Animawings Hurghada

Charter Animawings Hurghada: zbor, formalități, ponturi

Egipt Hurghada Valea Nilului Noutăți

Iarna nu-i ca vara? Ba da și asta foarte aproape de România, la mai puțin de trei ore de zbor! Încă sunt în Egipt și deși aveam câteva emoții referitor la acte, formulare, control aici, alte lucruri, totul a mers șnur!

Despre zborurile Animawings – sunt mai multe zboruri charter spre Egipt din România, formalități, restricții și alte lucruri utile în articol.  Un articol tehnic, dar sper foarte util!

Am luat un zbor Animawings București – Hurghada, însă sunt zboruri directe spre Hurghada și din Iași, Cluj, Timișoara. Se pot achiziționa separat de pe siteul Animawings, sau se poate lua un pachet complet de la Christian Tour care include și sejurul.

Prețurile sunt foarte bune pentru ambele variante, însă depinde ce fel de vacanțe preferați: să vă organizați singuri la destinație, sau să aveți inclus tot pachetul, inclusiv transfer.

Pont: chiar dacă nu achiziționați și hotelul, puteți încerca să achiziționați transferul. În acest caz, de la Christian Tour, partenerul Animawings pentru destinația Egipt. Sunt și taxiuri și tot felul de transferuri private, însă din câte știu nu există transport public între aeroportul din Hurghada și oraș.

Ce mi-a plăcut cel mai tare la Animawings: spațiul! Între rândurile de scaune s-a păstrat un spațiu foarte, foarte generos!

Zbor Animawings
Spațiu!!!

Formalități intrare și ieșire din Egipt:

Documentul de călătorie

În Egipt se poate intra atât cu pașaportul simplu cât și cu pașaportul simplu temporar. Indiferent de document, acesta trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului și minim două pagini libere.

Formalități legate de pandemia covid:

În Egipt trebuie să prezentăm un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie – în limba engleză, sau englez- și română și să conțină un cod QR.

sau

Un certificat de vaccinare pentru COVID-19, omologat de UE sau de Republica Arabă Egipt, care să ateste faptul că au fost complet vaccinați cu 14 zile înainte de sosire. Certificatul trebuie să fie recunoscut de autoritățile sanitare din statul de proveniență și să includă un cod QR, fără ștergeri/modificări/adăugiri, și să fie prezentat pe suport de hârtie. Mai mult detalii sunt disponibile pe siteul MAE.

Copii cu vârsta de până la șase ani nu trebuie să prezinte test PCR.

Totodată, există o declarație care trebuie completată. O declarație de sănătate. Dacă aveți așa cum am avut noi mai multe locuri de cazare, treceți numele primului hotel, sau al primei unități în care vă cazați pe acest formular – îl puteți descărca aici în format pdf.

Pentru întoarcere în România:

Momentan Egiptul se află pe lista verde și probabil că va rămâne așa mult timp. În acest caz nu este nevoie de niciun document legat de virus: test, certificat vaccinare. În cazul în care va intra pe lista galbenă sau pe lista roșie se aplică restricțiile care s-au instituit de către CNSU, care se pot modifica în timp. Însă precum spuneam, Egiptul se află pe lista verde cu o rată de infectare infimă, de 0,1 și sperăm să rămână mult timp așa! Aici puteți verifica ultimele liste semafor.

Și pentru întoarcere în România trebuie să completați o declarație, o găsiți aici în format pdf.

Pont: în cazul în care trebuie să vă deplasați între orele 10:00 – 5:00 pentru a lua zborul, sau pentru întoarcere în țară, completați în avans și declarația de deplasare pe timp de noapte, în cazul în care nu sunteți vaccinați. Iar dacă localitatea se află în carantină, să aveți declarația, scopul este: deplasare pentru călătorie cu avionul, aveți oricum și biletul doveditor.

Știu că toate acestea par complicate, însă totul se rezolvă foarte rapid. Luați un dosar cu folii în care puneți toate documentele printate (important) și gata, ați scăpat de griji! Chiar dacă rămâneți fără baterie la telefon, sau se solicită documentul repede, mai bine este să aveți totul la îndemână imediat! Mai greu pare totul la o primă vedere, din momentul în care ajungem în aeroport totul se desfășoară foarte simplu!

Viza 

Viza turistică pentru 30 de zil, cu o singură intrare se ia direct din aeroportul din Hurghada. Costă 25 de dolari de persoană. Am scris și mai jos despre acest aspect.

Asigurări de sănătate

Nu este obligatoriu să avem încheiată o poliță de asigurare pentru deplasarea din Egipt, dar este recomandat! Atât asigurarea storno (dacă nu mai putem pleca în excursie să ne putem recupera banii) cât și cea valabilă la destinație, care să acopere riscul covid.

Check in, îmbarcare și zbor Animawings Hurghada

Totul a mers șnur, rapid, eficient, foarte simplu, la fel ca oricând! Nu s-au cerut dovezile de vaccinare/testare la check-in și există un motiv pentru asta: în Egipt se verifică documentul fiecăruia și cei care nu au nici dovadă de vaccinare nici test PCR pot efectua un test PCR la destinație, contra-cost.

Însă este varianta cea mai păguboasă posibilă: pe lângă că se pierde timp la destinație, în cazul în care cineva este depistat pozitiv își poate strica vacanța. Măsura a fost introdusă în special pentru cei care au rezidență în Egipt și se întorc acasă, dar toți călătorii pot să apeleze la această variantă, deși nu este recomandat!

Îmbarcarea s-a făcut rapid și am admirat un răsărit de soare fabulos de la ”poarta” avionului. Decolarea și aterizarea: ambele la timp.

Bagaje

Un bagaj de cală de 20 de kilograme și un bagaj de mână de șapte kilograme.

Servicii la bord

La bordul avioanelor Animawings se oferă apă/coca-cola sau fanta din ”partea casei”, în schimb sunt multe preparate care se pot achiziționa din avion: gustări, băuturi, dar și parfumuri sau alte oferte, am văzut și creme de protecție solară, iar prețurile erau foarte bune! Erau și câteva parfumuri arăbești de 100 ml cu preț de până în 30 euro/parfum și produsele sunt calitative, surprinzător pentru prețul afișat!

Zborul lin durează puțin și dacă în prima parte doar norii formează un peisaj unic de fiecare dată altul, odată intrați pe teritoriul Egiptului avem un spectacol pe cinste!

Pentru că se ajunge în Cairo, ulterior se zboară spre Hurghada! Deșert, munți, apă turcoaz! Mă bucur că nu am dormit în această perioadă, că nici măcar nu am moțăit, deși cam dificil având în vedere că am avut un loc la mijloc.

Zbor Hurghada 2

În avion ni s-au dat și câte două formulare: un card mic pe care trebuie să completăm câteva detalii și Formularul de sănătate. Cum îl aveam completat, nu am luat decât formularul mic. Însă absolut niciodată nu este bine să nelăsăm pe alții: dacă fix în ziua în care călătorim noi se schimbă ceva și nu ni se mai dau formularele? Cel mic da, se oferă numai în avion și se completa și înainte (eu am mai completat înainte de covid), însă Declarația de sănătate este ceva nou, pentru perioada pandemiei.

Aeroportul din Hurghada

În Egipt totul a mers șnur! Rapid, elegant, fără îmbulzeală! Am avut și noroc că nu era niciun avion înaintea noastră și am ieșit rapid de la control!

Au fost scanate bagajele de mână o dată înainte de a intra în aeroport, ulterior am trecut de controlul documentelor legate de pandemia covid (era mai bine să fie pe hârtie, le verificau mai repede), ulterior am achiziționat viza și după am trecut de control pașapoarte.

Bagajele au venit repede și gata, am început practic vacanța!

Cum spuneam, totul foarte rapid! Bagajele au venit la timp, totul s-a legat exemplar!

Aeroport Hurghada
Aeroportul din Hurghada este foarte curat și bine organizat, dar am venit cam prea echipată pentru vremea din Egipt!

Cartelă de internet

Am mai stat un pic să achiziționăm cartele pentru internet. Erau două opțiuni aici, din grupul nostru am luat din ambele și merg destul de bine.

Pont: dacă faceți hotspot cuiva, spuneți să închidă ”cloud” că pentru cel căruia îi dați conexiunea dvs, acesta este logat pe Wifi și dacă pozele se transferă în cloud, se va consuma internetul imediat! Au pățit-o câțiva din grupul nostru, mie nu mi s-a întâmplat. Am luat 25 de GB, încă nu am consumat decât 3 și precum spuneam, se mai conectează și o prietenă la hotspot-ul de la mine. Sunt mulțumită!

Am fost mai mulțumită altă dată că zbârnâia mai tare decât ce am luat acum, însă este foarte bine și așa! Acest articol îl scriu de pe vasul de croazieră, am încărcat și pozele în câteva secunde, prin hotspot de pe telefon.

Nu la toate hotelurile merge bine internetul, nu în toate autocarele și tot așa. Am plătit 15 $ (dacă aveam euro costa 12,5 euro) pentru cei 25 GB.

Egipt, bine te-am regăsit!

La ieșire din aeroport ne-am îmbarcat simplu în autocarulk de transfer, erau mai mulți reprezentanți ai agenției locale și am ajuns rapid la primul hotel unde am stat numai o noapte: Pyramisa. Da, a doua zi dis de dimineață am plecat spre Karnak, Valea Regilor, Luxor, unde ne-am îmbarcat pe o navă de croazieră, nava MS Emilio V. După trei nopți pe acest vas o să ne întoarcem îm Hurghada pentru încă trei nopți de data aceasta la un alt resort!

Mi se pare foarte frumos acest pachet de vacanță, pentru că vedem o mulțime de lucruri și foarte relaxat, după  a doua zi, care este obositoare, dar minunată, văzând atâte locuri fabuloase!

Revin cu articole și alte ponturi utile despre organizarea vacanței, de data aceasta nu pentru vacanțe independente și solo, ci pentru vacanțe de grup, pentru că și aici am învățat o mulțime de lucruri pe care aș fi dorit să le știu de la început :).

Temperatura

Plăcută ziua, de plajă în Hurghada. Se face baie în mare în orice anotimp, este superb! Pe 21 noiembrie erau 28 de grade ziua, seara mai răcoare. Iar în Luxor, Aswan sunt 32 de grade ziua, dar tot așa, seara se lasă răcoarea. Trebuie să avem o jachetă, un cardigan sau două, un șal călduros, să le rotim. Este în schimb foarte plăcut și se doarme tun! Se pot cumpăra și de aici o mulțime de lucruri, bineînțeles, dacă uitați ceva!

Animawings operează acum zboruri cu cele 3 aeronave Airbus 320, Parte a Memento Group, acționarul majoritar din acest moment este Aegean Airlines, cea mai mare companie aeriană din SE Europei, astfel oferă infrastructura proprie către Animawings;

Destinații operate de Animawings pe perioada de iarna: Egipt – Hurghada, Egipt – Sharm el Sheikh, Antalya, Dubai, Zanzibar, Maldive, Mauritius.

Și gata, am trecut la explorat!

La plecare spre țară

Se completează încă un formular care este înmânat la check-in, care se efectueză după ce se înfoliază bagajul. Se poate înfolia și cu folie alimentară. În rest costă 90 lire egiptene, 5 dolari sau 5 euro pentru fiecare bagaj. Este ideal să aveți banii pregătiți, sumă fixă. Este obligatoriu să se înfolieze bagajele, fiind se pare o cerință a statului român.

În Duty Free sunt multe magazine unde găsiți cam tot ce puteți găsi în bazarurile din zonele turistice, iar prețurile sunt similare. Un pic mai mari la unele produse, dar nu mult. În schimb țăgările sunt foarte ieftine și multă lume și-a cumpărat o mulțime de cartușe. oficial putem aduce în țară câte un cartuș/persoană din câte știu.

Notă: am mers în această călătorie de tip Study Tour la invitația Animawings și Christian Tour. Iubesc Egiptul, de aceea am mers și singură și independent de câteva ori și îl regăsesc mereu absolut spectaculos! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.