10 sfaturi esențiale pentru călătorii frumoase pe cont propriu în Asia de Sud-Est

Asia Călător solitar Călătorii Experiențe În Asia Sfaturi de călătorie Utile Asia

solo1 122

De ce această ”discriminare”? Pentru că prin alegerea unei excursii organizate, multe probleme întâlnite în călătorii sunt evitate: alegeri, întârzieri, transferuri, transport, siguranță, etc. Altele culmea se încăpățânează să apară chiar și în cele mai cele locuri, uneori chiar cu precădere, dar despre acestea în alt articol.

O călătorie pe cont propriu este în general mai palpitantă, arată, uneori nu în cel mai blând mod realitatea dintr-un colțisor al planetei, văzut uneori ca rai, în funcție de experiență. Prezintă o altă față a lucrurilor, asta este clar și mai ales dă ocazia să de a face acele lucruri care nu se pot face într-un tur organizat. Așa că de ce să bifați un top 10 și să nu realizați propriul clasament? Posibilitățile sunt nelimitate. Uitați câteva idei în articolul de mai jos, dar înainte și cel mai important, dacă nu este un capăt de țară, nu luați în serios fiecare mic inconvenient, doar sunteți în vacanță!

Hong Kong arată și așa:

lamma 245

Hong Kong cheung 275

1. Rezervați cel puțin 2 zile pentru o insulă cu adevărat divină: din acelea de carte poștală, cu nisip alb, ape azurii, palmieri, fructe de mare, broaște țestoase. Cu cât mai micăși mai puțin turistică cu atât mai bine, în zonă aveți de unde alege.

2. Vizitați cel puțin un oraș sau comunitate din afara circuitului turistic, un pic pe lângă. Nu chiar de tot pe lângă, că aveți nevoie și să ajungeți relativ ușor și să vă și cazați. Dar ocoliți orașele de top 10, 20. În aceste orașe mici și mai retrase o să cunoașteți și înțelege cel mai bine un popor. Și îl veți îndrăgi mai tare.

3. Puțină aventură nu strică în nicio vacanță, dar nu mergeți la Bromo cu tur – toți cei cu care am discutat ar fi preferat să meargă, ca și noi, pe cont propriu, dar pur și simplu nu știau că este posibil. Am dat exemplu Muntele Bromo, pentru că aici am fost, dar principiul studiați și poate mergeți singuri se aplică pentru foarte multe obiective. Am descris experiența aici.

4. Încercați toate sau aproape toate minunile locale de pe stradă și nu numai. Mi-a spus cineva că cel mai bine cunoști o țară după mâncare, așa că testați fără teamă, nici chiar cu ochii închiși, alegeți dar nu vă privați de savoarea unei culturi.

Cât despre toxiinfecții alimentare, nu am întâlnit pe nimeni cu așa ceva cât m-am plimbat prin Asia iar din citite pe net am înțeles că se întâmplă mai des la un restaurant, sau dacă este vorba despre a alege ceva european. Regula este aceeași, universală: mâncați de acolo unde este aglomerația mai mare. Dacă doriți puțină inspirație, am făcut un top cu mâncărurile cele mai bunde de pe stradă încercate de mine, aici.

5. Aduceți cu voi câteva cadouri pentru copii: baloane, bomboane, jucărele mici nimicuri pe care le scoateți ușor din geantă și le puteți oferi. Am învățat acest lucru de la o americancă care avea o pungă cu baloane la ea și care are mereu câte ceva pentru copii. Toți copii se bucură să primească baloane, de ce nu ați face o bucurie când întâmplarea vă aduce niște prichindei prin preajmă?

6. Conexiune la internet: În majoritatea țărilor cartelele telefonice pentru internet sunt foarte ușor și ieftin de procurat. Este mult mai simplu așa decât orice altă soluție: whireless găsiți în multe locuri, dar gps-ul este cel mai bun pe meleaguri mai neumblate și nimic nu este mai eficient decât propriul ghidaj: localnicii uneori nu știu, nu înțeleg, vă țin pe loc, etc. Și culmea de regulă cu cele mai bune intenții.

Telefonul inteligent încărcat tot timpul și cartela pentru internet sunt esențiale și ajută la orice, de la transfer de bani la ananghie până la căutarea unei adrese, văzut unde ești dus de un autobuz, lăsat unde trebuie, căutat cazare în ultimul moment, etc. Am pierdut mult timp cu soluții adiacente recomandate până am luat în final cartelă și viața mi s-a simplificat incredibil de mult.

7. Cât mai puțin bagaj: în cazul în care plănuiți să vă mutați de colo-colo și nu aveți o mașină la dispoziție, ultimul lucru pe care vi-l veți dori va fi un bagaj mare. Indiferent dacă îl cărați în spate sau trageți după voi. În Asia este ușor și simplu de procurat orice, doar câteva lucruri sunt absolut necesare, am scris despre ele aici.

8. Cât mai puțină visare, adică să aveți așteptări realiste pentru a nu fiți dezamăgiți. Ochelarii cu lentile roz sunt necesari într-un paradis reglementat, gen un resort cu multe stele și toate excursiile all-inclusive. Este minunat, este chiar recomandat din când în când, relaxarea este totală și nu trebuie decât să vă concentrați pe lucrurile frumoase, dar în cazul unei excursii pe cont propriu foaia se schimbă.

Aceeași localnici zâmbitori dacă nu au un interes de multe ori vă vor întoarce spatele în cel mai bun caz, nu toți, dar în zonele foarte turistice suntem văzuți ca un bancomat cu picioare. Și tratați ca atare. Mulți turiști se plâng de localnicii din unele locuri, dar nici în extrema cealaltă nu trebuie să cădeți dacă aveți câteva experiențe neplăcute: nu sunt toți la fel.
Sunt oameni extraordinari peste tot și îi veți întâlni și pe aceștia, dar nu chiar lângă cele mai cunoscute locuri.

Îmi făceam poze singură aveam aparatul pe un butoi cu timing, ceea ce îi amuza la maxim pe localnici, dar nu am rămas fără el 🙂 Destul de sigur în locurile din afara circuitului turistic, care nu atrag răufăcătorii. Aici în Indonezia

solo1 123

solo1 122

9. Nu aranjați pe cât posibil chiar totul dinainte: de multe ori nu știm ce ne așteaptă, ne ducem după ce cunoaștem, dar la fața locului discutând cu alți turiști, mai ales în pensiuni aflăm de alte locuri cu mult mai extraordinare, vedem poze, ce mai, ce am da și noi o fugă, dar avem bilete de avion deja cumpărate spre…. spre altceva. Cel mai important este biletul de avion duc-întors acasă, în rest tot se poate aranja la fața locului, cu atât mai mult cu cât se poate circula foarte ușor cu autobuze/tren/companii aeriene locale în toată zona. Dacă aveți timp limitat însă și plănuiți să ajungeți în țări pentru care este necesară călătoria cu avionul, este totuși mai sigur să rezervați biletele.

10.Și cel mai important, încercați să comunicați cu cât mai mulți alți turiști dar și localnici, intrați în vorbă cu oamenii, luați masa cu unii, întrovărășiți-vă la drum cu alții. Chiar dacă nu veți rămâne prieteni pe viață și de multe ori nici nu se întâmplă acest lucru, veți afla lucruri, veți schimba idei, învăța locuri noi și mai ales bucura de companie, amintirile vor fi cu atât mai frumoase, cu cât veți culege și mai multe povești, de viață sau de călătorie.

Și nu în ultimul rând, dar în afara listei, în Asia le place iute (mâncarea) așa că aveți grijă când comandați, să nu vă ia gura foc 🙂

solo1 158

2 thoughts on “10 sfaturi esențiale pentru călătorii frumoase pe cont propriu în Asia de Sud-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.