Proiectul Muziris: pe urmele anticului oraș în ziua 11 KBE

India Kerala Kerala Blog Express 3

Surpriza zilei a fost plimbarea cu șalupele și o armată de cameramani și fotografi în Backwaters, Delta Keralei. Ziua a fost dedicată vestigiilor arhologice, în proiectul Muziris, numele unui port străvechi, care datează din secolul 1 ÎC, sau chiar mai demult. Portul a fost  folosit de fenicieni, perși. egipteni, greci și romani și de aici porneau spre occident ambarcațiuni care gemeau de adevărte comori, mirodenii precum piper negru, perle, diamante, safire, fildeș, mătase chinezească.

Dis de dimineață am plecat din tabăra Western Ghats direct către Kochin, drum lung, noi mai moțăiam, ne-am și oprit la un moment dat la o fabrică de ciocolată, prilej cu care am servit și o nucă de cocos: cel mai bun remediu pentu orice în căldurile din Asia: hidratare, energizare, este tratația minune, am scris un articol despre beneficiile Apei de Cocos, îl puteți citi aici.

Muziris Project Kerala22

Muziris Project Kerala5

Muziris Project Kerala12

Fiind iar în backwaters, Kerala, masa de prânz a fost servită la un Eco-Resort situat pe malul apei, cu mangrove, mici pârâuri și podulețe în toată încinta. Un loc unde cu adevărat te relaxezi, dar și cu preparate culinare deosebite, am mâncat fructe de mare, pește și creveți uriași, pe grătar. Totul proaspăt și foarte delicios. După masă iar la drum.

Ayurmana Spa Kerala7

Proiectul Muziris

Pe drum ni s-a povestit despre Muziris, acest proiect foarte iubit, dorit de către oficialitățile statului Kerala și asupra căruia stau ațintiți ochii comunității arheologice. Locul exact al anticului oraș Muziris nu este cunoscut, se crede că este situat în Kodungallur, un oraș la 18 mile nord de Cochin. Mai multe despre acest proiect puteți afla de pe pagina dedicată, din câte ni s-a spus, se recomandă o excursie de o zi minim numai pentru Muziris pentru a trece în vedere și a asimila informațiile disponibile în acest moment.

Proiectul este atât de important încât vizita noastră la siturile arheologice a fost subiect de știri: a fost o surpriză totală, ca așa, după o noapte în tabără să facem o călătorie cu vaporașele împreună cu o armată de cameramani care ne făceau non stop poze și ne filmau. Vă dați seama că nu ne-am aranjat deloc înainte de a pleca la 6 sau 7 dimineața, noroc că există ochelarii de soare!

Muziris Project Kerala19

Muziris Project Kerala13

Muziris Project Kerala14

Muziris Project Kerala21

Plimbarea pe ape ne-a dat posibilitatea de a admira plasele de pescuit chinezești din multiple unghiuri, iar plimbarea până la punctele de interes ne-a purtat prin sate pitorești, cu vegetație luxuriantă, case îngrijite, copii veseli și timizi, dar foarte curioși. Multă culoare peste tot, v-am mai spus cât de minunată este atmosfera din Backwaters, parcă un alt tărâm, o altă dimensiune.

Ca puncte de interes, am vizitat fortul Kottappuram, Muzeul Palatului Paliam și Muzeul Nakukettu Paliam. La Palat una dinte Doamnele care ne-au întâmpinat avea părul creț, ne-am amuzat de asemănare. Și încă o dată am remarcat cât de timizi sunt indienii, cât de calzi și de delicați.

Seara am ajuns la Holiday Inn Cochin

Mi-a plăcut enorm de mult acest hotel modern, curat, cu toate facilitățile necesare pentru o ședere în interes de afaceri dar nu numai. Am postat un mini video pe Facebook, fiind total impresionată de cameră. Wi Fi excelent, mergea cu viteza luminii în toată incinta, ce bucurie. După ce am făcut videoul și înaint de masă, m-am bălăcit în piscină cu bloggerițele din Brazilia și cu un băiat din Spania, a fost un moment magic să privesc orașul de sus de la piscină, în căldura umedă indiană. Surprinzător, nu ne-au bâzâit țânțarii. Aș fi vrut să fac și sport, Holiday Inn fiind dotat cu o sală de sport la standarde internaționale, dar eram mult pra obosită. Mi-ar fi plăcut să stăm mai mult timp aici, dar a doua zi de dimineață trebuia să ne trezim foarte devreme, deoarece aveam un avion de prins. Am zburat pentru prima oară cu Air India spre Calicut/ Kozhinkode.

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, o agenție boutique care realizează foarte multe programe frumoase, multe pentru SPA, vindecare, cunoaștere, pentru grupuri sau individual, în diferite destinații exotice și nu numai.

pe curând,

Mirela

0 thoughts on “Proiectul Muziris: pe urmele anticului oraș în ziua 11 KBE

  1. Cand am inceput sa citesc articolul si am ajuns la partea cu portul folosit de egipteni, romani etc chiar m-am gandit ce vestigii arheologice si ce comori stau ingropate pe acolo. Am auzit cuvantul spa? Vreau si euuu.

    1. Am vazut cateva locuri, dar ruine, inr st SPA-ul era cat se poate de actual. La Windflower, unde m-as fi mutat de tot! Cu tot cu maimutele prezente in balconul propriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.