Regrete adunate din călătorii

Diverse Sfaturi de călătorie

Se spune și pe bună dreptate că în viață ajungem să ne pară rău de lucrurile pe care nu le-am făcut. Uitându-mă pe lista mea de regrete adunate de prin vacanțe, este perfect adevărat!

Jene diverse, care nu își au locul

Nu mă refer la ceea ce ține de bunul simț, ci la lucruri care mă afectau numai pe mine. Regret că de multe ori nu am făcut unele lucruri pe care le simțeam din jenă, mă trezeam întrebându-mă: oare ce crede lumea despre mine dacă…. de exemplu mănânc pe stradă, sau stau pe scările unei biserici, magazin cu un suc și fac poze, sau în parc, sau mă îmbrac mai de scandal, chiar să fac poze uneori, etc….

Excursii pe care le-am ratat

Din motive pe care acum nici nu le mai țin minte. Regret că nu m-am mobilizat puțin să plec cu prietenii în Sahara în expediție când au fost în gașcă mai mare – puteam să o fac, acum toate motivele stupide pentru care nu am plecat mi se par puerile, nici nu presupunea o mare cheltuială. Face parte din lucrurile frumoase pe care ți le oferă viața și le lași să treacă pe lângă tine. Din păcate au mai fost și altele.

Aparatul foto

Îmi pare rău că nu am avut mereu un aparat bun și că uitându-mă pe anumite destinații nu găsesc poze de care să fiu mulțumită, lucru pe care îl resimt cel mai puternic de când am început să postez pe blog, adică nu aspir la performanțe de top (îi las pe profesioniști) dar mi-ar place să am fotografii frumoase, clare.
Mai grav: că uneori am rămas fără baterii (sau cu puțină memorie pe card) și că îmi lipsesc o grămadă de poze! Iar o dată am rămas chiar și fără poze.

Legate de cumpărături

Mi-am promis că dacă mă mai duc într-o destinație unde găsesc ceva deosebit și pot lua respectivul lucru să îl iau. Aici nu includ mallurile din Europa la reduceri de exemplu, haine se găsesc și la noi, dar regret că:
– nu am luat mai mult ulei de argan de la berberi în Maroc (am luat de la o familie, le-am adus suveniruri la prietene și colege și toate mi-au spus că a fost cel mai bun produs cosmetic pe care l-au folosit vreodată).
– nu mi-am luat o haină de piele lungă maro de care efectiv m-am îndrăgostit de la o fabrică de pe lângă Kusadasi într-o excursie, pe motiv (influențată de prieteni) că ajungem la Istambul și găsesc acolo mai frumoase și mai ieftine. Am găsit: după ce am căutat mult de tot ceva cu 20 de euro mai puțin nici pe departe atât de frumoasă, sau comparativ din punct de vedere al calității, am luat-o de consolare și chiar și acum după mulți ani îmi pare rău că nu am făcut ce am simțit și nu am luat-o pe cea de care efectiv mă îndrăgostisem, mai ales că planificasem această achiziție din țară.

Altele:

– Excursiile în care nu am verificat cu mânuța mea cazarea, am avut surprize neplăcute de mai multe ori, asumate. Am învățat și din asta.
– Că am stat într-o excursie 3 nopți în Paris și nu am ieșit deloc noaptea, nu dorea prietena cu care eram, eu nu am insistat și în perioada aceea nici nu îmi trecea prin cap să fac program separat (la urma urmei cea mai bună soluție în astfel de cazuri).
– Că uneori am cărat prea multe bagaje, ceea ce se rezumă în timp pierdut cu alegerea ținutelor la destinație și alte neajunsuri, am scris aici despre bagaje multe 🙂

La acestea mă gândesc acum, voi ce regrete de vacanță aveți?

2 thoughts on “Regrete adunate din călătorii

  1. Mie imi pare rau ca am calatorit prea putin in tarile in care am muncit (Turcia si Elvetia). Adica le-am traversat si am vazut principalele orase, dar probabil au inca multe secrete pentru mine, chiar daca am locuit acolo ani de zile. Mai imi pare rau ca nu am mers la un meci de etapa al echipei FC Barcelona, fiindca eram acolo si nimeni din grupul meu nu a dorit sa ma insoteasca (nu sunt mare fan fotbal, dar parca pe Messi doream sa-l vad in actiune).Imi mai pare rau ca aloc prea putin timp calatoriilor extene cu munca si mai putin pentru vacante. Imi mai pare rau ca am vazut atat de putine locuri din Romania…

    1. Multumesc Albert!. Da, deci tot de lucruri pe care nu le-am facut ne pare rau! Si mie imi mai pare rau ca nu am vizitat suficient de mult tara noastra, mai ales ca am avut destule deplasari, trebuie sa mai lupt cu oboseala! Si eu imi doresc sa vad un meci in Barcelona, cred ca este o experienta pe care o tii minte toata viata, microbist sau nu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.