cipru fara restrictii

Fără restricții în Cipru: suntem pe lista lor verde (în care nu sunt decât 10 țări)

Cipru Coronavirus Noutăți

Nu știu dacă ați aflat deja, dar Republica Cipru ne-a introdus pe lista verde! Așadar, nu sunt necesare teste sau alte dovezi (de exemplu vaccinarea) pentru a nu intra în carantină dacă vizităm Ciprul.

Totodată, Republica Cipru se află pe lista verde a României (incidență 0,9) așa că în acest moment se poate circula fără nicio restricție între cele România și Cipru – dar tot trebuie completat un formular înainte de a ajunge în țară, Cyprus Flight Pass.

Pun în articol ca de obicei și sursele oficiale ale Republicii Cipru, să puteți verifica și singuri care este situația înainte de a pleca!

Lista verde din Cipru o puteți consulta aici pe siteul lor oficial. Acum arată așa:

cipru fara restrictii 1

Atenție, lista lor verde, la fel ca lista noastră verde, se poate schimba, de aceea am pus mai sus linkul unde puteți consulta direct clasificarea țărilor!

Fiecare călător care vine în Cipru trebuie să obțină Cyprus Flight Pass. Acesta se completează aici.

Categoria verde: călătorii din țările aflate pe lista verde nu trebuie decât să obțină Cyprus Flight Pass. ÎNSĂ: dacă au vizitat înainte de a ajunge în Cipru o țară care se află pe lista portocalie sau roșie trebuie să urmeze regulile care se aplică celor care vin din acele regiuni. Deci numai românii care vin din România sau din una dintre țările aflate pe lista verde sunt exceptați de la restricții. Aici este explicat pe larg cum sunt categoriile și ce restricții se aplică. 

Am inclus link de la formularul pdf, însă pe site se poate schimba informația, este documentul ”Prerequisites”.

Fără restricții în Cipru

conditii intrare cipru

 

MAE: mereu verific siteul MAE. Este un website de încredere, mă simt mereu mai în siguranță atunci când informația se regăsește și acolo, însă uneori nu se actualizează chiar imediat. Depinde probabil de cum este fluxul informației, de unde vine cine primește, cine dă mai departe, cine încarcă pe site. Dacă se rupe udneva o verigă, este cineva în concediu, pot fi întârzieri. Asta nu înseamnă că nu verific siteul MAE mereu, însă mă uit și pe sursele oficiale ale țărilor unde doresc să merg, mereu! Știm că fusese o avertizare de călătorie pentru români în Mexic și cumva, a ajuns să se afle după ce au fost blocați atâția acolo. Nu știm cine unde în ce țară a pierdut/nu a transmis informația, dar s-a întâmplat.

Deocamdată, pe siteul MAE apare informația conform căreia România se află pe lista portocalie! Poate actualizează chiar azi și voi schimba desigur și eu în articol – au actualizat pe data de 18 iunie, la câteva zile după ce Cipru ne introdusese pe lista verde!

Puteți consulta alte informații despre Cipru în categoria dedicată de pe blog. Menționez că ÎNCĂ nu am vizitat insula Cipru*, așa că nu sunt articole de călătorie de acolo, doar informații despre situația actuală și altele din trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *