flamingo in cipru

Cipru va plăti vacanțele turiștilor infectați cu COVID și noi putem merge din 20 iunie

Cipru

Începând cu data de 20 iunie românii pot merge în Cipru. Totodată, la întoarcerea în România, nu vor sta în carantină*. Însă turiștii români vor trebui să efectueze un test coronavirus cu 72 de ore înainte de a ajunge în Cipru, sau pot fi testați acolo un test rapid, contra cost. Iar în eventualitatea în care cineva este depistat pozitiv la aterizare, sau contactează virusul în Cipru, guvernul va acoperi costurile tratamentului, sau al carantinei în hoteluri care  vor avea un aer de vacanță, cu animație seara, room service și alte facilități. Nu doar pentru persoana depistată, ci și pentru însoțitori. Astfel, guvernul cipriot dorește ca în eventualitatea în care un turist a fost depistat pozitiv COVID-19, să nu plătească de două ori vacanța.

*Mai așteptăm o reconfirmare în acest sens, se clasifică Cipru în măsurile anunțate de autorități privind țările în care putem călători fără să stăm în carantină. Orice călătorie efectuată în acestă perioadă și probabil mult timp de acum încolo, presupune riscuri. 

Călătorii vor plăti numai transferul spre aeroport și biletul de avion de întoarcere acasă. Costul cu cazarea, mâncarea, băutura, medicamentele vor fi acoperite de către autoritățile cipriote. Prin aceste măsuri aceștia doresc să îi protejeze pe toți turiștii care vin în Cipru, asigurând tratamentul sau izolarea celor depistați pozitiv cât și pe localnici.

Ce alte măsuri s-au anunțat:

Va fi disponibil un spital COVID-19 cu 100 de paturi, dedicat exclusiv turiștilor străini. La nevoie, va fi suplimentat numărul de paturi. Călătorii care ar avea simptome grave vor fi tratați în unități speciale, care sunt dotate și cu 200 de ventilatoare.

Vor fi dedicate 500 de camere în hoteluri de carantină, pentru apropiații persoanelor infectate de coronavirus, iar la nevoie vor fi mai multe disponibile. Costurile pentru sejurul în aceste hoteluri coronavirus vor fi suportate de către guvernul cipriot.

Astfel, ceilalți turiști se vor simți în siguranță, că în hotelul în care stau nu sunt persoane infectate. În cazul în care un turist este depistat pozitiv, camera respectivă va fi dezinfectată și curățată urmând un protocol special.

Cipru are una dintre cele mai scăzute rate de infectare și un număr peste media europeană de paturi disponibile la 100 000 de locuitori. Totodată, au testat deja peste 10% din populație.

Au instaurat măsuri de precauție astfel încât destinația să fie sigură din punct de vedere al transmiterii virusului, cu diferite restricții.

Turiștii vor completa la aterizare un formular, în care se va atașa și testul coronavirus, efectuat cu 72 de ore înainte de a ajunge la destinație. Dacă nu au acest test, vor putea efectua un test rapid la destinație, contra sumei de 60 de euro.

Se vor efectua în aeroport teste coronavirus, aleatoriu, pentru pasageri, indiferent de destinația de unde vin. Costul va fi suportat de către guvernul cipriot.

Mai multe detalii despre cum se va călători în Cipru și măsurile de siguranță din hoteluri, restaurante, transport, atracții turistice sunt aici. 

Notă: în momentul de față suntem clasificați în categoria B de risc dpdv infectare COVID-19, de aceea se aplică condițiile anunțate (testul) și putem merge de pe 20 iunie, însă situația poate fluctua.

Ryanair a pus deja în vânzare bilete de avion spre București – Paphos (oraș care a fost și capitală europeană a culturii). Mai mult, compania a anunțat că pentru zborurile rezervate în lunile iulie și august a.c., nu se va percepe taxa de schimbare a datei zborului, acesta putând fi reprogramat gratuit până la data de 31 decembrie 2020.

Aici puteți completa ”CyprusFlightPass” este un mic formular care se generează automat, pe un site care aparține guvernului cipriot.

”Cipru nu va arăta ca un spital, sau ca o zonă de carantină. Sunt măsuri de distanțare, însă turiștii vor putea face plajă fără să poarte mască. Vor fi mai puțini turiști, astfel încât serviciile vor fi mai bune” a declarat  Savvas Perdios, Ministru adjunct al Turismului, Cipru, pentru dailymail. 

Flamingo pe lacul sărat din Larnaca, Cipru, resurse media pe websiteul oficial visitcypru.

flamingo in cipru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *