nu este momentul să cauți defecte în ceilalți, sau în tine. Vezi doar cum poți fi cu 10% mai bun în fiecare săptămână. Fizic 10% mai bun, mental 10% mai bun, emoțional 10% mai bun, din punct de vedere al comportamentului 10% mai bun, la nivel relațional 10% mai bun. Wow, 30% mai bun, asta este ceva minunat. Vei fi uo ființă umană fantastică”.

62. ”Pentru cineva care este pe calea spiritualității, să fie singur, să păstreze distanțarea socială, să tacă, acestea nu sunt probleme, ci sunt oportunități”

63. ”Suntem acei oameni care sunt mereu parte a soluției, sau o parte a problemei? Trebuie să decidem”

64. ”Nu ai nevoie de o calificare matematică să nu înțelegi ce înseamnă 2 metri (6 feet). De aceea este nevoie de poliție, de armată, să îți arate ce înseamnă 2 metri (6 feet)”.

65. ”Multă lume se plânge acum de faptul că stau acasă cu familia. De când a devenit casa un loc atât de groaznic?”

66. ”Nu, nu este despre casă. Este despre tine. Chiar îmi este milă de ceilalți membri ai familiei tale. Închide ochii, înregistrează ce vezi acolo. Stai în liniște, dă înregistrarea unui specialist. O să zică că ești un om nebun. În starea aceasta exiști. De aceea ești ocupat mereu cu lucruri compulsive, te ții ocupat cu lucruri compulsive, trebuie să ai ceva, un hobby, să faci ceva. Nu poți să stai într-un loc. Colectezi ”.

67. ”Doar încerci să te descurci cu ce îți preocupă mintea. Nimic nu funcționează așa că bei, te droghezi, mănânci prea mult și nimic nu funcționează”.

68. ”Ei, acum este momentul. Pentru că nu ai făcut asta tu, virusul și poliția bagă oamenii înapoi în case. Așa că acum, că se întâmplă cu forța, fă-ți timp, închide ochii și înțelege natura minții tale. Dacă deschizi ochii, vei avea impresia că este mereu ceva în neregulă cu lumea. Dacă îi închizi, vezi ceea ce este greșit la tine”.

69. ”Dacă căsătoria supraviețuiește numai pentru că este separare, atunci virusul te face sa realizezi că nu ai o căsătorie, doar ai un aranjament care mergea datorită absenței tale, nu a prezenței”

70. ”Când o societate devine: cum să folosești totul pentru starea ta de bine, atunci începi să te gândești numai în ce mod soția sau soțul tău âți folosește. Ar trebui sa îți fie de folos, îl apreciezi după cât de folositor este sau nu pentru tine. Dacă ajungi să gândești așa, da, asta se va întâmpla, divorț. Dar dacă îți construiești viața așa încât să îi faci celuilalt viața mai frumoasă? Prima oară să lucrezi la tine și după aceea cum sa faci viața celorlalți frumoasă”.

71. ”Pentru că în acest fel posibilitățile vieții ți se vor deschide. Sunt plictisit cu familia mea Sandhguru, mi-e milă de ei. Nu se plng, dar cred că suferă. Dacă ești atât de plictisit sunt sigur că o să o arăți în atât de multe moduri: nu îți place mâncarea, nu îți place altceva, o să țipi, o să faci lucruri prostești. Produci suferință altor oameni din jur pentru că nu știi cum să te descurci cu drama ta. Este timpul să rezolvi asta”.

72. ”Nu crede că ești plictisit de viață, de alți oameni, ești doar plictisit de tine. Ești doar plictisit de ce se întâmplă în tine, nici măcar nu știi ce se întâmplă în jur”.

Întrebare pentru Sadhguru: ”Este modul naturii de a ne învăța o lecție?”

73. ”Suntem ființe umane. Asta înseamnă că știm cum să fim. Din păcate, Umanitatea încearcă să sfideze asta. Ei, am spus asta în nenumărate feluri: dacă nu vom învăța să facem lucrurile în mod conștient, natura ne va învăța asta în cel mai crud mod cu putință”.

74. ”Cel mai important lucru aici este populația. Ce ne deranjează cel mai tare cu Corona? Este densitatea populației, de aceea virusul sare de la unul la altul, dar nimeni nu vrea să abordeze această problemă. În general liderii lumii nu au abordat această problemă pentru că merge împotriva convingerilor Religioase. Singura problemă este populația, singura problemă. Adică suntem mulți, suntem prea mulți”.

75. ”Acum, am luat moartea în mâinile noastre, cu știința, vaccinarea, cu tot. Odată ce am luat asta în mâinile noastre, este doar logic să luăm de asemenea și nașterea în mâinile noastre. Dar credem că este treaba lui Domnezeu. Moartea dorim să o luăm în mâinile noastre, să o controlăm, să fie responsabilitatea noastră, dar la fel trebuie să procedăm și cu nașterile”.

76. ”Omul a luat în mâna sa moartea, dar nu și viața, aceasta a lăsat-o lui Dumnezeu. Suntem prea mulți, dar asta nu este problema pentru acum. acum trebuie să ieșim cât mai bine din asta și vom vedea după aceea”.

77. ”Dacă amânăm moartea, trebuie să amânăm și nașterile, asta este important. Amprenta de carbon a oamenilor a devenit atât de mare, uriașă, că nu mai este loc pentru alte creaturi să trăiască”

78. ”Dacă ai fi un virus și ai trăi în alte animale, populația animală descrește și tot descrește, nu crezi că ai alege un alt habitat? Poate asta a făcut virusul. Pentru că nu mai sunt suficiente animale, a trecut la om”.

79. ”Un lucru trist este că animalele sălbatice dispar într-un mod foarte tragic. Altceva este că în fiecare zi, alte animale sunt măcelărite”

80. ”Într-un an, măcelărim peste 70 de miliarde de animale pentru mâncarea a 7 miliarde de oameni. Ucidem 70 de miliarde de animale. Sunt sigur că nu mâncăm atât. Așa că dacă animalele gazdă dispar, poate că virusul a mutat să trăiască în oameni? Dacă ai fii un virus nu ai face asta? Dacă habitatul tău dispare, nu ai căuta să găsești un nou habitat, noi locuri să supraviețuiești?”

81. ”Dar acestea nu sunt vremuri să vorbim despre lucrurile acestea. Nu este vremea să spunem: ai făcut asta, meriți asta. Nu. Nu este timpul pentru asta. Acum este timpul să ne gândim la oamenii infectați care pot să își piardă viața, la toți cei care suferă, este timpul pentru acțiuni sensibile”.

82. ”Oamenii suferă și au nevoie de compasiune, dar pe termen lung trebuie să ne gândim la lucrurile acestea, pentru că dacă nu facem loc pentru fiecare creatură să supraviețuiască pe această Planetă, atunci veți vedea că nici noi nu vom putea supraviețui pe această Planetă, pentru că viața noastră nu este independentă de cea a tuturor celorlalte creaturi de pe Planetă, în special a microorganismelor”

83. ”Sunt parte a vieții noastre. Poți supraviețui fără rude sau fără prieteni, dar nu poți trăi fără microorganisme, ele fac ca atâtea alte lucruri să se întâmple. Acest virus poate să devină mult mai prietenos în timp, așa sunt patogenii, caută un loc să trăiască”.

84. ”În orice situație este ceva de învățat, putem învăța și acum. Nu este nevoie ca o calamitate să se întâmple, în fiecare zi avem o lecție, ceva de învățat, Dar din păcate nu învățăm, așteptăm să se întâmple o calamitate pentru a învăța. Și după dorim să filozofăm pe marginea calamității”.

85. ”Vă rog nu începeți să filozofați, nu începeți să spuneți: ei bine, avem acest lucru și tu îl meritai sau oamenii îl care au făcut asta îl meritau”.

86. ”Scăpați de acest non sens. Asta nu ne va duce nicăieri. Acum tot ce trebuie să facem este să vedem cum putem să stăm departe de virus, să nu îl împrăștiem. Important este să nu devii tu un purtător, să nu te infectezi și să nu îl transmiți altcuiva. Simplu este distanța, distanțează-te de orice”.

87. ”Se întâmplă prea des: 2003 era SARS, 2012 MARES, acum este Corona. Nume noi, dar amenințarea este aceeași, care vine de la aceleași surse: Așa că oamenii din China trebuie să se uite la asta: de ce ni se întâmplă asta odată și încă o dată și tot așa? Acum este vorba despre o gripă foarte severă, aproape 15 milioane de americani sunt infectați dar oamenii nu sunt atât de preocupați de asta pentru că nu ucide cu aceeași rată. Oamenii în vârstă, copii pot deceda uneori, dar nu ucide ca aceasta. Ce au de de la oameni, rata mare de deces este pentru că este foarte nou pentru sistemul imunitar”.

88. ”Vine de la animale sălbatice, de la alte mamifere care din păcate se mâncă ca parte din dietă în unele părți din China și asta face ca problema să tot reapară. Deci aceste animale sălbatice au diferite lucruri cu care noi nu ne putem descurca. Toți avem virusi, dar corpul nostru poate să se descurce cu majoritatea lor, dar ce este în aceste animale, nu ne putem descurca pentru că sunt noi pentru sistemul nostru imunitar, care nu are anticorpii necesari pentru a face față acestor viruși”.

89. ”Este o problemă culturală la care oamenii din China și guvernul trebuie să se uite cu atenție pe termen lung. Chiar dacă guvernul a făcut eforturi mari, extraordinare, nu au putut izola virusul”.

90. ”Dacă nu faci asta pentru tine, poți avea multe lucruri, dar nu vei putea fi vreodată liniștit. Poți să fi medical sănătos, dar să fii bolnav în viață”

91. ”Haideți să folosim acest timp pe care îl aveți, când nu aveți cereri din exterior, pentru a vă schimba. Nu vă cer să schimbați lumea. Eu mi-am luat această meseire nebună să doresc să schimb lumea, vedeți ce eșec sunt? Am ajuns la sute de milioane de oameni, dar este departe de scopul meu, de a schimba toată lumea. Poate am ajuns la doar 16% din Umanitate. La această vârstă, dacă am ajuns la doar 16%, înseamnă că voi deceda un ratat. Dar voi deceda ca un ratat binecuvântat asta este sigur”.

92. ”Că este vorba despre 14 zile, 20 de zile sau 42 de zile, tot ce trebuie este să stai în casa ta. Nu să te duci să porți o bătălie, să te duci în junglă fără protecție”.

93. ”Problema ta nu este situația. Problema este că mintea este într-o asemenea stare, că dacă mergi la muncă te plângi, stai acasă te plângi. Haideți să schimbăm asta. Nu aștepta acea zi când se termină izolarea, o să fiu afară, o să fiu afară. Poate vei fi, poate nu vei fi, nu știm”.

94. ”Nu știm când vom fi parțial afară, sau de tot, sau deloc. Dar un lucru trebuie să faci, de un lucru ai nevoie: ca experiența ta cu tine să fie o experiență minunată. Asta trebuie să se întâmple. Nu pentru ceea ce faci, sau ceea ce ai, dar pentru cine ești. Acest lucru trebuie să îl faci pentru tine”.

Un rezumat al videourilor de pe youtube este și pe websiteul fundației înființate de Sadhguru, îl puteți consulta aici, este adaptat însă mai mult la situația din India.

Îl puteți urmări pe Sadhguru zilnic pe Youtube, pe canalul său, în multe videouri face la început meditații ghidate, dar după 10-15 minute începe să vorbească despre subiectul fiecărui video.

Cutește pe aceeași temă:

Sadhguru: Coronavirusul nu vrea să te omoare și răspunsul dat haterilor de pe twitter

2 thoughts on “94 citate despre cum să ne fie mai bine în pandemia Coronavirus, Sadhguru

    1. Cred că pandemia aceasta ne forțează să învățăm să ne bucurăm de fiecare zi. Și să ne adaptăm. O să trecem și peste asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.