Oameni faimoși fără copii și care au făcut lucruri fantastice pentru Umanitate

Uncategorized

Iisus Hristos, Nikola Tesla, Isaac Newton, George Washington, Maria Tănase, Louis Armstrong, Rafael, Vincent van Gogh, Platon, Maica Tereza, T. E. Lawrence (Lawrence al Arabiei), Dalai Lama, mulți Papi, Patriarhi, Sfinți, Beethoven, TS Elliot, Frida Kahlo, Oprah, Regina Elisabeta I, Nietzsche, Caravaggio. Niciunul dintre ei nu a avut copii, dar au făcut lucruri fantastice pentru Umanitate. Și mulți alții, am inclus o listă în articol.

Asta nu înseamnă că nu sunt fantastic de mulți oameni care au avut copii și au făcut lucruri uimitoare. La fel cum mulți alții, cu sau fără copii, au făcut și fac multe lucruri rele. Nu există nicio legătură între ce fel de om ești, ce lucruri faci pentru ceilalți și decizia (sau întâmplarea) de a avea sau nu copii.

Fiecare om are un scop în viață. Pentru a găsi fericirea, oamenii trebuie să ajungă să se cunoască și să înțeleagă ce își doresc cel mai mult, care le sunt prioritățile, unde doresc să își concentreze energia și eforturile.

Sau să își asume alegerile, cu tot ce vine la pachet, pentru că fiecare alegere are diferite fațete. Ni se spune însă că există o ”rețetă” pentru fericire. Lucru cum nu se poate mai fals. Oamenii sunt fericiți atunci când își urmează vocația, menirea și sunt împăcați cu alegerile lor, când înțeleg că nu este posibil să ai tot și că nu este nicio problemă că este așa.

Însă din cauza unor presiuni sociale, mulți ajung să creadă că nu sunt fericiți, sau se întreabă de ce nu sunt fericiți când le au pe toate. Mai sunt oameni care spun că cineva care nu are copii nu este interesat de soarta lumii. Când vedem peste tot oameni care au copii și ale căror acțiuni nu fac nimic pentru a asigura un viitor frumos pentru urmași. Sau pentru Umanitate în ansamblul ei.

Unii oameni doresc copii și nu îi pot avea. Alții nu doresc. Tom și Lisa Bilyeu, faimoși vorbitori motivaționali au spus de multe ori de ce nu își doresc copii, deși sunt împreună din adolescență, consideră că sunt suflete pereche și au de toate, inclusiv o avere de peste 450 de milioane de dolari.

În contextul social de azi, cred că trebuie să lăsăm deoparte presiunea că ”trebuie să ai copii”. Sau discuțiile despre faptul că cineva, pentru faptul că nu are copii, nu dorește binele Umanității, pentru că efectiv, mulți dintre cei care nu au copii, se concentrează numai pe ceea ce pot aduce bine. Nu toți, evident. La fel cum nu toți părinții se asigură că își educă copii într-o manieră ca aceștia să fie fericiți, împliniți și oameni destoinici. Sau nu le pasă de ce se întâmplă cu Planeta.

În general, sunt oameni care excelează în toate, alții care eșuează în toate. Cu sau fără copii. Și ceea ce putem face cu toții, este să nu mai judecâm pe cineva, nici dacă are copii, nici dacă nu are, nici dacă are mulți etc. Sau are sau nu cu ce să îi crească. Sunt oameni fantastici care provin din familii foarte sărace, cu mulți copii, nu se știe efectiv ce rol are fiecare, ce misiune are fiecare. Așa că vom fi cu toții mai fericiți când nu ne vom mai băga în alegerile altora. Sau în ceea ce trebuie să facă altul cu lucruri care țin de viața sa.

De aceea am alcătuit o mică listă cu oameni faimoși fără copii:

Mulți sfinți și Sfinte, precum cele trei sfinte care sunt protectoare ale Siciliei: Sfânta Lucia (Siracuza), Sfânta Agatha (Catania), Sfânta Rosalia (Palermo). Și mulți, mulță Părinți, Patriarhi. Aș aminti aici și pe Maica gavrila, Asceta iubirii. 

Ioana d’Arc, Arthur C. Clarke, George Bernard Shaw, Tchaikovsky, Leonardo, Michelangelo, Salvador Dali. 

Virgil, Edgard Allan Poe, Proust, Rimbaud, George R.R. Martin, Virginia Woolf, Emily Dickinson, Emily Bronte, Anne Bronte, Andy Warhol, Hannibal, Baudelaire, Robespierre, Kant, Vivaldi, Versace, Armani, Eva Perón, Ginger Rogers, Coco Chanel, Richard Chamberlain, Katherine Hepburn, Greta Garbo, Marilyn Monroe, Virgil, Vivaldi, Simone de Beauvoir

Sunt mulți, o parte i-am regăsit în lista aceasta – cea mai cuprinzătoare pe care am găsit-o pe internet. Cu mențiunea că nu trebuiau incluse câteva persoane care nu au ajuns la vârsta la care nu mai pot avea copii. Pentru că evident, se pot răzgândi.

Leonardo di Caprio de exemplu, nu are copii,d ar poate va avea în viitor. Însă chiar și fără moștenitori, tot face lucruri fantastice pentru conservarea multor specii, pentru ajutorarea multor oameni. Actorul a donat sute de milioane de dolari pentru diferite cauze umanitare.

Nu toți oamenii, cu sau fără copii, ajung faimoși în timpul vieții sau după. Însă fiecare are un rol: că ajuto cu o vibă bună, că influențează un destin, care îl influențează pe altul și tot așa. Dacă facem fiecare ceea ce simțim, facem bine., Numai să fie legal, bineînțeles.

Să fim fericiți și împăcați cu noi, asta este cel mai important. Atunci nu vom mai judeca pe nimeni și toată lumea va fi mai bună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *