flamingo in cipru

De la 10 mai Cipru ridică obligativitatea testării pentru turiștii vaccinați

Cipru

Cipru a actualizat protocolul referitor la vizitarea țării. Conform actualizării, începând cu data de 10 mai turiștii care au fost vaccinați vor fi scutiți de la a efectua teste PCR, indiferent de categoria în care se află țara lor (sunt acceptați turiști din anumite state, listate mai jos). Va fi acceptat și vaccinul rusesc Sputnik-V.

În ultima actualizare a protocolului, cea din data de 1 martie, se specificase că turiștii din mai multe țări (inclusiv România) vor putea intra în Cipru fără carantină, efectuând teste PCR. La momentul respectiv nu era diferențiere între turiștii vaccinați și cei nevaccinați, fiind specificat că vor urma lămuriri pentru turiștii vaccinați.

Noua comunicare include aceste lămuriri:

Toți turiștii, vaccinați sau nevaccinați:

Vor trebui să completeze Cyprus Flight Pass înainte de plecare.

Republica Cipru își rezervă dreptul de a testa aleatoriu turiștii care vin în țară, indiferent dacă au fost vaccinați sau nevaccinați. Costul acestor teste nu va fi suportat de către turiști.

Turiștii vaccinați

Fără ca Cipru să ceară ca vaccinarea să fie o condiție de a vizita țara, turiștii care au primit ambele doze de vaccin* vor fi scutiți de prezentarea testelor care să certifice că nu sunt infectați cu COVID. Vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V va fi tratată în mod egal cu inocularea cu alte vaccinuri.

Turiștii vor trebui să încarce certificatul de vaccinare (în limba engleză) în Cyprus Flight Pass.

Totodată, turiștii vaccinați sunt scutiți de la obligativitatea de a se izola, dacă vor fi depistați ca și contact al unei persoane depistate pozitiv.

Aceste reguli se vor aplica tuturor statelor membre ale Uniunii Europene și ale European Economical Area (inclusiv Norvegia și Islanda), precum şi vizitatorilor din Armenia, Arabia Saudită, Bahrain, Belarus, Canada, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Israel, Iordania, Kuweit, Liban, Marea Britanie , Qatar, Rusia, Serbia, Ukraina și Statele Unite.

Turiștii care nu sunt vaccinați:

În funcție de categoria în care se află țara lor, va trebui să prezinte anumite teste. Pentru că România se află pe lista roșie, trebuie ca turiștii să prezinte un test PCR de laborator negativ în termen de 72 de ore înainte de plecare și un alt test PCR de laborator la sosirea în Cipru. Acest test costă 32 de euro, va fi suportat de pasager și rezultatul va fi obținut în 3 ore, prin mesaj telefonic. Cei care au rezultat negativ pot continua călătoria fără alte restricții.

Cirpu, condiții de intrare Verde Portocaliu Roșu
Completarea Cyprus Flight Pass înainte de plecare Da Da Da
Test molecular tip PCR cu 72 ore înainte de plecare Nu Da Da
Test molecular tip PCR la sosire Nu Nu Da
Plasarea în autoizolare la sosire Nu Nu Nu

Sursa: protocol de călătorie 26 aprilie, pentru turștii vaccinați. 

Celelalte informații despre călătoria în Cipru le puteți consulta în ultimul articol, care are toate aceste informații, inclusiv alte protocoale de la destinație:

Cipru primește iar vizitatori fără carantină, deocamdată fără diferențe între turiștii vaccinați și nevaccinați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *