aeroport cancun

Aeroportul din Cancun a ajuns la numărul de pasageri dinainte de pandemie

Noutăți

Încă din luna septembrie a.c. Cancun a depășit nivelul pre-pandemic de pasageri. 1,66 milioane de pasageri au ajuns în luna septembrie în Cancun, cu 4,4% mai mult decât în luna septembrie 2019.

Până în ianuarie 2020, pandemia de coronavirus a redus drastic numărul pasagerilor și doar aproximativ 854.000 de pasageri au ajuns pe aeroport în septembrie 2020.

Este foarte posibil ca nivelul de pasageri pe aeroportul din Cancun pentru tot anul 2021 ar putea egala sau depăși numărul anual din 2019.

Mexicul nu a instituit niciodată cerințe de carantină sau testare pentru pasagerii primiți, în parte pentru a evita afectarea veniturilor din turism ale țării.

În iunie, stațiunea Cozumel, la sud de Cancun, a salutat prima sosire a unei nave de croazieră care transporta pasageri.

Statul Quintana Roo găzduiește stațiunile Cancún, Playa del Carmen și Tulum. Statul depinde de turism pentru 87% din activitatea sa economică.

Turiștii sunt atrași de această regiune și datorită faptului că nu au existat carantine și măsurile de precauție pentru sănătate sunt în mare parte voluntare. Mulți vizitatori își aruncă măștile atunci când ajung la hotelurile sau cluburile de pe plajă.

Statul a înregistrat o creștere a cazurilor COVID-19 în primăvară, în parte legată de creșterea călătoriilor în jurul săptămânii de Paște și au fost implementate reduceri parțiale la întreprinderi precum hoteluri și restaurante pentru a stopa creșterea, care a scăzut de atunci.

Mexicul nu a aplicat niciodată un lockdown strict, în stil european.

Sursa: AP

Guvernatorul regiunii Cuintana Roo anunța încă de la începutul lunii septembrie că se așteaptă ca traficul pe aeroportul din Cancun să ajungă la cel dinainte de pandemie. Tot atunci afirma că 70% dintre turiști sunt din Statele Unite

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *