Insulele Cook

Insulele Cook – destinația de vis a anului 2022 conform Lonely Planet

Noutăți

Insulele Cook din Pacificul de Sud au fost recunoscute de către Lonely Planet ca fiind cea mai frumoasă destinație de vizitat în 2022, primind distincția datorită turismului durabil și a factorului ”wow”.

Totodată insulele au fost lăudate de OMS deoarece nu au avut niciun caz de covid. Însă este o problemă: nici nu primesc pe nimeni. Cel puțin nu deocamdată.

Arbitrii de la premiile Best in Travel au lăudat în mod deosebit națiunea pentru crearea Marae Moana, unul dintre cele mai mari parcuri marine din lume. Și înființarea Programului de Certificare Eco Mana Tiaki, care recunoaște cele mai bune practici în domeniul durabilității a fost apreciat.

Situate între Noua Zeelandă și Hawaii, Insulele Cook sunt formate din 15 insule, care ocupă două milioane de mile pătrate din Oceanul Pacific. Mărginite cu palmieri și încadrate de cer albastru, plajele cu nisip alb alcătuiesc un peisaj tropical unic. Apele găzduiesc peste 130 de tipuri diferite de corali, 600 de specii de pești, țestoase, rechini de recif, balene și delfini. Destinația este renumită pentru numeroasele sale locuri de snorkelling și scuba diving.

Insulele Cook vor primi vizitatori începând cu 13 ianuarie 2022

Granițele Insulelor Cook sunt în prezent închise pentru intrare, pentru a se asigura că rămân o zonă liberă de COVID.

Într-o țară cu doar 22 de medici și două ventilatoare pentru o populație de 17.500 de locuitori, aceștia au ales să fie extrem de atenți ca virusul să nu pătrundă pe insulă.

Guvernul a indicat recent că redeschiderea frontierei cu Noua Zeelandă pentru călătoriile fără carantină, nu se va întâmpla până când nu vor fi pe deplin încrezători că nu există transmitere comunitară a COVID-19 în Noua Zeelandă.

Însă acum câteva zile au anunțat că vor deschide granița cu Noua Zeelandă pe data de 13 ianuarie, fără carantină. Sunt multe condiții: numai călători vaccinați, teste PCR. Alți călători internaționali trebuie să intre întâi în Noua Zeelandă, ulterior să viziteze insulele Cook din ce am înțeles de pe siteul guvernamental, puteți consulta aici. 

Alte informații despre insulele Cook pe siteul lor oficial pentru turism, aici. 

Să sperăm că situația globală va evolua spre bine și că se vor menține planurile de deschidere, urmând ca gradual să se relaxeze din ce în ce mai mult!

Sursa

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.