Autoworld Bruxelles 1

Fără măști în avioanele și aeroporturile din Uniunea Europeană

Coronavirus COVID Noutăți

Uniunea Europeană nu va mai solicita purtarea măștilor în aeroporturi și în avioane începând de săptămâna viitoare. Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene a declarat că speră că decizia comună, luată cu Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, va marca „un mare pas înainte în normalizarea călătoriilor aeriene” pentru pasageri și echipaje.

În acest sens, European Center for Disease Control* (ECDC) a emis un nou ghid pentru călătoriile cu avionul:

*Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

 

Pasagerii ar trebui să respecte alegerile celorlalți pasageri, măștile fiind în continuare recomandate, dar nu mai există obligativitatea purtării lor.

„Un pasager care tușește și strănută ar trebui să ia în considerare cu fermitate să poarte o mască de față, pentru liniștirea celor care stau în apropiere.”- conforma recomandărilor.

Noile recomandări intră în vigoare la 16 mai, dar regulile pentru măști pot varia în continuare de la compania aeriană după această dată dacă zboară către sau dinspre destinații în care regulile sunt diferite.

Deși multe țări nu mai cer pasagerilor să trimită date printr-un formular de localizare a pasagerilor, agențiile europene au mai spus că companiile aeriene ar trebui să-și păstreze sistemele de colectare a datelor în standby, astfel încât să poată pune aceste informații la dispoziția autorităților de sănătate publică, dacă este necesar.

De exemplu, în cazul în care va apărea o nouă variantă de îngrijorare care a fost identificată ca potențial mai periculoasă.

Aeroportul Henri Coandă a renunțat la a mai solicita purtarea măștilor în momentul în care la nivel național s-a stabilit renunțarea la această restricție. Multe alte aeroporturi au renunțat la a solicita purtarea măștilor, toate în care statul nu a mai impus aceste măsuri.

În continuare trebuie să ne interesăm despre reglementările din fiecare stat, deoarece această schimbare la nivel UE este doar recomandarea ECDC, nu acționează ca o legislație în fiecare țară.

De curând și Italia a renunțat la mai solicita purtarea măștilor în spații publice.

Sursa: Euronews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.