Eforie Nord rusalii 15

Primul weekend turistic în Eforie Nord: cum arată stațiunea?

Eforie Nord

Primul weekend la mare vara aceasta. Weekend turistic, desigur, prelungit, că doar au fost Rusaliile. Cum a arătat stațiunea, plajele? În primul rând vreau să vă spun că a fost lume. Nu multă, dar stațiunea s-a animat. Au venit foarte multe familii cu copii mici, s-au deschis terasele, restaurantele (majoritatea au terasă, nu locuri înăuntru, așa a fost și în anii trecuți) și peste tot erau mulți mușterii, am văzut pline multe locuri: Acapulco, Corner, Imperial etc. Totodată s-au deschis prăvăliile cu gogoși, înghețată, porumb fiert, magazinele cu de toate. Încă se lucrează, încă nu s-au deschis toate chioșcurile, dar au fost puse pe poziții. Haideți să vedem cum arată plajele și restul locurilor:

Atmosfera generală în Eforie Nord:

De tranziție. Precum spuneam, încă se lucrează și la drumuri. Este aproape terminat proiectul, s-au plasat pistele pentru biciclete etc, dar mai sunt detalii. Însă este un progres uriaș față de cum arăta strada de lângă faleză, care va deveni o promenadă frumoasă. Arată bine, dar încă în construcție, cred că într-o lună maxim se poate finaliza, la cât de avansate sunt lucrările acum. Faleza de sus însă este terminată și arată foarte, foarte bine. Totodată, încă nu s-au deschis toate prăvăliile, chioșcurile, dar sunt amplasate. Însă sunt deja multe magazine cu accesorii gonflabile, dulciuri, costume de baie, de toate deja deschise. În două săptămâni maxim, probabil că va fi totul deschis.

A funcționat micul parc de divertisment cu roata și mașinuțe și erau destui mușterii. Terasa Acapulco era plină, la fel restaurantul Imperial* (cel de lângă Belona), cu împinge tava. La Corner, în centru, era iar terasa plină ochi.  Au aici pizza foarte bună și alte preparate și bucătăria este la vedere. Mai mult, este un restaurant deschis tot timpul anului! Toate terasele au mesele mai rarefiate. Iar dulciuri foarte bune au la cofetăria Regaliz, de lângă teatrul de vară, la fel deschisă tot timpul anului. Sunt produse făcute în laboratorul lor, acolo, cu ingrediente de calitate.

*Restaurantele din Eforie Nord, sunt toate cu terasă, sau marea majoritate, erau foarte puține excepții. Multe sunt cu împinge tava și terasă acoperită, în plus mai sunt terasele de la malul mării. Sunt deja foarte multe deschise, cele din centru încă nu sunt pline (cele cu împinge tava), erau numai câțiva mușterii.

Plajele din Eforie Nord… cu distanțare

Plajele au fost amenajate parțial cu șezlonguri, care sunt distanțate. În unele regiuni s-au întins pe toată plaja, dar sunt și regiuni mari neamenajate. Cred că nu pentru mult timp, însă. Erau oameni pe șezlonguri, dar mai mulți în regiunile pentru prosoape. Pe faleză multă lume la plimbare, pe plajă mulți copii care se bucurau de soare, apă, făceau castele de nisip. Adică zburdau pe malul mării, baie în mare nu s-a făcut, că apa este încă foarte rece. Nu știu cum, dar în timpul săptămânii a fost mereu foarte cald și cer senin, în weekend-uri ceață, întunecat, mai frig. Era și un yacht pe mare și era petrecere la bord însă era atât de multă umiditate în atmosferă că abia se vedea, deși era foarte aproape de mal. Se mai plimbau unii cu jet ski-urile.

Deci într-un cuvânt a fost liniște, plăcut, însă am văzut că au apărut câteva găști de căței care nu erau înainte. Nu știu de unde au apărut atâția că nu erau acum o săptămână, or fi fost aduși de la un adăpost, cumva. Însă nu erau agresivi cu oamenii.

Ce mi-a displăcut însă profund a fost faptul că am văzut multe gunoaie aruncate. Pe faleză sus este câte un coș de gunoi la fiecare 20 de metri.

Nu glumesc, am măsurat cu pasul. Ei bine, sunt aruncate diverse pe lângă. pe plajă la fel sunt foarte multe coșuri de gunoi montate. Dar oamenii tot aruncă pe unde apucă. Parcă pierd speranța că voi vedea și eu stațiunea curată. Adică nu poți spune că nu a făcut Primăria: există puzderie de coșuri de gunoi peste tot. Nu se folosesc! Cred că singura șansă este efectiv ca atunci când vedem pe cineva să atragem atenția, dar mai știi, ne putem trezi băutuți de unii, clar înjurați de alții (am pățit eu când am atras atenția că se parchează la locurile pentru persoane cu dizabilități, erau niște oameni cu pretenții, dom’ne și m-au luat la niște vorbe…). Asta este. A și da, au început să se audă manelele în multe locuri, tare. Sper să rămână o bucată de plajă goală, fără șezlonguri și mai ales fără gălăgie, muzică tare, nebunie.

Dar în principal Eforia este acum ca în anii trecuți, dar cu mai multă liniște. Este foarte frumos la plimbare pe malul mării, sunt locuri unde se poate mânca, bea, avem de toate. Civilizație ne mai trebuie, ceva mai multă, din partea tuturor vizitatorilor, însă cred că aici efectiv pe tot litoralul este la fel.

Să vedem cum vor fi weekendurile viitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *