Mystras Grecia 11

Serbia a ridicat restricțiile de intrare pe teritoriul său

Coronavirus COVID Noutăți

Autoritățile din Serbia au ridicat toate restricțiile de călătorie internaționale legate de COVID-19. Începând cu 3 mai, toți călătorii, indiferent de țara de origine și de statutul de vaccinare, pot intra în Serbia fără cerințe speciale legate de pandemie.

Deocamdată știrea nu a fost actualizată pe MAE; dar probabil că în cursul zilei de azi sau de mâine va fi realizat acest lucru. Am dat în schimb telefon la Ambasada Serbiei din România folosind un număr de urgență și mi s-a confirmat telefonic.

Așa cum am mai spus, MAE trebuie să actualizeze după ce primește nota oficială, există o procedură. inițial țările anunță prin autoritățile competente (în acest caz Guvernul Serbiei), ulterior se transmit notele către ambasade și consulate.

Măsuri interne Serbia

Toate întreprinderile și facilitățile au permisiunea de a funcționa sub rezerva măsurilor de igienă și distanțare socială. Purtarea măștii este obligatorie în instituțiile medicale și recomandată în toate spațiile interioare.

Autoritățile ar putea reimpune orice restricții fără preaviz sau deloc, în funcție de activitatea bolii în următoarele săptămâni. Autoritățile locale sunt împuternicite să introducă măsuri mai stricte în jurisdicțiile lor dacă ratele de infecție o justifică.

Sursa

PS: fotografia de copertă nu este din Serbia. Am fost în Serbia acum mulți ani, dar nu am la îndemână fotografiile. Era în perioada corporate, când după deschiderea magazinului real,- Timișoara 3 împreună cu câteva colege am făcut un city-break acolo. Dar voi ajunge în curând din nou, oricum atunci, când nu aveam blog, făceam puține fotografii și destul de slabe. Dar le voi căuta și pe cele din acea iarnă, așa, să fac o comparație. A fost o aventură despre care voi vorbi – când găsesc fotografiile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.