Ierusalim Israel

Vizitatorii care au făcut vaccinul Pfizer sau Moderna vor primi pașaport verde în Israel

Noutăți

Turiștii care au primit două doze din vaccinurile Pfizer sau Moderna vor primi un ”Pașaport Verde” pe perioada vizitei în Israel. Numai după ce un laborator autorizat va confirma prezența anticorpilor, în acest sens, turiștii vor fi testați la sosirea în aeroportul Ben Gourion. Autoritățile vor căuta soluții și pentru turiștii care au primit alte vaccinuri care nu sunt folosite în Israel, probabil după data de 25 mai.

Israel a anunțat de curând că va primi turiști vaccinați cu vaccinurile anti-covid de la Pfizer sau Moderna, începând cu data de 23 mai, dacă vor călători în grup organizat. Dacă rata de infectare va rămâne scăzută, vor fi primiți și turiști individuali.

Vizitatorii vor prezenta certificatul de vaccinare emis de țara lor și vor efectua un test serologic la sosirea în Israel, pentru a se determina dacă au anticorpi. Problema se pune cum vor reuși să aibă acces în hotelurile, barurile și restaurantele care solicită un Pașaport Verde, deja implementat în Israel, document car are un cod QR și un număr de identificare.

S-a discutat despre generarea acestui cod la sosirea în Israel, cod care să fie conectat cu seria de pașaport, la fel cum s-a procedat în cazul diplomaților care locuiesc și au fost vaccinați în Israel

Încă nu se știe când se va putea oferi acel cod QR vizitatorilor, dar până la finalul lunii, este posibil să se prezinte o soluție în acest sens.
Cetățenii israelieni care călătoresc în străinătate, trebuie să prezinte la întoarcerea în țară un test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte și să facă un nou test în aeroport. Așadar, probabil că și pentru turiștii vaccinați vor fi solicitate și testele PCR, dar vom afla când vor publica toate condițiile.
Așa cum scriam și mai sus, se caută soluții pentru a primi și turiștii care au efectuat vaccinuri care nu sunt folosite în ISrael. israel a cumpărat și doze de Astra-Zeneca, însă nu le-au folosit pentru cetățenii lor, iar azi au anunțat că vor căuta să doneze dozele deja cumpărate către alte țări.  iar dozele contactate pentru anul 2022 vor să le trimită direct către alte țări.
În momentul în care se vor permite călătoriile, vor fi actualizate datele și aici, pe siteul MAE: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *