Destinație de cumpărături: Napoli

Destinatie de shopping Europa Italia Napoli
DSC05091
Napoli

Pentru o sesiune bună de cumpărături, mai ales în perioadele de reduceri, sunt câteva locuri tradiționale să le spunem, precum Milano (fancy și de toate) Parndorf (casual), sau Barcelona. Dar ce părere aveți de Napoli?

De ce să alegi Napoli pentru o sesiune de cumpărături?

Pentru că este un oraș frumos, cu multiple atracții turistice, culinare, distracție și totodată plin ochi cu magazine pe toate gusturile.
Într-adevăr sunt cele mai mari reduceri pe care le-am întâlnit, orașul nefiind atât de bogat precum altele – când am fost la sfârșit de ianuarie 2012 am găsit adevărate chilipiruri și toate mărimile, pantofi pump și alte modele la Zara cu 11 – 15 euro, rochii superbe cu 16 euro sau mai puțin, pantaloni Versace for H&M cu 5 euro și multe altele.

Plus conveniența:
Zboruri multe și la prețuri mici
Cazare convenabilă, mai ales în sezonul de iarnă, noi am ajuns pentru că doream un city break ieftin și bun și pentru că am dat peste reducerile acelea mari ne-am împrospătat puțin și garderoba.
De la aeroport în centru se ajunge foarte ușor și ieftin (spre deosebire de Milano unde majoritatea zborurilor low cost sunt pe Bergamo, ceea ce mai adaugă 1,30 h și 15 euro la buget, asta numai pentru un drum).
Temperatura: temperaturi de 12, 13 grade în ianuarie, februarie, cum sună? Anul acesta este cald dar când am fost eu țin minte precis că am zburat pe 29 ianuarie 2012 cu Wizz și după ce am decolat aeroportul Băneasa a fost închis 2 zile, Bucureștiul era sub nămeți iar noi savuram cafeaua și prânzul la terasă, nu este Caraibe, dar este plăcut.

DSC04992
La colindat pe Via Mezzocannone, sunt multe mici magazine cu diverse și aici

Bonus pentru reducerile din ianuarie-februarie: sunt foarte puțini turiști, majoritatea sunt tot italieni din alte orașe, așa că te bucuri de viața napoletană la maxim.

DSC05215
Toată lumea este la cumpărături

La cumpărături prin Napoli

Mi-a plăcut să colind pe străzi, să mă opresc la prânz cu prietena mea; ne despărțeam că aveam ținte diferite și ne întâlneam de mai multe ori, chiar pe aceeași stradă uneori sau în același magazin sau la anumite repere, dar mereu la cafea, prânz, cină, ieșit seara și colindat pe la obiective turistice, dar la cumpărături….. fiecare pe cont propriu în majoritatea timpului.
Am avut impresia că tot orașul este la cumpărături, mai ales pe seară, era o frenezie care ne-a cuprins și pe noi, oameni de toate vârstele la vânătoare….. de reduceri. Mulți italieni așteaptă reducerile pentru a-și completa garderoba și cred că mulți vin în Napoli special.

Când sunt reducerile în Napoli?

Două sezoane de reduceri: ianuarie-februarie și iulie -august. Cel mai bine este să mergi pe la mijlocul perioadei, la început reducerile sunt prea mici iar la sfârșit….. nu prea mai găsești mare lucru.
Orele de cumpărături: majoritatea magazinelor între 10:30 (deși unele deschid mai devreme) – 13:00 și 16:00 – 19:30. Chiar și multe pizzerii au acest program, aici se respectă încă faimoasa pauză italiană de siesta care în nordul Italiei s-a cam evaporat. Este frumos mai ales că la prânz vezi multe mese numai cu bărbați la costum iar femeile în găști, îmbrăcate casual și de multe ori cu copii, aici încă este destul de puternic reprezentat traiul tradițional, în care soțul muncește, sunt multe casnice. Dar toată lumea respectă prânzul: antipasto, primi (chiar secundo uneori) desert și cafea/digestiv, 2 ore!

DSC05088
La pauză de cafea pe Via Toledo, o gașcă veselă în spatele meu
DSC05017
Aici am luat prânzul și cina de câteva ori, lângă Complesso Monumentale di Santa Chiara

Deci pe unde se poate colinda în Napoli pentru cumpărături?

Via Toledo și Via Roma

În centrul vechi, sunt pline de magazine gen H&M, Zara. Pe Via Toledo sunt și multe magazine de lux sau ale creatorilor locali, magazine artizanale, plus crème de la crème: Gay -Odin, o fabrică de ciocolată foarte veche și foarte renumită. Via Toledo 214 și 427

DSC05070
Via Toledo Napoli

Corso Umberto 1

O stradă foarte plăcută nouă cu multe magazine de toate genurile, de la magazine cu marfă foarte ieftină până la Max Mara.

DSC04969
Corso Umberto 1

Via Alessandro Scarlatti

În cartierul Vomero, stația de metrou Vanvitelli, foarte multe magazine, baruri, restaurante, multă lume, atmosferă extrem de vie, forfotă, aici și pe Via Toledo mi-a plăcut cel mai mult să colind la cumpărături.

DSC05077
Via Alessandro Scarlatti

Galleria Umberto I

Centru de shopping și afaceri este asemănătoare ca stil cu Galeria Vittorio Emanuele din Milano, pe Via San Carlo, a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea. Este o clădire frumoasă, o galerie cruciformă cu acoperiș pe structură metalică și sticlă și un dom mare. Ar necesita din punctul meu de vedere și o renovare.

DSC05046
Galeria Umberto 1: Milano? Nu, Napoli!

Cartierul Chiaia

Cartier foarte frumos și elegant, majoritatera caselor mari de modă au aici reprezentanțe: Gucci, Louis Vuitto, Prada, Armani, Slavatore Ferragamo, Cartier. Faimoase sunt Riviera di Chiaia, Via Calabritto, Via Carlo Poerio, Via dei Mille, Via Gaetano Filangierei, Piazza ei Martiri, etc, toată zona este de străbătut.
Aici sunt și celebrele magazine Marinella (Riviera di Chiaia 287)– faimos pentru cravatele lucrate manual, Aldo Tramontano pentru genți și Mario Talarico pentru umbrele.
noi am făcut mai mult window-shopping în zonă și plimbare pe frumoasa Riviera di Chiaia.

Doriți antichități?

Programați vacanța: în cea de-a treia sâmbătă și duminică a fiecărei luni se ține câte un târg de antichități pe Viale Dohrn.
Quartieri Spagnoli: un labirint de străduțe specific italiene, unde sunt multe magazine cu produse tradiționale, lucrate artizanal. Este un cartier sărac, dar foarte pitoresc, cel mai napoletan dijn Napoli, numele nu trebuie să ducă în eroare, vine de la faptul că înițial aici a fost stabilită garnizoana spaniolă în sec. 16.

DSC05262
Ce poate fi mai frumos decât această străduță din Napoli?

Mie mi-a plăcut foarte tare această excursie la Napoli, mai ales că am fost cu o prietenă foarte dragă mie cu o energie debordantă, iar lucrurile achiziționate au condimentat plăcut toată experiența, așa că vă urez dacă ajungeți la Napoli și nu numai:

1

2 thoughts on “Destinație de cumpărături: Napoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.