Milanezii sunt microbiști!

Destinații Europa Italia Milano

Cam ca toți italienii, de altfel, ce mai: sange latin! Într-o frumoasă zi de mai am aterizat în Milano cam pe nepregatite, soluție de ultim minut, din cauză că am fost informate, eu și Ani, prietena mea – din foarte scurt că s-a anulat cazarea noastră din Bergamo (unde ne întâlneam peste două zile cu restul grupului pentru Maroc) așa că booking, last minute, EVIRKA, hotel Dateo, 2 nopți cu mic dejun 100 Euro, pentru două persoane, booked, cazat, aranjat și hai în oraș!

DSC01180
O seară liniștită în oraș??? Nu în Milano!

Supriză: Microbiști la orizont!

Nu ne așteptam la așa ceva! În primul rând, vedem grupuri, grupuri de italieni de toate vârstele cu steaguri și îmbrăcați în culorile INTER MILANO albastru-negru ducându-se toți într-o direcție….. nu auzisem să fie vreun meci.
Ne ducem și noi spre Dom, unde speram la o seară liniștită la un restaurant, cu un roze și admirând promenada, dar grupuri, grupuri de milanezi costumați tot mai mari, tot mai dese, tot mai gălăgioși, în aceeași direcție.
În fine ajungem în piața Domului și rămânem mască: TOATĂ piața plină ochi de oameni, a doua zi am aflat că au fost în jur de 60 000 care au sărbătorit titlul, MILAN CMPIOANA ITALIEI….. și noi cu ei 🙂

DSC01185DSC01206DSC01207

DSC01215 DSC01216 DSC01217 DSC01219

DSC01211 DSC01214

DSC06412

DSC06414

Nebunie civilizată

Au fost tribune lângă dom și ecrane uriașe pe care s-au proiectat imagini de la ultimul meci din campionat (dar soarta din câte am înțeles fusese decisă, INTER era CAMPIOANĂ).
Nu este cazul să spun ce efervescență a fost pe străzi și ce senzație am trăit, galeriile Vittorio Emanuele II pline ochi, gălăgie, toată lumea fericită.

În mulțime se vindea ambulant bere din navete, lumea arunca totul pe jos, nebunie maximă, DAR: 

  • nu am văzut pe nimeni să scuipe, să înjure, sau să se poatre urât cu cineva din jur, lumea cânta, scanda, se simțea bine!
  • nimeni nu ne-a admonestat în niciun fel, sau să ne zică ceva, nouă sau altcuiva, să fie certuri, bătăi, fiecare sărbătorea frumos cu grupul lui
  • era plin de carabinieri dar nu am văzut să fie nevoie să intervină
  • a doua zi totul era lună, nicio urmă a serii precedente

DSC01251 DSC01252 DSC01253 DSC01222 DSC01227 DSC01229 DSC01233 DSC01237

La 60 000 de oameni care s-au adunat în Piața Domului!

A fost o seară magică, nu ne-a venit să credem ce trăim, energia unei asemenea adunări îți dă multă adrenalină, te face să vibrezi!
Asta am dezbătut a doua zi la micul dejun cu Ani…… ce ar fi fost să nu fi avut problema de cazare, nici nu am fi știut pe lângă ce eveniment am trecut – încă o dată am văzut că tot răul spre bine și că este important să lași evenimentele să curgă, așa totul se aranjează frumos!

pa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *