Peripeţii de troller cu personalitate în India: de la agonie la extaz şi de la capăt #jurnaldetroller

India Kerala Kerala Blog Express 3

Când te eliberezi de stres şi îţi laşi mintea să zburde, ai idei trăznite. Acesta este un articol neserios despre aventurile trollerului meu prin Kerala, India. Dacă trollerul ar putea vorbi: v-aţi imaginat vreodată ce gânduri ar trece prin capul partenerului vostru de călătorie dacă ar avea viaţă? Noroc că nu şi mai ales  că trollerele nu stau pe net că aş ajunge probabil să îmi car lucrurile în pungi, s-ar feri din calea mea orice purtător de roți și asta de la zeci de kilometri.

Este greu să fii troller de blogger de călătorii.  Mă gîndesc la un dialog imaginar al trollerului meu cu altele dacă vreodată – Doamne fereşte! – ar ajunge să comunice. Am personificat trollerul deoarece mi-e drag de el şi din tot sufletul regret tratamentul aplicat chiar de la prima sa călătorie, dar ce să îi faci, viață grea pe căldurile şi în graba indiană. Dar până la dialogul imaginar, m-am gândit la cum ar arăta:

Roncato Light, Lime, Jurnal de Călătorie

Văleleu, ce stres! Kerala, India

9.02.2016 Gata, plec în lume. Am fost ales din atîtea altele de la valigeria.ro pentru că sunt frumos, asta în primul rînd. Da, am şi gene bune, sunt rezistent, deşi uşor, am o grămadă de funcționalităţi, dar sunt atât de simpatic încât oamenii fac o pasiune pentru mine de la prima vedere. Cu gândul la aventurile viitoare nici nu îmi dau seama cum am făcut prima călătorie: barza curier m-a adus, înfofolit bine, la prima mea casă.

10.02.2016 O văd pe Mirela: voiasă, mă mângâie, mă fotografiază, este delicată cu mine şi mă gîndesc: vai ce noroc pe capul meu. Nici nu am apucat bine să ne împrietenim că și mă încarcă cu o grămadă de lucruri colorate, adaugă și iar adaugă, am avut un pic de stres și am primit câteva lovituri la balamale, dar merge.

12.02.2016 Sunt în sfârșit gata: pregătit trupeşte şi sufleteşte pentru călătoria cu avionul, care face parte din antrenamentul nostru de bază, practic scopul nostru în viață, așa că sunt relaxat: am făcut imunizare, sunt şi înfăşurat, nu mă aleg cu nicio zgârietură.

13.02.2014 Sunt curat, proaspăt. Mă simt bine.

15.02.2016 Se pare că am intrat în viață destul de în forță, nici nu mă acomodasem bine la hotel, unde am avut parte de un pic de relaxare, că iar am fost împachetat, înfoliat și împins spre AUTOCAR:

La urcarea în autocar am fost un pic bruscat şi tăvălit de cîţiva oameni răi, dar Mirela mi-a luat apărarea, i-a făcut cu ou şi cu oţet acuzându-i de lipsă de sensibilitate şi drag de frumos. A supravegheat personal manevrele şi după cîteva alte apostrofări, am primit un tratament preferenţial de zile mari. Ce mai, am fost răsfăţat. Am simţit dragostea stăpânei mele şi mîndrie, că din atâtea altele lăsate de izbeliște eu sunt cel mai iubit.

La prima oprire mi-am găsit și un tovarăș de suferință, care m-a însoțit o bună bucată de timp, practic am fost nedespărțiți: un troller mic de cabină Brics, care a avut mai mult de suferit decât mine, chiar i s-a desprins o curelușă, a fost și zgâriat. Păi cum altfel dacă a fost abandonat undeva pe o podea rece de autocar, iar peste el au fost aruncate cu sălbăticie o grămadă de alte bagaje, unele dintre ele adevărați mastrodonți?

Cu fratele de suferinta,
Cu fratele de suferinta,

16.02 – 2.03. 2016 Îmbarcat, protejat. Încărcat, descărcat. Din fericire ajung în locuri frumoase, unul mai frumos decât altul, m-am împrietenit şi cu toate celelalte trollere şi bârfim cu nesaţ, noi ştim tot.

Sunt îmbuibat cu diferite obiecte. Mereu aceeași poveste: de ce insistă fata asta să se așeze pe mine și să mă împingă până când nu mai pot? Nu înțelege că 80 de litri nu înseamnă 109? De ce nu l-a luat pe ăla mai mare? Dar supraviețuiesc: aer condiționat, bârfă, vai, nimeni nu mai suportă vacanța asta: fiecare troller ar vrea o pauză, să fie curățat și lăsat un pic în pace. Eu scăpasem de praf și alte neplăceri, dar gata, s-a terminat fericirea. La un moment dat Mirela s-a cam săturat să mă tot înfăşoare, mai ales odată ce s-a obişnuit cu mine şi nu am mai fost un lucru nou. Nu s-a mai obosit să găsească folie așa că lucrurile devin un pic cam dirty. În schimb, peste tot sunt luat cu grijă și protejat, asta pentru că Mirela i-a învățat bine pe băieții cu bagajele și au față de mine o grijă specială.

3.03.2016 Plecăm cu noaptea în cap. Aud ceva de TREN. Yuhuu, sunt chiar curios, am auzit multe povești despre acest mijloc de transport. TREN, TREN, TREN….

Vai dar unde am ajuns? Cum adică tren de noapte? Este beznă totală şi sincer să vă spun nu prea îmi place mirosul. Ok, stau treaz, un pic imunizat, mă gândesc la locurile frumoase pe unde am fost. Pe unde o fi prietenul meu elegant? Mi-e dor de el. Ne înţelegem unul pe altul, avem aceleaşi pretenţii, ni s-a spus că o să fim răsfăţaţi când ne-au trimis în lume și asta este răsfăț?

4,5.03.2016 Aceeași poveste: încărcat, descărcat. Nimic nou sub soare.

6.03.2016 Auoleu, iar tren, vai ce ghinion. Auzisem eu de astfel de lucruri, face parte din trainingul nostru, dar nu credeam să arate aşa, toate. Hotărât lucru: nu îmi plac trenurile. Nu, deloc, asta să îmi fie învățătură de minte că am crezut în basmele cu trenuri frumoase. Viața de troller nu este o poveste cu zâne, hotărât lucru, sau poate că doar viața mea.

Troller Roncato Light

Apă, vapoare, briză, lumină, multă curățenie, sunt purtat cu grijă și admirat. Vai dar ce frumos, hai că o iert pe Mirela pentru tren. Aşa da, aici este mediul meu, se pare că a înţeles lucrul acesta în sfîrşit.

Troller Roncato Light (3)

7.03.2016 Acest loc îmi place chiar mai mult. Mă simt în raiul trollerelor, unde mai pui că nu știu cum dar m-am mai degajat, nu mai simt că plesnesc din toate încheieturile, nu știu ce a făcut Mirela, dar mă simt ușor.

8.03.2016 Hei, dar ce-i asta? Unde să urc? În rată? Ce-i aia rată? Mi-e frică, mi-e frică rău. Bine, aer, ventilație… hai că este suportabil. Nu prea se potrivește locul acesta cu standardele mele de curăţenie, a trebuit să stau pe jos şi m-am murdărit îgrozitor. Timpul trece repede

Ce-i asta? Ce-i asta, cum adică pensiune locală? Hai că am văzut-o și pe asta. Bine că nu mai este mult și plecăm acasă. Ce aventură. Oare ce mă mai așteaptă în viitoarele misiuni?

The End

Of, jurnalul acesta m-a pus pe gânduri

Inutil să spun că pusă în faţa unei asemenea realităţi şi elocvenţe, m-am căit amarnic pentru faptul că nu am fost mai eficientă cu spaţiul şi am îngrămădit iar ţoale şi alte efecte personale de care nu am avut nevoie. În apărarea mea spun că a fost prima călătorie în India şi cum nu aveam timp să duc lucrurile la curățătorie mereu, de aceea am luat mai mult, să fie.

Și….

Dragă troller,

dacă ai putea să mă auzi, și-aș spune că voi căuta să îi arăt că trenurile pot fi şi frumoase, nu doar funcționale, promit să îți arăt lumea altfel. Şi mai promit să nu te împrumut decât la oameni care au la fel de mare grijă de tine. Sau să nu te împrumut de loc. O să îţi iau și o husă, pentru că drept să spun să pun folie de 20 de ori este cam neproductiv. O să iau mai puține lucruri chiar în călătorii lungi, până la urmă de asta te-am ales, mi-am dorit un troller exact ca tine.

Nu pot să cred totuşi că m-ai pârât, să îți spun despre ce este vorba: m-am gândit eu cu mintea mea de om creţ că trebuie să am şi o experienţă locală să văd adevărata Indie aşa că deşi puteam să o ţin numai în hoteluri de lux toată vacanţa, gratis, am ales să mă duc la un Home Stay şi să şi plătesc pentru asta. Proastă socoteală, mai ales că desigur am de gând să revin în India şi privilegiul de a sta loco nu mi-l va răpi nimeni, dar aşa răsfăţ de 5 stele dat de apartenenţa naostră la KBE nu este garantat. Dar ce să-i faci. 

Însă sigur sigur m-au ajuns blestemele tale, că la home stay am fost ciupită de furnicuţe şi oricum nu am dormit chiar ca în sânul Xandari. De fapt departe ca în sânul Xandari. În fine, am supravieţuit. Categoric, excursia aceasta mi-a cam ridicat standardele la cer. Nu numai locurile în care am ajuns, dar şi modul în care am fost trataţi peste tot a făcut diferența. Cred că nu știu cum, dar lucrurile acestea te vor bucura și nu îmi spune I told you so, pentru că ești un troller și nu vorbești. 🙂

Lăsând gluma și parodia la o parte, am pus la grea încercare trollerul Roncato Light, în primul rând pentru că l-am burdușit peste măsură mereu și am compensat prin metoda: sari pe el până se închide. Mereu pe grabă, mereu cu gândurile în altă parte. Mă bucur că au ținut bine clapetele, dar sigur nu este tratamentul ideal, chiar dacă produsul are 10 ani de garanţie.

L-am trântit, am alergat cu el, l-am tras pe scări și câte și mai câte. Un partener de încredere pentru vacanțe reușite, pentru că ultimul lucru pe care îl dorești când călătoreşti de colo-colo în ținuturi îndepărtate este să rămâi fără roți la troller sau să se spargă sau mai știu eu ce, să cedeze undeva.

Personajul principal: Trollerul Mediu Light Roncato Lime, de la valigeria.ro

Produs Roncato din Gama ușoară, fabricată, testată, desenată și proiectată în Italia.
Trollerul este realizat 100% din materiale reciclabile, special proiectate pentru a proteja mediul înconjurator.
Este un troller mediu pe patru roti duble – care asigură stabilitate și o manevrare foarte ușoară – confectionat 100% din material polipropilenă, fiind impermeabil si foarte rezistent la socuri. Are un sistem de închidere cu clape, prevăzut cu cifru și TSA.

Am fost în #KeralaBlogExpress la invitația Biroului de Turism al Keralei, proiectul fiind sprijinit de Nikon România și de First Class Intl, iar bagajele: troller, rucsac şi geantă sunt toate gama Roncato, de la valigeria.ro, partenerul ideal pentru o călătorie în ţinuturi îndepărtate şi umede – toate sunt impermeabile, tocmai bune pentru adăpostit echipamente, acte şi efecte personale.

Şi surpriză: am mai văyut o Doamnă care călătorea chiar cu 2 trollere lime! Ne+am conversat într-un feriboat, aşa că se poate!

Troller Roncato Light (21)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *