5HTP

5HTP: reduce depresia, apetitul și ajută pentru a avea un somn ușor

Sanatate in calatorii Sanatoase Wellness Wellness-ul și călătoriile

5 HTP este un supliment pe care îl folosesc și sportivii, așa am aflat de el, că îl tot vedeam pe un website de pe care cumpăr frecvent. Nu este un antidepresiv, dar crește producția de serotonină, deci are și efecte în acest sens. Mai are și alte efecte precum inducerea somnului (prin creșterea producției de melatonină) și pierderea în greutate, prin scăderea poftei de carbohidrați. Sunt mulți oameni care au început să ia tot felul de medicamente acum, unele periculoase, care dau și dependență.

Așa că vreau să vă informez că există și acest supliment, 5HTP, extras din griffonia simplicifolia, planta care reprezintă cea mai bună sursă naturală de 5-hydroxytryptophan. Nu vreau să îi recomand cuiva să ia, nu despre asta este articolul, ci doar să vă informez că există și suplimente care vă pot ajuta, dacă aveți nevoie și care pot fi mult mai nepericuloase decât alte soluții.

Mulți sportivi iau suplimentul 5HTP pentru relaxare. Este recomandat și celor care doresc să se lase de anumite adicții, că ajută la secreția de serotonină, de melatonină. Asigură un somn liniștit

5HTP este așadar un supliment cu diferite beneficii, care derivă din faptul că stimulează producția de serotonină și de melatonină. Am luat de câteva ori și melatonină, dar fiind un hormon, mă trezeam cu o ușoară stare de încordare, am simțit că mie nu îmi face bine. În schimb, cu 5HTP nu am avut această problemă, probabil pentru că nu este efectiv hormonul, ci un supliment din plante care ajută organismul să producă hormonii respectivi.

Nu trebuie luat nimic de dragul de a lua. Nu sunt medic, vă informez că există ceva, vă povestesc despre experiența mea cu 5HTP și vă recomand să discutați cu medicul dvs. pentru orice doriți să luați

Așa cum spuneam, am descoperit 5HTP pe un site de pe care cumpăr suplimente pentru sport. Am luat de câteva ori în călătorii, în prima zi, dacă schimbam fusul orar. Să pot să adorm să intru repede în orarul de acolo. Am observat că mă simt mai bine decât dacă iau melatonină și nu mi-a dat deloc dependență.

Când călătoresc sunt într-o stare de alertă mai mare decât de obicei. Și de obicei mintea se duce în zeci de locuri în același timp, așa că în călătorii este și mai grav. Uneori stăteam efectiv trează câte 26 – 32 de ore, pentru că mintea era trează și renunțam la a mai dormi în prima zi că oricum încercam degeaba.

Dar asta nu este bine, că începeam să mănânc prea mulți carbohidrați, beam multă cafea, aveam o stare de agitație mare. Așa că de ceva timp caut să dorm dacă ajung noaptea undeva. Și vreau să adorm repede. Dacă nu pot, iau melatonină sau acum 5HTP.

Numai în aceste cazuri, nu mereu. Să spunem că iau în medie cam 3,4 pastile pe lună. Nu funcționează dacă nu ești obosit, așa că nu trebuie luat aiurea. Am încercat să iau ca să îmi reglez somnul, adică să dorm pe la ora 10:00. Nu a mers. Am observat că funcționează numai dacă am un deficit de somn și nu pot să îmi opresc mintea. Și da, am dormit foarte bine, tun cu 5HTP

Dorm tun și bine și fără, dacă am ritualul meu obișnuit: duș, aromaterapie, lăsat știrile noaptea, citit ceva frumos sau uitat la un film frumos, ceai de mușețel (este favoritul meu). Puțină meditație. Merge de minune. Îmi opresc motoarele ușor și ulterior adorm bine.

Dar când sunt în deplasare și nu am timp să stau două ore înainte de a adormi, ci doar să fac un duș rapid și să dorm, iau 5HTP. Înainte luam melatonină dar cum spuneam, dacă nu îmi făceam tot somnul, mă trezeam cu o presiune neplăcută. Așa că am renunțat.

Prefer 5HTP deși nici melatonina nu mi-a dat dependență, dar mă simt mai bine dacă iau 5HTP. Și am o cutie de foarte mult timp, iau foarte rar, precum spuneam, când am zboruri noaptea și trebuie să dorm trei ore, ca să adorm repede. Îmi cunosc organismul și știu când am nevoie, uneori adorm repede după zbor și fără ajutor. Dar alteori nu. 

Am luat pentru că m-au convins recenziile de pe site, părerile altora, care au spus că au avut un somn mult mai odihnitor și s-au trezit direct cu o stare de bună dispoziție. Verificați desigur contraindicațiile, oricum nu recomand nimănui să ia ceva dacă nu citește bine prospectele, dacă nu discută cu un medic, obligatoriu dacă luați orice alt tratament. Unii iau 5HTP iau și pentru a slăbi, așa cum spuneam este un supliment care se dă fără rețetă.

Iar dacă luați de aici 5 HTP, puteți folosi codul MIRELA-R5N, primiți 30% reducere și eu un bonus pentru referință, dacă găsiți informația utilă. Însă de multe ori ei au reduceri mai mari. Dar cred că se pot pune două coduri și cel al meu și cel existent pe site pentru reducerea mai mare, pentru că logic fiecare dorește să beneficieze de cel mai bun preț. Însă uneori reducerile mari nu se aplică tuturor produselor, așa că oricum, dacă puneți două coduri nu stricați nimic :). Eu cumpăr frecvent și multe produse de pe acest site, așa că vă voi mai vorbi despre diferite suplimente interesante.

Găsiți mult mai multe opțiuni, mai multe produse cu 5HTP, sau direct extrasul de griffonia (planta din care se extrage 5HTP), aici. 

Citiți mai multe despre beneficiile și efectele secundare 5HTP în acest articol:

5 Science-Based Benefits of 5-HTP (plus dosage and side effects)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *