Hollywood Road: Hong Kong-ul tradiţional la puterea Man Mo

Asia Hong Kong
Hong Kong 2 181
Multe dorinte la templul Man Mo

Numele străzilor din Hong Kong m-au dat pe spate: sunt orice numai de aici nu, numai regine, cavaleri, Sir-i şi istorie, mitologie. Chiar mă întreb cât o să se păstreze aceste nume, acum că nu mai sunt britanicii la stăpânire şi deja a trecut ceva timp. Nu m-aş mira ca una cate una străzile să fie redenumite, să aibă mai multă legătură cu ce vedem pe străzi.

Strada Hollywood – strada cu antichităţi şi cu templul Man Mo

Dacă doriţi să vă împrospătaţi colecţia de artă sau doar să cumpăraţi un cadou deosebit, pentru voi sau pentru alţii, aceasta este strada potrivită. Sunt de toate: de la statui pe multe dimensiuni la mobilă, tot felul de obiecte, vase, bibelouri, tot ce vă puteţi imagina. Dar şi alte obiecte nu atât de vechi, dar frumoase.

Hong Kong 2 123

Hong Kong 2 116Hong Kong 2 126Hong Kong 2 133Hong Kong 2 213Hong Kong 2 205

Magazinul Bonnie Lai Antiquities mi s-a părut cel mai interesant din punct de vedere al obiectelor propuse spre vânzare.
Hollywood Road nr. 168A
www.bonnielaiantiquities.com

Hong Kong 2 134
Statui din anii 600 la Bonnie Lai Antiquities

Templul Man Mo

Mot-a-mot Man înseamnă civil, dar zeul pe care îl reprezintă este al Literaturii şi Mo marţial, Zeul Războiului. Templul este dedicat celor doi zei împăraţi King Man şi King Kwan.

Hong Kong 2 195
Man si Mo

Este cel mai important templu Man Mo din Hong Kong, iar din 2009 a fost listat ca şi Clădire Istorică de Gradul 1, fiind păstrat ca Monument Declarat.

A fost construit de către Taoişti în timpul perioadei coloniale, în cel de-al 27-lea an al împăratului Daoguang din Dinastia Quing – 1847, fiind se spune cel mai vechi templu din Hong Kong, insula.
Oamenii vin aici să se roage pentru succes în orice legat de examene şi de eforturi literare.

În interior sunt două scaune din lemn masiv care sunt folosite pentru a purta statuile zeilor Man şi Mo de fiecare dată când este o paradă. Au!

Hong Kong 2 198Hong Kong 2 186

În cadrul complexului se mai află Lit Shing Kung, un loc de divinizare al tuturor zeilor şi Kung Sor, o sală unde erau rezolvate afacerile şi disputele din comunitate.

Este cel mai vizitat templu din Hong Kong, cel mai turistic, fiind şi foarte uşor accesibil datorită situării sale centrale. A fost renovat de mai multe ori, dar păstrată arhitectura originală.

Hong Kong 2 209
Complexul din exterior, in stanha Templul Man Mo, in Dreapta Lit Shing Kung si inca o incapere de comemorare unde nu este permisa fotografierea

Lit Shing Kung – multe beţişoare se ard şi aici, multe dorinţe

Hong Kong 2 172Hong Kong 2 143Hong Kong 2 147Hong Kong 2 148Hong Kong 2 161Hong Kong 2 163Hong Kong 2 165Hong Kong 2 166Hong Kong 2 166

Pentru a ajunge pe strada Hollywood şi la Templul Man Mo:

Autobuzul 26 din Amiralty (din faţa clădirii Pacific Place) către Hollywood Road are staţie chiar lângă Templul Man Mo. Admiralty este o zonă bne cunoscută dar şi staţie de metrou.
Staţia MTR Central ieşirea D2, o luaţi la drepta pe lângă Teatre Lane. Mergeţi pe Queen’s Road Central către The Center – un mare zgâre-nori. După mergeţi cu scările rulante Central—Mid-Levels Escalator până la Hollywood Road.
Intrarea: liberă.

Hong Kong 2 146

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.