De unde ne achiziționăm asigurările de sănătate pentru călătorii?

Sfaturi de călătorie Utile Asia

Am primit mai multe intrebări referitoare la ce asigurare am folosit în călătoria mea de 2 luni prin Asia.
În general în Europa nu îmi iau asigurare, asta am învățat mai demult, că la urgențe trebuie să fii tratat daca se întâmplă ceva și asta pe gratis, iar cu UE avem și cardul național.

Așa că m-am pus pe informat despre condiţiile de călătorie în ţările în care doream să ajung pe websiteul Ministerului Afacerilor Externe – pe care îl recomand cu căldură înainte de orice călătorie, condițiile referitoare la vize, pașapoarte șamd numai acolo sunt updatate la zi (sau pe wikipedia). Pentru a nu avea neplăceri.

Deci citind despre ce îmi trebuie ca să obțin vizele – asta m-a interesat cel mai tare, toate vizele le-am obținut pe loc la intrarea în țară acolo unde am avut nevoie de viză: Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Malaezia, Indonezia, Tailanda am văzut că pentru multe țări asigurarea de sănătate este obligatorie pentru a intra în țară.

De fapt nu mi s-a cerut absolut nicăieri să fac dovada, dar sunt sigură că dacă nu aveam o pățeam.

singapore 1114
Inca putin si am ajuns acasa, in aeroportul Changi, Singapore, spre Bangkok

Deci ce asigurare am luat?

În excursia din Azore am primit două sfaturi bune de la alți doi bloggeri: una de la Radu să încerc ING că au o asigurare 150 RON valabilă 1 an și 60 de zile consecutive afară din țară care acoperă multe evenimente asociate călătoriilor și una de la Adrian, să încerc la emag că îmi pot face singură asigurarea pe loc, după ce consult mai multe oferte, aici.

Mai multe țări, 2 luni, implică un cost destul de ridicat pentru asigurare, mai ales că trebuia să le fac din bucăți la emag și nici nu știam exact cât unde o să stau.

Așa că m-am dus la ING, unde sunt client și ce să vezi: aflând că poate stau mai mult de 60 de zile mi-au propus să activez opțiunea Travel cu 4 euro/lună, care a avut atașat și un card în euro pe care nu l-am folosit că a și venit după ce am plecat și cred că o să îl închid, dar asigurarea aceasta se poate folosi non stop, oriunde în lume.
Pe lângă asigurările de sănătate sunt incluse și altele, pachetul este bine conturat, pe mine de fapt mă interesa cel mai tare să fiu în regulă cu actele, eram și în contratimp (am avut 3 zile între Azore și Asia să definitivez tot) așa că am semnat, am plecat și am fost foarte mulțumită.
Mai multe detalii le obțineți direct la un oficiu ING, nu știu cât diferă de la caz la caz.

Ce faceți dacă sunteți pe un aeroport și aveți nevoie de asigurare pentru viză și nu o aveți?

Dacă pățiți așa ceva cel mai simplu este să accesați websiteul emag și să faceți asigurarea. Cred că este valabilă imediat. Primiți asigurarea în format electronic și dacă nu aveți unde să o printați faceți dovada cu telefonul – asta ca ultimă soluție, nu o recomand ca prima alegere.

Eu am făcut așa dovada de rezervare în multe locuri, inclusiv cea de cazare la intrare în Tailanda, ultima oprire, unde a trebuit să fiu și însoțită de un ofițer afară să scot bani de la bancomat că nu puteam plăti viza cu cardul și nici valută să schimb nu aveam, chiar nu mai avusesem timp de asta., dar simțisem că este bine și așa a și fost.

Deci funcționează mereu și soluțiile mai neconvenționale dar cum am spus, ca ultimă soluție, că nu știi nici în aeroport peste cine dai, dacă este unul mai rău……eu după 2 luni prinsesem tupeu că vorbisem cu mulți călători pe termen lung care nici nu își băteau capul cu lucrurile astea, le rezolvau din mers.
O altă soluție ar fi să întrebați dacă se poate face pe loc undeva acolo, puteți fi surprinși.

pulau penang 281
In Indonezia am platit viza cu cardul

Pentru astfel de situații în călătorii este absolut necesar să aveți un card cu care să puteți efectua plăți pe internet și un telefon mobil care merge bine pe internet. Și internet.

Voi ce asigurări de sănătate folosiți în călătorii?Ați identificat o mai bună soluție pentru călătorii lungi? Cumpărați asigurări de fiecare dată?

0 thoughts on “De unde ne achiziționăm asigurările de sănătate pentru călătorii?

 1. Buna ! Imi poti spune , te rog , daca in kuala lumpur zona central market – chinatown ti se pare a fi o zona sigura pentru cazare ? Caut cazare acolo si am gasit un pret bun langa statia pasar seni , dar ma intereseaza in primul rand siguranta . In KL ai scos bani de la bancomat sau ai avut dolari ? Ai avut probleme cu cardul ? Multumesc

  1. Buna Dorina! Acolo am stat si eu aproape de Pasar Seni este o zona foarte populara mai ales pentru backpackeri si multi europeni, americani, australieni stau acolo. Kuala Lumpur este un oras sigur atat cat poate fi o capitala din Asia de Sud-Est. Adica: mare grija cu geanta, cum o tii si asta in orice zona, nu pe partea de strada, sa ai ceva petrecut sau rucsac, se intampla sa fie smulse de multe ori de pe scuter, din viteza asa ca atentie. Eu am stat in KL destul de mult, 5 sau 6 zile si am umblat peste tot si noaptea si nu am avut absolut niciun eveniment neplacut, dar este bine sa fii precauta. Vezi ca noaptea pe unele strazi sunt oameni care dorm pe jos, ocolesti si tu.
   Am avut card, imi este mai la indemana decat sa umblu cu bani multi la mine, dar la fiecare extragere am vazut ca banca mea ING mi-a luat comision 12 lei in medie, asa ca vezi de cate ori extragi. HSBC este singura banca care nu percepe comision asa ca este bine sa folosesti bancomatele lor, eu am aflat asta destul de tarziu si m-a costat, asta ca nu ma documentasem, initial planuisem sa merg in Caraibe, a trebuit sa aman achizitia biletelor, le-am gasit dupa prea scumpe si am luat in Asia 🙂 Si a fost ok.
   De la Pasar Seni este bine ca poti ajunge usor la toate punctele de interes.

  1. Cu multa placere si daca mai ai intrebari raspund cu placere! Am fost in Malaezia in august anul acesta asa ca am informatii proaspete 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.